Een veel gestelde vraag betreft bewerken, gebruiker en PinkWeb


Hoe maak ik een nieuwe kantoorgebruiker aan in PinkWeb?

Om een nieuwe kantoorgebruiker aan te maken in PinkWeb. Ga naar Beheer -> Kantoorgebruikers en kies vervolgens voor Nieuwe kantoorgebruiker aanmaken.

Nieuwe kantoorgebruiker aanmaken volgens PinkWeb

 

1. Ga naar Beheer -> Kantoorgebruikers.

 

2. Kies vervolgens voor Nieuwe kantoorgebruiker aanmaken. Vul de personalia in van de betreffende kantoorgebruiker. De achternaam is een verplichte waarde. Op basis van de combinatie voornaam/achternaam wordt een gebruikersnaam gegenereerd. Vul een mobiel nummer in als er gebruik wordt gemaakt van SMS-inlog of als een kantoorgebruiker moet kunnen autoriseren.

 

3. Kies vervolgens voor Volgende.

 

4. In het geval dat het kantoor meerdere vestigingen kent kan de gebruiker hier gekoppeld worden aan een specifieke vestiging (vestigingsgebruiker) of de gebruiker kan in gesteld worden als kantoor brede beheerder. In het laatste geval heeft de gebruiker toegang tot alle vestigingen.

 

5. De standaard gegenereerde gebruikersnaam kan hier aangepast worden. Let op! Het kan zijn dat de door u gekozen gebruikersnaam al bestaat. In dat geval verschijnt er een foutmelding dat de ingevoerde gebruikersnaam ongeldig is.

 

6. Voer het e-mailadres in van de betreffende gebruiker.

 

7. Kies Volgende om verder te gaan. Afhankelijk van of er gebruikt wordt gemaakt van katoorgebruikersgroepen kan de nieuwe kantoorgebruiker gekoppeld worden aan een groep. Een kantoorgebruikersgroep kan gebruikt worden om rechten te definiëren per type kantoorgebruiker. Als er gekozen wordt voor nee dan kan in de volgende stap rechten handmatig toegewezen worden. Als er gekozen wordt voor ja dan zijn de rechten in de volgende stap op basis van de betreffende kantoorgebruikersgroep gedefinieerd. In dit voorbeeld is er gekozen voor ja.

 

8. Kies Volgende om verder te gaan. Omdat er in de vorige stap is gekozen om de nieuwe kantoorgebruiker in een kantoorgebruikersgroep te plaatsen staan de rechten nu op Gespecificeerd. Alle rechten worden op basis van de groepsrechten toegewezen. Als het nodig is kunnen de rechten hier aangepast worden om zo de groepsrechten te overschrijven.

 

9. Kies Volgende om verder te gaan. In deze stap kan de cliënttoegang worden ingesteld. Kies voor toegang tot alle cliënten of tot een selectie van cliënten. Lees hier meer over het toegang geven tot een selectie aan cliënten voor een kantoorgebruiker -> https://pinkweb.zendesk.com/hc/nl/articles/115002587126-Hoe-geef-ik-een-kantoorgebruiker-toegang-tot-een-selectie-aan-cli%C3%ABnten-

 

10. Kies Volgende om verder te gaan. Geef in deze stap aan voor welke modules de betreffende kantoorgebruiker e-mails moet ontvangen. Houd de muisaanwijzer op een module om te zien wat voor type e-mails behoren tot een bepaalde module.

 

11. Kies Volgende om verder te gaan.

 

12. Geef in deze stap aan voor welke cliënten de betreffende kantoorgebruiker cliëntverantwoordelijke is. De cliëntgebruiker ziet de cliëntverantwoordelijke(n) op zijn of haar dashboard als contactpersoon.

 

13. Verder kan in deze stap aangegeven worden dat de betreffende kantoorgebruiker kopie e-mails ontvangen van alle e-mails van het kantoor naar de cliënt en andersom.

 

14. Kies Volgende om verder te gaan. In deze stap is de e-mail te zien die naar de betreffende nieuwe kantoorgebruiker wordt verzonden. Deze e-mail kan naar wens worden aangepast.

