Een veel gestelde vraag betreft bank, koppelingen en Exact Online


Hoe kan ik mijn bank aan Exact Online koppelen?

U kunt een koppeling tussen uw bank en Exact Online maken om automatisch elektronische bankbestanden te delen, zoals afschriften, betalingsbestanden of domiciliëring bestanden. Dankzij zo’n koppeling hoeft u bankbestanden niet meer handmatig te uploaden en kunt u eventuele onzorgvuldigheden voorkomen.

U moet de rol Bankkoppelingen definiëren hebben om bankkoppelingen aan te maken en te beheren. Om bankafschriften van de gekoppelde bankrekeningen te importeren, hebt u de rol Bankafschriften importeren nodig. Zie Mijn Exact Online | Rechten.

 

Voordat u begint

 • Controleer of alle historische transacties zijn ingevoerd. Nadat u de bankkoppeling hebt ingesteld, kunt u die namelijk niet meer importeren zonder de bankkoppeling te deactiveren.
 • Controleer of uw bankboekingen bijgewerkt zijn. Zie Boekingen zoeken.
 • Als u van accountant wisselt, moet u de bankkoppeling deactiveren en daarna weer activeren. Zie Bankkoppelingen deactiveren.

 

Een bankkoppeling instellen

U kunt alleen bepaalde banken koppelen. Zie Beschikbare banken in Exact Online om te kijken of u een koppeling met uw bank kunt maken. Afhankelijk van uw bank moet u eerst bij Exact Online uitloggen.

 

Automatisch bankbestanden uitwisselen

Als uw bankkoppeling is geactiveerd, kunt u automatisch elektronische bankbestanden uitwisselen die u voor de volgende processen kunt gebruiken:

Afschriften importeren
Het bankbestand wordt via uw bank naar Exact Online gestuurd. Als een bestand in Exact Online beschikbaar is, kunt u het importeren om de regels daarna af te punten. Zie Bankafschriften importeren.
Betalingsbestanden versturen
Als u betalingen verricht, genereert u een betalingsbestand dat u naar uw bank kunt sturen. Zie Betalingen | Verrichten en heropenen.

 

Ontbrekende bankafschriften importeren

Het kan voorkomen dat uw historische transacties niet in de bankbestanden zijn opgenomen die automatisch zijn uitgewisseld. Die afschriften moet u dan handmatig importeren. Als u dit wilt doen, moet u eerst de bankkoppeling deactiveren.

Zie Bankkoppelingen deactiveren.

 

Controleren of uw bankkoppeling actief is

Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Bank > Bankkoppelingen en klik op de hyperlink van een Bank om de pagina Bankkoppelingen weer te geven. Hier wordt weergegeven of uw bankkoppeling actief is.

 

Ondersteunde diensten en rekeningen per bank

Bekijk eerst onderstaande tabel, zodat u zeker weet dat uw bank wordt ondersteund en welke diensten, bankrekeningen en abonnementen beschikbaar zijn.

Bank Diensten Soorten bankrekeningen
Ontvang bankgegevens Stuur betalingsbestanden
ABN AMRO Beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar voor bankrekeningen die deel uitmaken van het ‘Access direct’ ABN AMRO pakket en die geen spaar-, deposito- of beleggingsrekening zijn.
ING Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar voor bankrekeningen die deel uitmaken van het ING-pakket ‘Mijn ING Zakelijk’ en die geen spaar-, stortings- of beleggingsrekeningen zijn.
Rabobank Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar voor bankrekeningen die deel uitmaken van het ‘RIB Pro’ Rabobankpakket en niet voor spaar-, deposito- of beleggingsrekeningen.
Bunq Beschikbaar, maar alleen van toepassing op banktransacties. Niet beschikbaar Beschikbaar voor betaalde bankrekeningen.
Knab Beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar voor zichtrekeningen die deel uitmaken van het Knab Zakelijk Knab-pakket.

Bron : Hoe kan ik mijn bank …

Automatiseren en digitale ondertekening


Exact Online koppeling met Brixxs Office Portaal

  Automatisch versturen van aangiften vanuit Exact Online naar het Officeportaal
  Goedkeuren van de aangiften vanuit je eigen white labeled mobiele Accountant App
  Statussen worden automatisch verstuurd naar Exact Online
  Maandelijks automatisch relevante nieuwsberichten in jouw huisstijl naar al je ondernemers via native-push
Digitaal rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal archief van documenten voor de ondernemer
Beveiligd communiceren
Beveiligd videobellen

Veel gestelde vragen over Exact Online

Hoe kun je bij Exact Online inloggen?

Wilt u bij Exact Online inloggen, dan kunt u de volgende stappen volgen om dit op te lossen:

  • Herstel uw gebruikersnaam of wachtwoord. Klik hiervoor op de inlogpagina van Exact Online op de hyperlink Wachtwoord vergeten? en volg de instructies.
  • Gebruikt u verificatie in twee stappen? Controleer dan of u de verificatiecode correct hebt ingevoerd en of de tijd op uw telefoon juist is ingesteld.

