Een veel gestelde vraag betreft inloggen en Exact Online


Hoe log ik in bij Exact Online?

Voor nu kun je inloggen in Exact Online via: https://start.exactonline.nl/docs/Public.aspx?ReturnUrl=%2fdocs%2fPortal.aspx

Hieronder leggen we uit hoe u bij Exact Online inlogt. Klik hier om direct op de website van Exact Online in te loggen.

Ben je je gebruikersnaam van Exact Online vergeten? Open dan je Google authenticator app en zoek naar: “ExactOnline:”. Hierachter staat namelijk je gebruikersnaam.

Inloggen bij Exact Online lukt niet?

Heeft u problemen bij het inloggen? Controleer dan altijd eerst of de gebruikersnaam en het wachtwoord juist zijn. Als dat uw probleem niet oplost, bekijkt u onderstaande informatie.

 

Hoe log ik in?

Houd uw gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand als u in Exact Online inlogt. Ga naar https://start.exactonline.nl, voer uw Gebruikersnaam en Wachtwoord in en klik op Inloggen.
Gebruikersnaam terugvinden

Uw gebruikersnaam staat in de e-mail die u ontvangt als u als gebruiker aan een Exact Online-administratie wordt toegevoegd.
Wachtwoord herstellen of wijzigen

 

Er zijn drie manieren om uw wachtwoord te herstellen of wijzigen.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op de hyperlink Wachtwoord vergeten? op de startpagina en volg de instructies.
Bent u ingelogd bij Exact Online? Dan kunt u uw wachtwoord in het Beveiligingscentrum wijzigen. Ga naar Gebruikersnaam > Mijn Exact Online en klik op het tabblad Beveiligingscentrum.
Lukt bovenstaande niet? Vraag dan uw beheerder om het wachtwoord te herstellen. U ontvangt een e-mail met een beveiligde hyperlink om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Kies altijd een sterk wachtwoord dat kwaadwillenden niet eenvoudig kunnen raden. Zie Veilige wachtwoorden.

 

Verificatie in twee stappen bij Exact Online

Behalve uw gebruikersnaam en wachtwoord moet u ook een code invoeren die door een mobiele app of desktoptoepassing wordt gegenereerd.

 

Wat moet ik doen als ik niet bij mijn verificatiecode van Exact Online kan?

U kunt verificatie in twee stappen herstellen. Vraag hiervoor in Exact Online een e-mail aan. Zie Verificatie in twee stappen | Een verificatieapparaat (opnieuw) instellen.Als dit niet werkt, neemt u contact op met uw beheerder om verificatie in twee stappen opnieuw in te stellen. Zie Verificatie in twee stappen | Herstellen voor gebruikers (als administrator).

 

Waarom krijg ik een foutmelding bij Exact Online?

Als u de foutmelding De ingevoerde verificatiecode is onjuist of verlopen. Probeer het nog een keer. krijgt, loopt de tijd op uw telefoon niet gelijk met de tijd van uw verificatieapp. Voer een van de onderstaande stappen uit om dit op te lossen.

 • Gebruikt u Google Authenticator op uw mobiele apparaat? Ga dan in de app naar Instellingen > Tijdcorrectie voor codes > Nu synchroniseren. Hierdoor past u de tijd op uw telefoon aan aan de tijd van de Google-servers, waardoor beide weer gelijk lopen.
 • Gebruikt u een andere verificatieapp op uw mobiele apparaat? Ga dan naar de Instellingen van uw apparaat en schakel de optie in waarmee u de datum en tijd automatisch laat instellen.

Als dit niet werkt, moet u verificatie in twee stappen opnieuw instellen. Zie Verificatie in twee stappen | Een verificatieapparaat (opnieuw) instellen als u een gebruiker bent of Verificatie in twee stappen | Herstellen voor gebruikers (als administrator).

 

Hoe stel ik verificatie in twee stappen in voor een nieuw apparaat?

U kunt hiervoor in Exact Online een e-mail aanvragen. Zie Verificatie in twee stappen | Een verificatieapparaat (opnieuw) instellen.

 

Kunnen meerdere medewerkers hetzelfde gebruikersaccount delen bij Exact Online?

Nee, dit is niet toegestaan op basis van de Exact Online-voorwaarden.

 

Waarom heb ik geen e-mail ontvangen om verificatie in twee stappen opnieuw in te stellen?

Controleer eerst bij uw beheerder of het juiste e-mailadres in uw administratie is ingesteld. Als het e-mailadres juist is, controleert u uw spamfolder (ongewenste e-mail).Als dit het probleem niet verhelpt, neemt u contact met de supportafdeling op.

 

Bron : Hoe log ik in bij …

Veel gestelde vragen over Exact Online

Exact Online heeft deze limiet slechts voor een klein aantal integratiediensten gevalideerd. U kunt uw integratiedienst optimaliseren door “best practices” op het gebied van API-ontwerp toe te passen.

Hoe kun je bij Exact Online inloggen?

Wilt u bij Exact Online inloggen, dan kunt u de volgende stappen volgen om dit op te lossen:

  • Herstel uw gebruikersnaam of wachtwoord. Klik hiervoor op de inlogpagina van Exact Online of via: https://start.exactonline.nl/docs/Public.aspx?ReturnUrl=%2fdocs%2fPortal.aspx op de hyperlink Wachtwoord vergeten? en volg de instructies.
  • Gebruikt u verificatie in twee stappen? Controleer dan of u de verificatiecode correct hebt ingevoerd en of de tijd op uw telefoon juist is ingesteld.