 

15. Kies voor Opslaan om de nieuwe kantoorgebruiker op te slaan en het proces af te ronden.

Bron : Hoe maak ik een nieuwe …

Accountancy- en
administratiekantoren

Je eigen mobiele app voor de promotie van je merk

Complete kantooromgeving voor digitale klantinteractie

Kant en klare modules voor accountancy

Gratis gebruik beveiligd videobellen binnen het Brixxs Officeportaal

Voorbeelden kant en klare accountancy modules

Nieuwe klant onboarding

Stop met mailen. Ontvang gestructureerd alle informatie van de klant en communiceer met je klant op een efficiente manier op het juiste moment met de juiste informatie.

Jaarrekening

Maak bijvoorbeeld automatisch een opdrachtbevestiging en start automatisch een digitaal ondertekening verzoek, maak snel een verslag in pdf of laat de concept jaarrekening goedkeuren via je eigen bedrijfsapp.

Jaarwerk

Maak automatisch voor alle klanten een projectdossier aan met de juiste einddatum voor het dossier en de opgenomen maanden. Bewaak alle activiteiten rondom het jaarwerk vanuit een klantoverzicht en alle klanten. Ontvang gestructureerd alle benodigde klantinformatie via het klantenportaal en maak gebruik van je eigen bedrijfsapp.

i

Taken voor de klant en je medewerkers

Maak je eigen projectdossier typen voor het verzamelen van informatie vanuit de klant en de medewerkers. Bewaak de voortgang met vervaldata en draag zorg voor het verdwijnen van piekbelastingen.

Z

Goedkeuring aangiften

Via een pushbericht kan de klant door twee klikken een aangifte goedkeuren en indien gewenst via chat commentaar geven of een vraag stellen zodat je eigen bedrijfsapp optimaal wordt ingezet.

Videobellen

Ervaar het gemak van videobellen voor je klant en jezelf binnen je eigen gepersonaliseerde mobiele app. Geen gedoe met inlogcodes en software, zelfs geen gedoe met browsers.

Veel gestelde vragen over PinkWeb

Het telkens uitloggen van het PinkWeb portaal kan komen door de firewall van het netwerk waar u zich in bevindt. Dit kan getest worden door op een ander netwerk in te loggen en kijken of u hier dan ook automatisch wordt uitgelogd.

Om een andere cliënt te selecteren in PinkWeb, klik rechtsboven op het cliënt selectie venster en voer vervolgens de naam van de cliënt in of een deel van de naam, klik daarna op de cliënt die geselecteerd moet worden.

Hoe Cliënt Online bepaald wie van de cliënt e-mail ontvangt hangt af van een aantal parameters, zoals hieronder verder uitgebreid beschreven.

Om de accorderingsrechten als cliëntgebruiker van PinkWeb instellen. Ga naar Beheer -> Mijn cliënten en doorloop de volgende onderstaande stappen.

Om je PinkWeb wachtwoord te wijzigen klik eerst op je eigen naam en vervolgens op Mijn account. Dan klik vervolgens op Ja achter wachtwoord wijzigen om een nieuw wachtwoord te kiezen. Klik vervolgens op wijzigen opslaan.

Om met een document in PinkWeb te autoriseren, ga naar Accordering -> Autoriseren en klik vervolgens op het document om het te bekijken. Volg hieronder de rest van de benodigde stappen voor het autoriseren van het document.

Om een SSO in te stellen binnen PinkWeb volg de volgende stappen. Selecteer de klant waarvoor de SSO moet worden aangemaakt en Ga naar Apps en klik op “Beheer” nu komt u terecht in het scherm: Applicaties Overzicht.

Om een nieuwe kantoorgebruiker aan te maken in PinkWeb. Ga naar Beheer -> Kantoorgebruikers en kies vervolgens voor Nieuwe kantoorgebruiker aanmaken.

Storingen bij PinkWeb worden weergegeven in het portaal. Hier worden ook de onderhoudsvensters van het portaal en digipoort weergegeven. Ga naar https://storingen.pinkweb.nl voor de actuele storingen van PinkWeb.

Als u niet direct een sms-code van PinkWeb hebt ontvangen voor het inloggen of accorderen, komt dit meestal doordat er wat vertraging is ontstaan tussen de zendmast van de mobiele provider en u mobiele telefoontoestel.