Een veel gestelde vraag betreft urenregistratie en accountancy


Is het verplicht om een urenregistratie bij te houden?

Het is niet verplicht om een urenregistratie bij te houden als ondernemer. Maar wanneer er aanspraak gemaakt gaat worden op de ondernemersaftrek, is het verplicht om de urenregistratie bij te houden. Zodat deze voor de ondernemersaftrek kan worden verantwoord. Voor de belastingdienst moet dan worden aangetoond dat er minimaal 1.225 uur per jaar aan het bedrijf is besteed.

Bron : Is het verplicht om een …

Accountancy- en
administratiekantoren

Je eigen mobiele app voor de promotie van je merk

Complete kantooromgeving voor digitale klantinteractie

Kant en klare modules voor accountancy

Gratis gebruik beveiligd videobellen binnen het Brixxs Officeportaal

Voorbeelden kant en klare accountancy modules

Nieuwe klant onboarding

Stop met mailen. Ontvang gestructureerd alle informatie van de klant en communiceer met je klant op een efficiente manier op het juiste moment met de juiste informatie.

Jaarrekening

Maak bijvoorbeeld automatisch een opdrachtbevestiging en start automatisch een digitaal ondertekening verzoek, maak snel een verslag in pdf of laat de concept jaarrekening goedkeuren via je eigen bedrijfsapp.

Jaarwerk

Maak automatisch voor alle klanten een projectdossier aan met de juiste einddatum voor het dossier en de opgenomen maanden. Bewaak alle activiteiten rondom het jaarwerk vanuit een klantoverzicht en alle klanten. Ontvang gestructureerd alle benodigde klantinformatie via het klantenportaal en maak gebruik van je eigen bedrijfsapp.

i

Taken voor de klant en je medewerkers

Maak je eigen projectdossier typen voor het verzamelen van informatie vanuit de klant en de medewerkers. Bewaak de voortgang met vervaldata en draag zorg voor het verdwijnen van piekbelastingen.

Z

Goedkeuring aangiften

Via een pushbericht kan de klant door twee klikken een aangifte goedkeuren en indien gewenst via chat commentaar geven of een vraag stellen zodat je eigen bedrijfsapp optimaal wordt ingezet.

Videobellen

Ervaar het gemak van videobellen voor je klant en jezelf binnen je eigen gepersonaliseerde mobiele app. Geen gedoe met inlogcodes en software, zelfs geen gedoe met browsers.

Veel gestelde vragen over accountancy

Om toegang te krijgen tot het Nextens klantportaal, kunt u eenvoudig inloggen bij Elsevier Nextens. Het inloggen Elsevier Nextens proces is ontworpen om gebruikers snel en veilig toegang te verlenen. Volg eenvoudig de stappen voor Elsevier Nextens inloggen om aan de slag te gaan.

Hier kunt u gemakkelijk inloggen op Nextens met uw Nextens gebruikersnaam en **wachtwoord. Dit is uw toegangspoort tot het Nextens klantportaal, waar u veilig kunt inloggen Elsevier Nextens en login Nextens procedures kunt uitvoeren.

**Nextens heeft namelijk een eigen veilig inlogsysteem, bekend als inlog Nextens of Nextens login. Waarmee u dus vanaf elke plek via een internetverbinding bij uw gegevens kan, ideaal voor toegang tot het klantportaal Nextens of Nextens inloggen klantportaal.

Ja, je kunt met Fiscaal Gemak, de fiscale software in de cloud, eenvoudig online ICP aangifte indienen. Deze gebruiksvriendelijke icp aangifte software maakt het mogelijk om snel en efficiënt je opgaaf ICP te verzorgen.

Op het API platform van Brixxs kan een efficiënte Zoho Exact Online koppeling gelegd worden, waardoor Zoho CRM en Exact Online naadloos samenwerken. Met de exact online zoho API koppeling kunnen makkelijk relatiegegevens, adressen, bankrekeningen, contactpersonen gesynchroniseerd worden tussen beide systemen. Zo verbetert u niet alleen de synchronisatie van facturen tussen Zoho en Exact Online, maar zorgt u ook voor een efficiënte dataverkeer terug naar Zoho CRM via Exact Online webhooks. Neem contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken om Zoho CRM effectief aan Exact Online te koppelen.

Welke gegevens kun je tussen Exact Online en Zoho synchroniseren?

