Microsoft Teams vs Brixxs Videobellen

Wat is Microsoft Teams videobellen?

In dit artikel vergelijken we Microsoft Teams videobellen met de Brixxs RTC-videobelsoftware.

Met Microsoft Teams kun je gemakkelijk chatten, bellen en videobellen. Ook kun je er gezamenlijk bestanden mee bekijken en aanpassen. Het programma werkt met Office 365 en heeft zowel een betaalde als een gratis versie. De gratis versie staat je toe teams aan te maken met honderden mensen en biedt 2GB opslag per gebruiker. Met de betaalde versie (vanaf €4,20 per maand voor Office 365 Business Essentials) kun je ook meetings inplannen en opnemen. Bovendien heb je dan toegang tot meer administratiefuncties, en kan je duizenden collega’s uitnodigen. Dit is dus een interessante optie voor erg grote bedrijven.

Microsoft Teams maakt gebruik van tweestaps-verificatie en versleutelt data zowel terwijl deze verzonden worden als wanneer deze geüpload worden. Op privacygebied gelden dezelfde bezwaren als bij Skype: beide voice call diensten vallen immers onder hetzelfde moederconcern Microsoft. Er zijn in ieder geval de nodige threads op sites als Reddit waarbij de bescherming van de privacy in twijfel wordt getrokken. Microsoft lag eerder ook al onder vuur over de wijze waarop er met Windows 10 grootschalig informatie wordt verzameld over gebruikers. De drift voor gegevensverzameling is dus aanwezig en dat is altijd goed om in ogenschouw te nemen, zeker met het oogpunt op de privacybescherming die geboden wordt bij een applicatie als Microsoft Teams.

Comparison points

Microsoft Teams

Brixxs

Wat biedt de app?
(groeps)chat (tekst) Ja Ja
1-op-1 gesprekken (audio en/of video) Ja Ja
groepsgesprekken (audio en/of video) Ja Ja
zelf opzetten en beheren (self-hosted) Nee Ja
deelname aan gesprek zonder account aan te maken Ja Ja
gebruik in browser Ja Ja
gebruik op verschillende platformen (cross-platform) Ja Ja
Welke gegevens verzameld de app?
adresboek Nee Nee
locatiegegevens Nee Nee
gespreksgegevens Nee Nee
gegevens over gesprekken (metadata) Nee Nee
gegevens koppelen met gegevens uit andere producten of profielen Nee Nee
Voor welke doelen verwerkt de app gegevens?
app kunnen gebruiken Nee Ja
anders Volledig gesteund vanuit bedrijf
app verbeteren Nee Nee
(gepersonaliseerde) advertenties tonen Nee Nee
Hoe verloopt de informatiestroom?
verwerkersovereenkomst mogelijk Nee Nee
verstrekking van gegevens aan derde partijen (zo ja, welke data en aan wie) Nee Nee
locatie verwerkingsverantwoordelijke
gegevens blijven in Nederland Nee Ja
gegevens blijven in de EU Nee Ja
Is de communicatie beveiligd?
end-to-end versleuteling (zelfs de aanbieder van de app kan niet bij de inhoud van de communicatie)*** Nee Ja
versleuteling van verkeer onderweg, zodat derden er niet bij kunnen (let op: de aanbieder van de app mogelijk wel, maar dit betekent niet dat het ook gebeurt) Nee Ja
minimalisatie van gebruik metadata Nee Ja
versleuteling staat standaard aan Nee Ja
iedereen kan broncode controleren (open source) Nee Ja
Hoe verdiendt de app geld?
betaald abonnement of betaalde versie Nee Nee
(gepersonaliseerde) advertenties Nee Nee
donaties Nee Nee
Waar vind je informatie?
privacyverklaring

Microsoft Teams

Brixxs

privacyverklaring in het Nederlands Nee Ja

 

