Een veel gestelde vraag betreft importeren en Exact Online


Wat moet ik doen om het importproces af te ronden in Exact Online?

Nadat u een bestand hebt geïmporteerd, geeft Exact Online weer hoeveel gegevens er zijn geïmporteerd en bijgewerkt en of er fouten in het proces zijn opgetreden.

Op de pagina kunt u nog een aantal acties en controles uitvoeren voordat u met uw nieuwe gegevens aan de slag gaat. Zo kunt u de geïmporteerde gegevens bekijken en bewerken, en de importdefinitie opslaan, zodat u de instellingen van uw import opnieuw kunt gebruiken voor een volgende import. Importeert u vaker gegevens, dan is dit een goede manier om tijd te besparen en efficiënt te werken.

 

Geïmporteerde gegevens bekijken en bewerken

Ga naar de pagina van het onderwerp dat u hebt geïmporteerd. Als u bijvoorbeeld artikelgegevens hebt geïmporteerd, gaat u naar Verkoop > Artikelen > Artikelen > Overzicht en selecteert u de artikelen die u wilt bekijken of bewerken.

Na de import kunt u de geïmporteerde gegevens bewerken, of meer gegevens importeren. Als u gegevens importeert, overschrijft u bestaande gegevens. Mocht u dus een grote hoeveelheid gegevens willen bewerken, dan kan het een interessante optie zijn om dat via een nieuwe import te doen. Zie Gegevens importeren | Gegevens voorbereiden op het importproces en Gegevens importeren | Gegevens in Excel-formaat importeren voor meer informatie.

 

Importdefinitie opslaan

Nadat u een bestandsimport via de wizard afrondt, wordt de pagina Importeren weergegeven en kunt u de importdefinitie opslaan. Klik op de pagina Importeren op de hyperlink Importdefinitie opslaan. Voer een naam voor uw importdefinitie in. Klik op de hyperlink Mijn importdefinities voor meer informatie over de definitie die u hebt opgeslagen.

Bron : Wat moet ik doen om …

Veel gestelde vragen over Exact Online

Je kunt alleen nog kleine correcties in definitieve facturen aanbrengen met Exact Online als deze betrekking hebben op de lay-out. Dus bijvoorbeeld als u een spelfout heeft gemaakt. Als u een fout in de bedragen hebt gemaakt en deze wilt corrigeren, moet u een creditnota aanmaken en verwerken.

Je kunt een creditnota verwijderen als u deze niet meer nodig hebt binnen Exact Online, mits je de rechten”Verkoopfacturen invoeren” hebt. Let wel op dat je een verwijdering van een creditnota niet meer ongedaan kunt maken en ook is het niet mogelijk op een al reeds afgedrukte of verwerkte creditnota te verwijderen.

Je kunt met Exact Online een creditnota aanmaken op basis van een bestaande verkoopfactuur om bij te houden welk bedrag van een verkoopfactuur gecrediteerd is.

Je kun met Exact Online een verkoopfactuur aanmaken door naar Verkoop > Facturen > Verkoopfacturen > te gaan en vervolgens op  Aanmaken te klikken.

Op het API platform van Brixxs kan er vrij eenvoudig een koppeling gelegd worden tussen Zoho CRM en Exact Online. Met de exact online zoho API koppeling kunnen makkelijk relatiegegevens, adressen, bankrekeningen, contactpersonen gesynchroniseerd worden tussen beide systemen. Maar ook de andere entiteiten van Exact Online kunnen met Zoho CRM gesynchroniseerd worden, zoals facturen. Zo is het ook mogelijk om vanuit Exact Online (via webhooks) automatsich data terug te plaatsen in Zoho CRM. Neem contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken om Zoho te koppelen aan Exact Online.

Welke gegevens kun je tussen Exact Online en Zoho synchroniseren?

  • Relatie informatie: NAW (facturatie-, lever-, postadressen), contactpersonen, mailadressen, communicatie logs
  • Productinformatie: Artikelcode, artikelomschrijving, prijsinformatie, productkenmerken en financiële instellingen
  • Ordergegevens: Ordernummer, klantgegevens, aflever gegevens, productinformatie en prijzen
  • Facturen: Factuurdatum, factuurbedrag en productinformatie
  • Betaalgegevens: Factuurbedrag, factuurdatum, vervaldatum en openstaand saldo

Zowel quickbooks als exact online ondersteunen REST api’s. Wil je een quickbooks exact online koppeling hebben? Wij configureren de koppeling tussen Quickbooks en Exact Online via het Brixxs API koppeling platform. Lees hier meer over onze mogelijkheden om te koppelen met Quickbooks

Binnen het Brixxs API platform kan er vrij eenvoudig een koppeling gelegd worden met de API’s van Mollie en Exact Online. Zo kan er bijv. als er betaald is, signalen worden naar je eigen software systemen. Daarnaast zou je ook bepaalde zaken in Exact Online kunnen regelen, omdat Exact Online ook REST api’s ondersteunt. We hebben een pagina specifiek voor de exact online koppeling mollie.

Exact Online heeft REST api’s beschikbaar die vrij eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan Power BI. Lees op de pagina voor Exact Online en Power BI meer over deze koppeling.

Voor het importeren van gegevens maakt Exact online gebruik van Excel sheets. Wil je alsnog via Exact Online XML berichten importeren of exporteren? Neem dan contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken.

API Platform voor Exact Online XML koppelingen

Het kan zijn dat jouw retailer of groothandelaar XML SOAP berichten aanlevert, die je geautomatiseerd in Exact Online wil inladen. Binnen het API Platform van Brixxs kunnen we Exact Online koppelen aan andere informatiesystemen die XML SOAP berichten aanleveren.

Het is vrij eenvoudig om vanuit Exact Online je gegevens in je eigen Power BI omgeving te krijgen. Exact Online heeft namelijk een REST api beschikbaar gesteld om gegevens uit te lezen. Hierbij kan gedacht worden aan: verkooptransacties, inkooptransacties, artikelen, voorraden en nog vele andere entiteiten.  Je kunt vrijwel alle gegevens vanuit Exact Online in Power BI krijgen. Power BI koppelen met Exact online is dus vrij simpel, echter moet er wel rekening gehouden worden met de limieten van Exact Online, zo kun je maar voor nieuwe aanvragen vanaf juli 2021 enkel 5000 aanvragen doen per dag.

Power BI Exact Online connector

Via het API platform van Brixxs kan er vrij simpel een connectie worden gelegd tussen Power BI en Exact Online. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.