De inlogpagina van Exact Online ziet er als volgt uit:

Exact Online inloggen

Zo zie de pagina van Exact Online eruit waar je kunt inloggen

Ben je je gebruikersnaam van Exact Online vergeten? Open dan je Google authenticator app en zoek naar: “ExactOnline:”. Hierachter staat namelijk je gebruikersnaam.

Overige Exact Online logins

Op het API platform van Brixxs kan er vrij eenvoudig een koppeling gelegd worden tussen Zoho CRM en Exact Online. Met de exact online zoho API koppeling kunnen makkelijk relatiegegevens, adressen, bankrekeningen, contactpersonen gesynchroniseerd worden tussen beide systemen. Maar ook de andere entiteiten van Exact Online kunnen met Zoho CRM gesynchroniseerd worden, zoals facturen. Zo is het ook mogelijk om vanuit Exact Online (via webhooks) automatsich data terug te plaatsen in Zoho CRM. Neem contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken om Zoho te koppelen aan Exact Online.

Welke gegevens kun je tussen Exact Online en Zoho synchroniseren?

 • Relatie informatie: NAW (facturatie-, lever-, postadressen), contactpersonen, mailadressen, communicatie logs
 • Productinformatie: Artikelcode, artikelomschrijving, prijsinformatie, productkenmerken en financiële instellingen
 • Ordergegevens: Ordernummer, klantgegevens, aflever gegevens, productinformatie en prijzen
 • Facturen: Factuurdatum, factuurbedrag en productinformatie
 • Betaalgegevens: Factuurbedrag, factuurdatum, vervaldatum en openstaand saldo

Zowel quickbooks als exact online ondersteunen REST api’s. Wil je een quickbooks exact online koppeling hebben? Wij configureren de koppeling tussen Quickbooks en Exact Online via het Brixxs API koppeling platform. Lees hier meer over onze mogelijkheden om te koppelen met Quickbooks

Binnen het Brixxs API platform kan er vrij eenvoudig een koppeling gelegd worden met de API’s van Mollie en Exact Online. Zo kan er bijv. als er betaald is, signalen worden naar je eigen software systemen. Daarnaast zou je ook bepaalde zaken in Exact Online kunnen regelen, omdat Exact Online ook REST api’s ondersteunt. We hebben een pagina specifiek voor de exact online koppeling mollie.

Exact Online heeft REST api’s beschikbaar die vrij eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan Power BI. Lees op de pagina voor Exact Online en Power BI meer over deze koppeling.

Voor het importeren van gegevens maakt Exact online gebruik van Excel sheets. Wil je alsnog via Exact Online XML berichten importeren of exporteren? Neem dan contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken.

API Platform voor Exact Online XML koppelingen

Het kan zijn dat jouw retailer of groothandelaar XML SOAP berichten aanlevert, die je geautomatiseerd in Exact Online wil inladen. Binnen het API Platform van Brixxs kunnen we Exact Online koppelen aan andere informatiesystemen die XML SOAP berichten aanleveren.

Het is vrij eenvoudig om vanuit Exact Online je gegevens in je eigen Power BI omgeving te krijgen. Exact Online heeft namelijk een REST api beschikbaar gesteld om gegevens uit te lezen. Hierbij kan gedacht worden aan: verkooptransacties, inkooptransacties, artikelen, voorraden en nog vele andere entiteiten.  Je kunt vrijwel alle gegevens vanuit Exact Online in Power BI krijgen. Power BI koppelen met Exact online is dus vrij simpel, echter moet er wel rekening gehouden worden met de limieten van Exact Online, zo kun je maar voor nieuwe aanvragen vanaf juli 2021 enkel 5000 aanvragen doen per dag.

Power BI Exact Online connector

Via het API platform van Brixxs kan er vrij simpel een connectie worden gelegd tussen Power BI en Exact Online. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kun je met Mollie

Mollie is een payment service provider die betalingen voor onder andere webshops verwerkt. Vaak wordt er dan betaald met iDeal om de betalingen te verrichten.

Is het mogelijk om een Exact Online Mollie koppeling in te regelen?

Indien betalingen zijn verricht via Mollie, dan kun je vrij simpel de facturen afletteren. Exact Online heeft namelijk een webhook die aangeroepen kan worden om deze transacties te verwerken.

Als je met Mollie werkt, krijg je meerdere boekingen om betalingen af te punten. Maak voor de boekingen een nieuw grootboeknummer aan. Ga hiervoor naar Administratienaam > Stamgegevens > Boekhouding > Grootboekrekeningen

Hieronder de grootboekrekeningen die aangemaakt kunnen worden:

 • saldo van betalingen via Mollie
 • kosten transacties Mollie
 • Interne overboekingen Mollie

Download het bestand bij Mollie en importeer het in Exact Online om de boeking aan te maken. Het Mollie bestand bevat de betalingen van jouw klanten en de transactiekosten. Wil je echter geautomatiseerd deze bestanden overhevelen? Wij configureren dit in het Brixxs API platform

Neem contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken.

Binnen Exact Online facturen importeren is vrij eenvoudig. Exact Online heeft hiervoor een Excel template ontwikkeld. Je dient de verkooptransacties te importeren in Exact Online volgens de richtlijnen. Wil je automatisch je verkooptransacties importeren in Exact Online? Dat configureren wij namelijk in het API koppeling platform van Brixxs. Neem hiervoor contact op om de mogelijkheden te bespreken.