Bron : Keuzehulp privacy bij videobel-apps

Veel gestelde vragen over Microsoft Teams

Microsoft Teams biedt veel vrijheid om als organisatie zelf zaken te configureren. Dit is het grote voordeel en de grote uitdaging van Teams. Als organisatie moet je zelf de omgeving dusdanig configureren dat deze compliant is aan de lokale wet- en regelgeving. Wanneer je al bezig bent met deze implementatie en kennis en begrip hebt van de vertaling naar Nederlandse wet- en regelgeving, kun je dit relatief snel goed inrichten. Wanneer je hier nog niets in gedaan hebt, is dit behoorlijk veel werk en is het niet aan te raden om Teams nu op zeer korte termijn in te zetten voor beeldbellen. De configuratie hiervan bevindt zich op verschillende plekken in de admin portal van Office 365 en vraagt de nodige tijd en kennis.

Microsoft Teams heeft geen end-to-end versleuteling.

Adresboek, locatiegegevens, gespreksgegevens, gegevens over gesprekken (metadata), koppeling van gegevens met gegevens uit andere producten of profielen.

Nee, je kunt Microsoft Teams zelf niet opzetten.Microsoft Teams is namelijk geen self-hosted oplossing.

Google Hangouts, Microsoft Teams en Zoom. Een selectie van voorbeelden van mobiel apps voor videobellen, dé manier om in deze tijd toch in contact te zijn met vrienden en familie. Steeds vaker wordt gezegd dat deze apps zoals Zoom niet veilig zijn in gebruik.Duidelijk werd Zoom gebruikers links naar websites met elkaar laat delen…

De consumenten variant van Microsoft Teams is niet geschikt voor cliënt contact omdat er andere voorwaarden worden gesteld dan de zakelijke Office 365-omgeving. Zolang het gesprek onderdeel is van een zakelijke omgeving, maakt het niet uit of de deelnemer uitgenodigd wordt met een consumenten-account of gastaccount. Op basis hiervan stellen we dat het gebruik van Teams voor cliënt-contact mogelijk is, mits de juiste stappen gezet zijn in de configuratie. De veiligheid en privacy van cliënten wordt gewaarborgd met een correct inrichting en gebruik.

Microsoft Teams is de opvolger van Skype Business. Het is een deel van het office 365 pakket. Binnen Microsofts teams kun je bellen, videobellen en chatten met andere gebruikers. Ook kun je verschillende teams aanmaken. De voordelen zijn de goede schermkwaliteit, de mogelijkheid om je scherm te delen en het feit dat je met tot wel 80 mensen tegelijk kan bellen. Het nadeel is dat je alleen met spraak kan bellen met mensen zonder Microsoft Teams account.

Skype die u thuis gebruikt, is ideaal voor kleinere bedrijven tot 20 werknemers. Het is gratis te gebruiken, tenzij u krediet wilt kopen om te bellen naar vaste en mobiele telefoons. Met Microsoft Teams u audio-, video- en web conferenties organiseren met iedereen binnen of buiten uw organisatie. Teams van 10 of 10.000 kunnen elkaar op één plek ontmoeten, ongeacht op hoeveel plaatsen ze zich …

In Skype kunt u eenvoudig contact opnemen met uw collega’s, zakelijke partners en klanten die Microsoft Teams gebruiken. Verbinding maken met een Microsoft Teams-gebruiker in een een-op-een-chatsessie of met een gesprek: Open de Skype-app. Selecteer Personen, groepen en berichten en voer het zakelijke e-mailadres in om ernaar te zoeken.

Veiligheidsaspecten bij videobellen


Brixxs videobellen voldoet aan ISO 27001 en NEN 7510

  Slaat geen data op
  Voldoet aan de Europese privacywetgeving
  Gehost in Nederland
  Verslagen beschikbaar stellen via klantenportaal of medewerkerportaal
  End to end encryptie (BETA)

Merk in beeld en leadgeneratie


videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp

  Geen browser problematiek
  Gebruik Apple devices zonder problemen
  Uitnodiging email bevat link naar jouw eigen app download zodat er meer appgebruikers ontstaan
  Uitnodiging via email en/of pushbericht

Veel gestelde vragen over videobellen

ISO 27001 en NEN 7510 certificering is zeker belangrijk voor kantoren en instellingen die videobellen om aandacht te besteden aan informatiebeveiliging hiervan. Wanneer videodienst providers servers ook buiten de EU gebruiken is het van belang om een goede afweging te maken rondom risico’s. Een lokale partner met een persoonlijk contact geeft een beter beeld dan een internationale videobellen leverancier.