De inlogpagina van Exact Online ziet er als volgt uit:

Exact Online inloggen

Zo zie de pagina van Exact Online eruit waar je kunt inloggen

Ben je je gebruikersnaam van Exact Online vergeten? Open dan je Google authenticator app en zoek naar: “ExactOnline:”. Hierachter staat namelijk je gebruikersnaam.

Overige Exact Online logins

Voor nu kun je inloggen in Exact Online via: https://start.exactonline.nl/docs/Public.aspx?ReturnUrl=%2fdocs%2fPortal.aspx

Hieronder leggen we uit hoe u bij Exact Online inlogt. Klik hier om direct op de website van Exact Online in te loggen.

Ben je je gebruikersnaam van Exact Online vergeten? Open dan je Google authenticator app en zoek naar: “ExactOnline:”. Hierachter staat namelijk je gebruikersnaam.

Vanaf 25 mei wordt tweestapsverificatie actief voor alle gebruikers van Exact Online. Dit betekent dat er uitsluitend kan worden ingelogd met een persoonlijk account via de combinatie gebruikersnaam wachtwoord authenticatiecode. Die code wordt gegenereerd via een gratis authenticatie app op een smartphone (bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator).

Ben je je gebruikersnaam van Exact Online vergeten? Open dan je Google authenticator app en zoek naar: “ExactOnline:”. Hierachter staat namelijk je gebruikersnaam.

Op het API platform van Brixxs kan er vrij eenvoudig een koppeling gelegd worden tussen Zoho CRM en Exact Online. Met de exact online zoho API koppeling kunnen makkelijk relatiegegevens, adressen, bankrekeningen, contactpersonen gesynchroniseerd worden tussen beide systemen. Maar ook de andere entiteiten van Exact Online kunnen met Zoho CRM gesynchroniseerd worden, zoals facturen. Zo is het ook mogelijk om vanuit Exact Online (via webhooks) automatsich data terug te plaatsen in Zoho CRM. Neem contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken om Zoho te koppelen aan Exact Online.

Welke gegevens kun je tussen Exact Online en Zoho synchroniseren?

 • Relatie informatie: NAW (facturatie-, lever-, postadressen), contactpersonen, mailadressen, communicatie logs
 • Productinformatie: Artikelcode, artikelomschrijving, prijsinformatie, productkenmerken en financiële instellingen
 • Ordergegevens: Ordernummer, klantgegevens, aflever gegevens, productinformatie en prijzen
 • Facturen: Factuurdatum, factuurbedrag en productinformatie
 • Betaalgegevens: Factuurbedrag, factuurdatum, vervaldatum en openstaand saldo

Zowel quickbooks als exact online ondersteunen REST api’s. Wil je een quickbooks exact online koppeling hebben? Wij configureren de koppeling tussen Quickbooks en Exact Online via het Brixxs API koppeling platform. Lees hier meer over onze mogelijkheden om te koppelen met Quickbooks

Exact Online heeft een Excel template spreadsheet om de exact online journaalposten te importeren. Wil je geautomatiseerd vanuit bijv. je webshop alle transacties automatisch importeren in Exact Online? Neem dan contact op met Brixxs om dit in te regelen.

Binnen het Brixxs API platform kan er vrij eenvoudig een koppeling gelegd worden met de API’s van Mollie en Exact Online. Zo kan er bijv. als er betaald is, signalen worden naar je eigen software systemen. Daarnaast zou je ook bepaalde zaken in Exact Online kunnen regelen, omdat Exact Online ook REST api’s ondersteunt. We hebben een pagina specifiek voor de exact online koppeling mollie.

Exact Online heeft REST api’s beschikbaar die vrij eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan Power BI. Lees op de pagina voor Exact Online en Power BI meer over deze koppeling.

Voor het importeren van gegevens maakt Exact online gebruik van Excel sheets. Wil je alsnog via Exact Online XML berichten importeren of exporteren? Neem dan contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken.

API Platform voor Exact Online XML koppelingen

Het kan zijn dat jouw retailer of groothandelaar XML SOAP berichten aanlevert, die je geautomatiseerd in Exact Online wil inladen. Binnen het API Platform van Brixxs kunnen we Exact Online koppelen aan andere informatiesystemen die XML SOAP berichten aanleveren.

Het is vrij eenvoudig om vanuit Exact Online je gegevens in je eigen Power BI omgeving te krijgen. Exact Online heeft namelijk een REST api beschikbaar gesteld om gegevens uit te lezen. Hierbij kan gedacht worden aan: verkooptransacties, inkooptransacties, artikelen, voorraden en nog vele andere entiteiten.  Je kunt vrijwel alle gegevens vanuit Exact Online in Power BI krijgen. Power BI koppelen met Exact online is dus vrij simpel, echter moet er wel rekening gehouden worden met de limieten van Exact Online, zo kun je maar voor nieuwe aanvragen vanaf juli 2021 enkel 5000 aanvragen doen per dag.

Power BI Exact Online connector

Via het API platform van Brixxs kan er vrij simpel een connectie worden gelegd tussen Power BI en Exact Online. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.