Een veel gestelde vraag betreft beheer, bewerken en PinkWeb


Hoe maak ik in PinkWeb een nieuwe gebruiker aan voor mijn cliënt?

Je kunt op de volgende manier voor je cliënt een nieuwe gebruiker aanmaken in PinkWeb. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Volgens PinkWeb

Begin bij het selecteren van de cliënt waarvoor een nieuwe gebruiker moet worden aangemaakt:
Hoe koppel ik met AFAS CRM / Dossier op basis van Token?

 

Vanuit home / dashboard klik op “Beheer”

 

Kies dan “Clientgebruikers”.

 

U bent nu in het scherm “Beheer Gebruikers voor [Klant Naam B.V.]”.

Klik vervolgens op de groene knop “Nieuwe gebruiker aanmaken”.

U bent nu in het scherm “Beheer Nieuwe gebruiker: Personalia”.

 

1. Voer in zoveel mogelijk informatie over deze cliëntgebruiker.

 

2. Om een nieuwe cliënt op te slaan moeten op zijn minst “Achternaam”.

 

3. Klik op de groene knop “Volgende” rechts onder in het scherm.

 

U bent nu in het scherm “Beheer Nieuwe gebruiker: Gebruikersgegevens”

 

1. Er wordt een Gebruikersnaam voorgesteld die u zelf kunt veranderen, dit is de loginnaam voor de cliëntgebruiker.

 

2. Het is verplicht om een e-mail adres voor de nieuwe cliëntgebruiker in te voeren.

 

3. Klik op de groene knop “Volgende” rechts onder in het scherm.

 

U bent nu in het scherm “Beheer Nieuwe gebruiker: Rechten”

 

1. U kunt hier Dossierrechten specificeren.

 

2. Ook kunt u hier de gebruiker “Alle rechten” toekennen (dat betekent superuser, de gebruiker heeft toegang tot alles in de portal), of specifieke modules aanvinken waar de cliëntgebruiker rechten toe heeft, hier kunt u verder de specifieke rechten binnen de modules ook aanpassen.

 

3. Klik op de groene knop “Volgende” rechts onder in het scherm.

 

U bent nu in het scherm “Beheer Nieuwe gebruiker: Cliënt Toegang”.

 

De gebruiker heeft automatisch toegang tot de geselecteerde cliënt. U kunt hier kiezen of deze cliëntgebruiker ook toegang heeft tot meerdere cliënten (bedrijven of particulieren): kies Selecteer.

Hier kunt u meerdere cliënten selecteren waar deze cliëntgebruiker toegang tot krijgt.

 

Klik op de groene knop “Volgende” rechts onder in het scherm.

 

U bent nu in het scherm “Beheer Nieuwe gebruiker: Communicatie instellingen”.

 

Hier kunt u aangeven of de cliëntgebruiker mails gaat ontvangen van alle modules of dat er voor specifieke modules wel of geen mailtjes worden verzonden van de portal.

 

Klik op de groene knop “Volgende” rechts onder in het scherm.

 

U bent nu in het scherm “Beheer Nieuwe gebruiker: Afronden”.

 

Hier heeft u de kans om een persoonlijk bericht te sturen aan de nieuwe cliëntgebruiker.

 

Klik op de groene knop “Opslaan” rechts onder in het scherm.

Bron : Hoe maak ik in PinkWeb …

Accountancy- en
administratiekantoren

Je eigen mobiele app voor de promotie van je merk

Complete kantooromgeving voor digitale klantinteractie

Kant en klare modules voor accountancy

Gratis gebruik beveiligd videobellen binnen het Brixxs Officeportaal

Voorbeelden kant en klare accountancy modules

Nieuwe klant onboarding

Stop met mailen. Ontvang gestructureerd alle informatie van de klant en communiceer met je klant op een efficiente manier op het juiste moment met de juiste informatie.

Jaarrekening

Maak bijvoorbeeld automatisch een opdrachtbevestiging en start automatisch een digitaal ondertekening verzoek, maak snel een verslag in pdf of laat de concept jaarrekening goedkeuren via je eigen bedrijfsapp.

Jaarwerk

Maak automatisch voor alle klanten een projectdossier aan met de juiste einddatum voor het dossier en de opgenomen maanden. Bewaak alle activiteiten rondom het jaarwerk vanuit een klantoverzicht en alle klanten. Ontvang gestructureerd alle benodigde klantinformatie via het klantenportaal en maak gebruik van je eigen bedrijfsapp.

i

Taken voor de klant en je medewerkers

Maak je eigen projectdossier typen voor het verzamelen van informatie vanuit de klant en de medewerkers. Bewaak de voortgang met vervaldata en draag zorg voor het verdwijnen van piekbelastingen.

Z

Goedkeuring aangiften

Via een pushbericht kan de klant door twee klikken een aangifte goedkeuren en indien gewenst via chat commentaar geven of een vraag stellen zodat je eigen bedrijfsapp optimaal wordt ingezet.

Videobellen

Ervaar het gemak van videobellen voor je klant en jezelf binnen je eigen gepersonaliseerde mobiele app. Geen gedoe met inlogcodes en software, zelfs geen gedoe met browsers.

Veel gestelde vragen over PinkWeb

Om met een document in PinkWeb te autoriseren, ga naar Accordering -> Autoriseren en klik vervolgens op het document om het te bekijken. Volg hieronder de rest van de benodigde stappen voor het autoriseren van het document.

Om een SSO in te stellen binnen PinkWeb volg de volgende stappen. Selecteer de klant waarvoor de SSO moet worden aangemaakt en Ga naar Apps en klik op “Beheer” nu komt u terecht in het scherm: Applicaties Overzicht.

Het telkens uitloggen van het PinkWeb portaal kan komen door de firewall van het netwerk waar u zich in bevindt. Dit kan getest worden door op een ander netwerk in te loggen en kijken of u hier dan ook automatisch wordt uitgelogd.

Om een andere cliënt te selecteren in PinkWeb, klik rechtsboven op het cliënt selectie venster en voer vervolgens de naam van de cliënt in of een deel van de naam, klik daarna op de cliënt die geselecteerd moet worden.

Hoe Cliënt Online bepaald wie van de cliënt e-mail ontvangt hangt af van een aantal parameters, zoals hieronder verder uitgebreid beschreven.

Om de accorderingsrechten als cliëntgebruiker van PinkWeb instellen. Ga naar Beheer -> Mijn cliënten en doorloop de volgende onderstaande stappen.

Om je PinkWeb wachtwoord te wijzigen klik eerst op je eigen naam en vervolgens op Mijn account. Dan klik vervolgens op Ja achter wachtwoord wijzigen om een nieuw wachtwoord te kiezen. Klik vervolgens op wijzigen opslaan.

Je kunt op de volgende manier een nieuwe map binnen het dossier aanmaken op de volgende manier in PinkWeb. Selecteer de cliënt waarvoor een map aangemaakt moet worden en ga vervolgens naar het Dossier.

Om de lay-out van een portaal in PinkWeb te kunnen aanpassen heeft u een Professional of Enterprise abonnement nodig en dient u beheerder van het kantoor te zien, om aanpassingen te kunnen maken. Volg hieronder de stappen om de aanpassingen te maken aan de lay-out van het portaal in PinkWeb.

Je kunt de adresgegevens van je kantoor in PinkWeb portaal aanpassen door naar Beheer te gaan en op Mijn Kantoor te klikken.