Een veel gestelde vraag betreft bankafschriften, importeren, ING Bank en Bankkoppeling


Hoe kan ik een ING koppeling instellen om betalingen te verrichten en bankafschriften in de administratie van Exact Online te importeren?

Je kunt een koppeling met de ING instellen om betalingen te verrichten en bankafschriften in je administratie te importeren met Exact Online. Je kunt ook een overzicht van de betaalstatus bekijken. Alleen kun je geen koppeling aanmaken voor spaar-, deposito- en beleggingsrekeningen. Je moet namelijk de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig.

Voordat je begint

  • Je kunt bankafschriften niet meer handmatig importeren als je de bankkoppeling eenmaal hebt ingesteld. Als je de volledige geschiedenis van je bankafschriften wilt bekijken, moet je de afschriften importeren voordat je de bank koppelt. Dit wordt niet automatisch uitgevoerd nadat je alles hebt ingesteld.
  • Zorg ervoor dat de bankboeken voor je ING-bankrekeningen correct zijn ingericht. Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Financieel > Dagboeken. Klik op het bankboek om de instellingen te controleren.
  • Zorg ervoor dat de administratie volledig is bijgewerkt en dat eventuele historische afschriften zijn geïmporteerd voordat je de koppeling met de bank instelt. Zie de achtergrondinformatie over het importeren van afschriften.
  • Zorg ervoor dat je uitgelogd bent bij Exact Online voordat je in je bankomgeving aan de slag gaat. Ga naar Gebruikersnaam > Uitloggen. De bank kan de koppeling met je Exact Online-account namelijk niet maken als je nog ingelogd bent.

 

Stel de bankkoppeling in tussen ING en Exact Online.

Zorg ervoor dat je uitgelogd bent bij Exact Online voordat je in je bankomgeving aan de slag gaat. Ga naar Gebruikersnaam > Uitloggen.
  1. Log in bij je online bankrekening. Bepaal het type bestanden dat wordt uitgewisseld tussen ING internetbankieren en Exact Online.
  2. Selecteer de bankrekening waarvoor je de bestanden wilt uitwisselen. Al je ING-rekeningen staan in de lijst, dus zorg ervoor dat je de juiste kiest. Kies de administratie waarvoor je de bestanden wilt uitwisselen als je dezelfde rekening gebruikt voor meerdere administraties.
  3. Volg de ING-wizard om de installatie te voltooien. De instellingen zijn wel zichtbaar in Exact Online, maar kunnen hier niet worden aangepast. De koppeling moet worden goedkeurd met een elektronische handtekening bij de ING (met de Card Reader/TAN code).

 

Wanneer wordt de koppeling actief?

Banken voeren hun synchronisatietaken ‘s nachts uit, dus het kan zijn dat de koppeling pas de volgende dag actief is. Zodra de koppeling is geactiveerd, staat in het bankboek van de geregistreerde bankrekening een afschrift klaar om te importeren en te verwerken. Een afschrift wordt weergegeven iedere werkdag nadat er een nieuwe transactie is uitgevoerd. De ING levert de afschriften van dinsdag tot zaterdag tussen 05:00 en 07:00.

Het eerste automatisch afgegeven bankafschrift bevat geen transacties die zijn geboekt in de periode tussen de transactiedag voor de activering en je laatste handmatige download.

 

Wat moet ik doen als mijn afschriften niet goed worden geïmporteerd?

Bekijk de foutmelding op het tabblad Statistieken.html van het document. Ga naar Financieel > Bank en kas > Afschriften > Bankbestanden en klik op de hyperlink van het afschrift.

Bron : Hoe kan ik een ING …

Veel gestelde vragen over Bankkoppeling

Het kan voorkomen dat de historische transacties niet in de bankbestanden zijn opgenomen die automatisch zijn uitgewisseld. Die afschriften moet u dan handmatig importeren. Als je dit wilt doen, moet je eerst de bankkoppeling deactiveren. Lees hier meer over bij Bankkoppelingen deactiveren.

Je kunt met Exact Online een koppeling met Knab instellen, zodat je elke dinsdag- t/m zaterdagochtend automatisch Knab-afschriften in je administratie ontvangt. Je kunt alleen zakelijke bankrekeningen koppelen. Ook moet je de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig. Zie Jouw rechten in Exact Online.

Je kunt bankbestanden automatisch in realtime met Bunq uitwisselen. Je hoeft je bankrekening van Bunq alleen maar te koppelen en hoeft de verbinding met deze rekening dus niet apart in te stellen. Je moet wel de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig.

Je kunt bankbestanden automatisch uitwisselen met ABN AMRO om banktransacties te importeren in Exact Online. Het is niet mogelijk een koppeling voor deposito- of spaarrekeningen in te stellen. Je moet de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig. Zie Jouw rechten in Exact Online.

Je kunt een koppeling maken met de Rabobank (Rabobank Internet banking Professional, RibPRO) en de rekeningen die in je administratie zijn geregistreerd. Zo kun je bankafschriften, incasso- en betalingsbestanden automatisch uitwisselen.nnMet Rabo Cash Management (RCM) is er geen automatische uitwisseling mogelijk, maar kun je wel handmatig je bankafschriften uploaden, en incasso- en betalingsbestanden aanmaken en downloaden.nnJe moet de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig. Zie Jouw rechten in Exact Online.

Je kunt een koppeling met de ING instellen om betalingen te verrichten en bankafschriften in je administratie te importeren met Exact Online. Je kunt ook een overzicht van de betaalstatus bekijken. Alleen kun je geen koppeling aanmaken voor spaar-, deposito- en beleggingsrekeningen. Je moet namelijk de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, heb je de rol Bankafschriften importeren nodig.

Om je ABN AMRO koppeling te deactiveren in Exact Online, klik je op  Administratienaam > Stamgegevens > Bank > Bankkoppelingen. Klik vervolgens op ABN AMRO en selecteer de bankrekening waarvan je de bankkoppeling wilt deactiveren.

Als je je historische transacties wilt importeren, moet je je bankafschriften handmatig importeren. Als je dit wilt doen, moet je de bankkoppeling deactiveren. Per bank gaat dit op een andere manier. Kijk hieronder hoe je dit doet voor de ABN AMRO, ING, Rabobank of de Bunq bank.

Als de bankkoppeling is geactiveerd, kunt je automatisch elektronische bankbestanden uitwisselen in Exact Online die je voor de volgende het importeren van afschriften en het versturen van betalingsbestanden kunt gebruiken.

Als je gebruik maak van ABN AMRO, Bunq, ING Bank, Knab of Rabobank dan kan je bankbestanden op verschillende manieren in Exact verwerken: via een automatische bankkoppeling en via handmatige import. Op deze pagina vind je met welke banken Exact koppelt en hoe het werkt.