Een veel gestelde vraag betreft ABN AMRO, bankkoppeling, Bunq, ING Bank, Knab, Rabobank en Bankkoppeling


Hoe kan ik mijn bankrekening koppelen aan Exact Online?

Als je gebruik maak van ABN AMRO, Bunq, ING Bank, Knab of Rabobank dan kan je bankbestanden op verschillende manieren in Exact verwerken: via een automatische bankkoppeling en via handmatige import. Op deze pagina vind je met welke banken Exact koppelt en hoe het werkt.

Automatische bankkoppeling

Bankier je met ABN, ING, Rabobank, Knab of Bunq? Dan ontvang je automatisch je bankafschriften in Exact Online. Deze worden dan automatisch verwerkt in de boekhouding. Heb je Bunq, dan zie je een transactie direct terug in je boekhouding. Je hebt je handen vrij voor andere taken.

 

Bankafschriften importeren

Bankafschriften van de meeste banken in Nederland importeer je makkelijk via een MT940-bestand in Exact Online. Je hoeft dus niets handmatig in te voeren.

 

Betalingsbestanden automatisch afletteren

Je betalingsbestanden worden automatisch afgeletterd met de overeenkomstige openstaande posten zodra het bankafschrift binnenkomt in Exact Online. Zo is je administratie direct bij. Dit scheelt veel tijd die jij overhoudt voor ondernemen!

 

Suggesties bij boeken van bankafschriften

Komen de bankbestanden binnen, dan krijg je direct suggesties op welke grootboekrekening deze moet komen. De suggesties zijn gebaseerd op boekingen uit het verleden. Dus heb je getankt, dan stelt het systeem voor om op de grootboekrekening ‘benzinekosten’ te boeken. Je hoeft dus niet uit te zoeken waarop je dergelijke aankopen eerder hebt geboekt.

 

Exact Online en PSD2

Altijd up-to-date inzicht in je geldstromen en makkelijk betalingen verrichten vanuit je eigen boekhoudomgeving? Dat is vanaf nu voor een aantal banken mogelijk dankzij de nieuwe generatie bankkoppelingen op basis van PSD2.

 

 

 

Ontdek alle features van de bankkoppelingen

 

Automatische bankkoppeling voor afschriften
Bankafschriften importeren
Betalingen automatisch aanbieden
Betalingen exporteren naar de bank
Incasso’s aanbieden bij de bank
Afschriften automatisch afletteren

Bankkoppelingen

ABN AMRO Ja Ja Ja Ja
Bunq Ja
ING bank Ja
Knab Ja
Rabobank Ja
ABN AMRO MeesPierson Ja
ASN Bank Ja
Bank Nederlandse Gemeenten Ja
Commerzbank Ja
Deutsche Bank Ja
KAS BANK Ja
KBC Bank Nederland Ja
Regiobank Ja
SNS Bank Ja
Triodos Bank Ja
Van Lanschot Ja

 

Bron : Hoe kan ik mijn bankrekening …

Veel gestelde vragen over Bankkoppeling

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een naam voor uw Flutter app:

  • De naam moet kort, lief en makkelijk te onthouden zijn.
  • Het moet relevant zijn voor het doel of de inhoud van de app.
  • Vermijd het gebruik van verzonnen woorden of termen die een handelsmerk zouden kunnen zijn.
  • Houd het simpel – je kunt later altijd nog een tagline toevoegen als je wilt verduidelijken wat je app doet.

Als je er nog steeds niet uit bent, probeer dan een bijvoeglijk naamwoord te bedenken dat je app beschrijft en koppel het aan een zelfstandig naamwoord Je kunt ook proberen synoniemen op te zoeken voor trefwoorden die verband houden met de functie van uw app.

Het kan voorkomen dat de historische transacties niet in de bankbestanden zijn opgenomen die automatisch zijn uitgewisseld. Die afschriften moet u dan handmatig importeren. Als je dit wilt doen, moet je eerst de bankkoppeling deactiveren. Lees hier meer over bij Bankkoppelingen deactiveren.

Je kunt met Exact Online een koppeling met Knab instellen, zodat je elke dinsdag- t/m zaterdagochtend automatisch Knab-afschriften in je administratie ontvangt. Je kunt alleen zakelijke bankrekeningen koppelen. Ook moet je de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig. Zie Jouw rechten in Exact Online.

Je kunt bankbestanden automatisch in realtime met Bunq uitwisselen. Je hoeft je bankrekening van Bunq alleen maar te koppelen en hoeft de verbinding met deze rekening dus niet apart in te stellen. Je moet wel de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig.

Je kunt bankbestanden automatisch uitwisselen met ABN AMRO om banktransacties te importeren in Exact Online. Het is niet mogelijk een koppeling voor deposito- of spaarrekeningen in te stellen. Je moet de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig. Zie Jouw rechten in Exact Online.

Je kunt een koppeling maken met de Rabobank (Rabobank Internet banking Professional, RibPRO) en de rekeningen die in je administratie zijn geregistreerd. Zo kun je bankafschriften, incasso- en betalingsbestanden automatisch uitwisselen.nnMet Rabo Cash Management (RCM) is er geen automatische uitwisseling mogelijk, maar kun je wel handmatig je bankafschriften uploaden, en incasso- en betalingsbestanden aanmaken en downloaden.nnJe moet de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig. Zie Jouw rechten in Exact Online.

Je kunt een koppeling met de ING instellen om betalingen te verrichten en bankafschriften in je administratie te importeren met Exact Online. Je kunt ook een overzicht van de betaalstatus bekijken. Alleen kun je geen koppeling aanmaken voor spaar-, deposito- en beleggingsrekeningen. Je moet namelijk de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig.

Om je ABN AMRO koppeling te deactiveren in Exact Online, klik je op  Administratienaam > Stamgegevens > Bank > Bankkoppelingen. Klik vervolgens op ABN AMRO en selecteer de bankrekening waarvan je de bankkoppeling wilt deactiveren.

Als je je historische transacties wilt importeren, moet je je bankafschriften handmatig importeren. Als je dit wilt doen, moet je de bankkoppeling deactiveren. Per bank gaat dit op een andere manier. Kijk hieronder hoe je dit doet voor de ABN AMRO, ING, Rabobank of de Bunq bank.

Als de bankkoppeling is geactiveerd, kunt je automatisch elektronische bankbestanden uitwisselen in Exact Online die je voor de volgende het importeren van afschriften en het versturen van betalingsbestanden kunt gebruiken.