Een veel gestelde vraag betreft aangifte, foutmelding en Nextens


Wat moet ik doen als de aangifte wordt niet geaccepteerd in Nextens?

Als een aangifte niet geaccepteerd wordt in Nextens, dus met de status
Fout in de lijst staat, is er iets misgegaan bij de verzending. Dit kan wijzen op een storing Nextens of een storing Logius. Controleer eerst of er sprake kan zijn van een storing bij Logius of de Belastingdienst. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u in de aangifte, in het tabblad
Algemeen bij het onderdeel
Aangifteproces de reden van weigering vinden en nagaan of de Nextens storing of Logius storing reeds is opgelost.

Bron : Wat moet ik doen als …

Automatiseren en digitale ondertekening


Nextens koppeling met Brixxs Office Portaal

  Automatisch versturen van aangiften vanuit Nextens naar het Officeportaal
  Goedkeuren van de aangiften vanuit je eigen white labeled mobiele Accountant App
  Statussen worden automatisch verstuurd naar Nextens
  Maandelijks automatisch relevante nieuwsberichten in jouw huisstijl naar al je ondernemers via native-push
Digitaal rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal archief van documenten voor de ondernemer
Beveiligd communiceren
Beveiligd videobellen

Merk in beeld en leadgeneratie


Videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp

  Geen browser problematiek
  Gebruik Apple devices zonder problemen
  Uitnodiging email bevat link naar jouw eigen app download zodat er meer appgebruikers ontstaan
  Mogelijkheid om je merk te tonen in het video scherm

Veel gestelde vragen over Nextens

Nextens ondersteunt het elektronisch verzenden van een aangifte IB vanaf het moment dat de verzending elektronisch mogelijk is, d.w.z. in januari van het volgende jaar. Dit betekent dat je jouw F formulier Belastingdienst eenvoudig kunt indienen. Of je nu een F formulier digitaal of een F formulier downloadt, het systeem maakt het efficiënt en eenvoudig.

Dit geldt ook voor het verzenden van een f biljet 2023 en f-formulier via Nextens. Met Nextens kunt u het f-formulier belastingdienst digitaal indienen. Verstuur eenvoudig uw f biljet digitaal naar de belastingdienst. Gebruik Nextens voor snelle en efficiënte belastingaangifte, inclusief het belastingdienst f formulier.

Om toegang te krijgen tot het Nextens klantportaal, kunt u eenvoudig inloggen bij Elsevier Nextens. Het inloggen Elsevier Nextens proces is ontworpen om gebruikers snel en veilig toegang te verlenen. Volg eenvoudig de stappen voor Elsevier Nextens inloggen om aan de slag te gaan.

Hier kunt u gemakkelijk inloggen op Nextens met uw Nextens gebruikersnaam en **wachtwoord. Dit is uw toegangspoort tot het Nextens klantportaal, waar u veilig kunt inloggen Elsevier Nextens en login Nextens procedures kunt uitvoeren.

**Nextens heeft namelijk een eigen veilig inlogsysteem, bekend als inlog Nextens of Nextens login. Waarmee u dus vanaf elke plek via een internetverbinding bij uw gegevens kan, ideaal voor toegang tot het klantportaal Nextens of Nextens inloggen klantportaal.

Als een aangifte niet geaccepteerd wordt in Nextens, dus met de status
Fout in de lijst staat, is er iets misgegaan bij de verzending. Dit kan wijzen op een storing Nextens of een storing Logius. Controleer eerst of er sprake kan zijn van een storing bij Logius of de Belastingdienst. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u in de aangifte, in het tabblad
Algemeen bij het onderdeel
Aangifteproces de reden van weigering vinden en nagaan of de Nextens storing of Logius storing reeds is opgelost.

U kunt op 3 verschillende manieren in Nextens controleren of de aangifte is geaccepteerd in Nextens.

Om aangiften via Nextens te versturen dient u te beschikken over een PKIoverheid services server certificaat. Bij alle Logius-diensten heeft u een digitaal certificaat van PKIoverheid nodig. Dit waarborgt de betrouwbaarheid van informatie-uitwisseling via e-mail en websites op basis van Nederlandse wetgeving. Meer informatie over het PKI-certificaat kunt u vinden op de website van Logius.

Een eenmaal opgehaalde SBA is dan voor Nextens niet meer beschikbaar. Misschien haalt een ander pakket (soms) nog SBA’s op. Ga naar het andere pakket en zet daar het ophalen van SBA’s uit. SBA’s worden opgehaald op grond van uw PKI-certificaat.

SBA’s die opgehaald zijn in het CAS-programma, kunnen nog worden overgezet naar Nextens. Volg het onderstaande stappenplan, om de migratie van CAS naar Nextens ingang te zetten.

U kunt SBA’s meenemen uit een vorig pakket bij Nextens, maar niet uit het CAS-programma. Als u de SBA-bestanden in een gecomprimeerd (ZIP) bestand zet, kunt u dit bestand volgens onderstaande manier uploaden in Nextens.

Al uw machtigingen blijven behouden als uw KvK nummer in het nieuwe certificaat hetzelfde is als in het verlopen certificaat. Maar als u een u een nieuw PKI-certificaat heeft, met een ander KvK nummer, dan bent u voor de Belastingdienst een andere entiteit en hierdoor niet langer gemachtigd om de SBA’s met uw nieuwe certificaat op te halen. Nieuwe certificaat.

In 2016 heeft Nextens het deponeren van jaarrekeningen in mogelijk gemaakt als onderdeel van de aangifte Vpb. Vanaf 2017 (boekjaar 2016) is ook het deponeren van jaarrekeningen van de onderdelen van de fiscale eenheid mogelijk in Nextens. Ook hier geldt de beperking dat alleen deponeringen kunnen worden gedaan voor bedrijven die kwalificeren als Micro of Klein.