Brixxs, Signal en Talk slaan hun gegevens op in Nederland.

Nee, data wordt door Brixxs niet opgeslagen en dus ook niet verstrekt aan derde partijen.Dit is een van de belangrijke factoren om veilig gebruik te kunnen maken van het beeldbellen.Ook is Brixxs ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en wordt er gebruikgemaakt van End-to-end encryptie.

Als gebruiker van videobellen moet je afspraken maken met de verwerker (de leverancier van de tool die je kiest in dit geval) en bekijken wat de leverancier doet met de data die je gebruikt en wat zij daar wel/niet mee mogen doen. Hiermee houdt je als organisatie controle en eigenaarschap over de gegevens en kun je veilig en verantwoord gebruik maken van bepaalde mogelijkheden.

Bij een videobellen gesprek ontstaat Metadata.Deze data zijn alle gegevens over het gesprek maar de zonder de werkelijke inhoud. Hierbij kun je denken aan wie er met wie contact heeft en op welk moment, vanaf welk netwerk, IP-adres en op welk tijdstip.

Metadata bevat geen inhoud van gesprekken. maar wel personen, tijdstip netwerk en IP-adres etc.. Wanneer deze metadata vrijelijk gebruikt mag worden voor allerlei doeleinden, kunnen deze door commerciële partijen worden gebruikt. Door metadata te combineren met andere datasets kan er ineens gedegen informatie ontstaan over een persoon.

Bellen met elkaar, terwijl je elkaar ook live op beeld ziet, dat is videobellen. Dit werkt via een internetverbinding en een laptop, mobiele telefoon of en wordt ook wel beeldbellen genoemd. Je hoort elkaar niet alleen, je ziet elkaar ook! En zo is het net alsof jullie gewoon bij elkaar in de kamer zijn.

De hoogste eisen stellen aan kwaliteit en privacy

De corona crisis heeft ertoe geleid dat veel kantoren en instellingen onmiddellijk een keuze hebben gemaakt voor videobellen. In sommige gevallen zijn er minder eisen gesteld aan kwaliteit of privacy aspecten. Veel mensen zijn gewend aan videobellen zodat dit communicatiekanaal een vaste plek heeft gekregen in het applicatielandschap van het kantoor.

Het Brixxs RTC (Real Time Communication) platform houdt rekening met alle benodigde kwaliteit- en privacy aspecten zodat een keuze voor ons platform voor de langere termijn een goede beslissing is en een prima alternatief is voor Microsoft Teams en Zoom.

Een keuze voor het Brixxs RTC platform biedt niet alleen mogelijkheden voor videobellen, maar geeft tevens de mogelijkheid om andere facetten rondom videobellen optimaal te benutten zoals het digitaal vergaderen met agenda’s en notulen, het gebruik van videobellen binnen je eigen mobiele app of het gebruik van andere samenwerking modules binnen ons platform.

Functionaliteiten

Uitnodiging en herinneringen via native push en mailberichten

i

Digitaal vergaderen met agenda’s, verslagen, to do en documenten delen

Mogelijkheid om scherm te delen

  Importeren van je contacten op basis van CSV of Excel

Videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp met IOS en Android toestellen

Beschikbaarheid centrale kalender en agenda functie voor zelf afspraken maken

h

Maken en automatisch mailen van online PDF gespreksverslagen

Onbeperkt video ruimten maken dus geen wachtkamer principes nodig

l

Verslagen direct goedkeuren of digitaal ondertekenen via mobiele app of Officeportaal

w

Eenvoudig toevoegen van extra personen binnen of buiten de organisatie

258CACAB-683E-425E-B8A6-B4F034C9422E Created with sketchtool. Quality ISO 9001 www.dekra-seal.com
F68B0E89-F097-442D-A0BD-8057A137BCFD Created with sketchtool. Informatiebeveiliging ISO/IEC 27001 www.dekra-seal.com
166D649B-4D59-4AFE-A8FD-28DBAD40ABE7 Created with sketchtool. Informatiebeveiliging NEN 7510 www.dekra-seal.com

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707

Fill out my online form.