  • Relatie informatie: NAW (facturatie-, lever-, postadressen), contactpersonen, mailadressen, communicatie logs
  • Productinformatie: Artikelcode, artikelomschrijving, prijsinformatie, productkenmerken en financiële instellingen
  • Ordergegevens: Ordernummer, klantgegevens, aflever gegevens, productinformatie en prijzen
  • Facturen: Factuurdatum, factuurbedrag en productinformatie
  • Betaalgegevens: Factuurbedrag, factuurdatum, vervaldatum en openstaand saldo

Wat is vlottende passiva? Vlottende passiva zijn kortlopende schulden met een maximale aflossingstijd van een jaar. Deze financiële term vertegenwoordigt de verplichtingen van een onderneming die binnen een jaar moeten worden voldaan. Wat valt onder vlottende passiva? Voorbeelden zijn kortlopende leningen, crediteuren en overige te betalen bedragen.

Onder vlottende passiva, een belangrijke term in financieel management die verwijst naar wat is vlottende passiva, valt bijvoorbeeld de te belastingbetalingen, leverancierskrediet, de crediteuren en bankkrediet. Dit zijn allemaal voorbeelden die illustreren wat valt onder vlottende passiva, hiermee krijgt men inzicht in de vlottende passiva betekenis.

Exact Online heeft REST api’s beschikbaar die vrij eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan Power BI met de Power BI Exact Online connector. Ontdek op de pagina voor Exact Online en Power BI hoe je moeiteloos Power BI kunt koppelen met Exact Online voor geavanceerde rapportages en analyses.

U kunt een bankkoppeling Exact Online maken om automatisch elektronische bankbestanden te delen, zoals afschriften, betalingsbestanden of domiciliëring bestanden. Dankzij zo’n koppeling Exact Online hoeft u bankbestanden niet meer handmatig te uploaden en kunt u eventuele onzorgvuldigheden voorkomen. Deze bankkoppelingen Exact Online vereenvoudigen uw financiële administratie aanzienlijk.

Ja, u kunt eenvoudig een logo afbeelding of een afbeelding aan uw factuur lay-outs toevoegen, inclusief een factuur logo. Volg hiervoor de eenvoudige stappen om een logo toe te voegen aan foto of document.

Als een aangifte niet geaccepteerd wordt in Nextens, dus met de status
Fout in de lijst staat, is er iets misgegaan bij de verzending. Dit kan wijzen op een storing Nextens of een storing Logius. Controleer eerst of er sprake kan zijn van een storing bij Logius of de Belastingdienst. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u in de aangifte, in het tabblad
Algemeen bij het onderdeel
Aangifteproces de reden van weigering vinden en nagaan of de Nextens storing of Logius storing reeds is opgelost.

Wilt u bij Exact Online inloggen, dan kunt u de volgende stappen volgen om dit op te lossen:

    • Gebruikt u verificatie in twee stappen bij het Exact Online login proces? Controleer dan of u de verificatiecode correct hebt ingevoerd en of de tijd op uw telefoon juist is ingesteld.

De inlogpagina van Exact Online ziet er als volgt uit:

Waarom kan ik niet bij Exact Online inloggen? 2

Exact Online inloggen Zo zie de pagina van Exact Online eruit waar je kunt inloggen

Ben je je gebruikersnaam van Exact Online vergeten? Open dan je Google authenticator app en zoek naar: “ExactOnline:”. Hierachter staat namelijk je gebruikersnaam.

Overige Exact Online logins

Ervaar probleemloos inloggen bij Exact Online.nl, waar inloggen niet alleen eenvoudig is maar ook beveiligd. Of je nu moet beginnen met Exact Online inloggen of je ervaart issues waarbij Exact Online inloggen niet lukt, onze ondersteuning is er voor elke stap. Ontdek een vlotte toegang met ‘start Exact Online inloggen’ voor al jouw boekhoudkundige behoeften.

In Fiscaal Gemak, onderdeel van Exact Fiscaal Gemak, kunt u op een gemakkelijke wijze de stamgegevens van uw cliënten importeren via een Excel Bestand. Deze functionaliteit is gedetailleerd beschreven in de Fiscaal Gemak handleiding, waardoor het beheren van uw fiscaalgemak administratie efficiënt en eenvoudig wordt.

In de applicatie kunt u een voorbeeldbestand downloaden voor de wijze van aanleveren. Dit document is perfect afgestemd op gebruikers van fiscale software, waardoor het inloggen bij fiscaal online soepeler verloopt. Tevens vindt u informatie over fiscaal gemak prijzen en hoe u toegang krijgt tot fiscaal gemak support.