Alle veel gestelde vragen over videobellen

Microsoft Teams biedt veel vrijheid om als organisatie zelf zaken te configureren. Dit is het grote voordeel en de grote uitdaging van Teams. Als organisatie moet je zelf de omgeving dusdanig configureren dat deze compliant is aan de lokale wet- en regelgeving. Wanneer je al bezig bent met deze implementatie en kennis en begrip hebt van de vertaling naar Nederlandse wet- en regelgeving, kun je dit relatief snel goed inrichten. Wanneer je hier nog niets in gedaan hebt, is dit behoorlijk veel werk en is het niet aan te raden om Teams nu op zeer korte termijn in te zetten voor beeldbellen. De configuratie hiervan bevindt zich op verschillende plekken in de admin portal van Office 365 en vraagt de nodige tijd en kennis.

Microsoft Teams heeft geen end-to-end versleuteling.

Adresboek, locatiegegevens, gespreksgegevens, gegevens over gesprekken (metadata), koppeling van gegevens met gegevens uit andere producten of profielen.

Nee, je kunt Microsoft Teams zelf niet opzetten.Microsoft Teams is namelijk geen self-hosted oplossing.

Google Hangouts, Microsoft Teams en Zoom. Een selectie van voorbeelden van mobiel apps voor videobellen, dé manier om in deze tijd toch in contact te zijn met vrienden en familie. Steeds vaker wordt gezegd dat deze apps zoals Zoom niet veilig zijn in gebruik.Duidelijk werd Zoom gebruikers links naar websites met elkaar laat delen…

De consumenten variant van Microsoft Teams is niet geschikt voor cliënt contact omdat er andere voorwaarden worden gesteld dan de zakelijke Office 365-omgeving. Zolang het gesprek onderdeel is van een zakelijke omgeving, maakt het niet uit of de deelnemer uitgenodigd wordt met een consumenten-account of gastaccount. Op basis hiervan stellen we dat het gebruik van Teams voor cliënt-contact mogelijk is, mits de juiste stappen gezet zijn in de configuratie. De veiligheid en privacy van cliënten wordt gewaarborgd met een correct inrichting en gebruik.

Microsoft Teams is de opvolger van Skype Business. Het is een deel van het office 365 pakket. Binnen Microsofts teams kun je bellen, videobellen en chatten met andere gebruikers. Ook kun je verschillende teams aanmaken. De voordelen zijn de goede schermkwaliteit, de mogelijkheid om je scherm te delen en het feit dat je met tot wel 80 mensen tegelijk kan bellen. Het nadeel is dat je alleen met spraak kan bellen met mensen zonder Microsoft Teams account.

Skype die u thuis gebruikt, is ideaal voor kleinere bedrijven tot 20 werknemers. Het is gratis te gebruiken, tenzij u krediet wilt kopen om te bellen naar vaste en mobiele telefoons. Met Microsoft Teams u audio-, video- en web conferenties organiseren met iedereen binnen of buiten uw organisatie. Teams van 10 of 10.000 kunnen elkaar op één plek ontmoeten, ongeacht op hoeveel plaatsen ze zich …

In Skype kunt u eenvoudig contact opnemen met uw collega’s, zakelijke partners en klanten die Microsoft Teams gebruiken. Verbinding maken met een Microsoft Teams-gebruiker in een een-op-een-chatsessie of met een gesprek: Open de Skype-app. Selecteer Personen, groepen en berichten en voer het zakelijke e-mailadres in om ernaar te zoeken.