Waarom maatwerksoftware laten ontwikkelen als ondernemer?

bullet light green - Maatwerk Software Ontwikkelen - Brixxs  Bedrijfsprocessen automatiseren
bullet light green - Maatwerk Software Ontwikkelen - Brixxs  Extra service bieden op je website
bullet light green - Maatwerk Software Ontwikkelen - Brixxs  Werknemers ondersteunen in hun werkzaamheden

Zelf ideeën over je eigen app?

Apps en software laten ontwikkelen binnen 1 dag!

list bullet light yellow - Maatwerk Software Ontwikkelen - Brixxs  Ochtend: Intakegesprek van 1 uur
list bullet light yellow - Maatwerk Software Ontwikkelen - Brixxs  Middag: Specialisten gaan aan de slag
list bullet light yellow - Maatwerk Software Ontwikkelen - Brixxs  Einde van de dag: De oplossing wordt aangeleverd!

Toch niet tevreden? Bij Brixxs geldt: No cure, no pay!

Het voordeel van maatwerk t.o.v. standaard software:

list bullet light green - Maatwerk Software Ontwikkelen - Brixxs Als ondernemer je eigen ideeën voor een app laten ontwikkelen
list bullet light green - Maatwerk Software Ontwikkelen - Brixxs  Unieke app met alleen de functionaliteiten die specifiek bij jouw bedrijf passen
list bullet light green - Maatwerk Software Ontwikkelen - Brixxs  Verschillende softwarepakketten aan elkaar koppelen tot één integraal geheel

Laat ook je eigen bedrijfsapp ontwikkelen door onze ervaren programmeurs!

Maatwerk software draagt bij aan succes van ondernemers

Tegenwoordig zijn (web)apps niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dit geldt natuurlijk ook in het leven van een ondernemer! Echter heb je als ondernemer nog specifieke eisen voor een app.  

Een aantal voorbeelden:

Z

Bedrijfsprocessen automatiseren

Z

Extra online services aanbieden op je webpagina

Z

Ter promotie van jouw bedrijf/merk

Een eigen bedrijfsapp moet daarnaast ook uniek en toegespitst zijn op jou als ondernemer. Misschien heb je zelf al een goed idee om de werkzaamheden van jou of je klant te vergemakkelijken. Brixxs helpt je om dit idee om te zetten naar een concrete app, volledig op maat gemaakt!

Onze specialisten ontwikkelen web apps, met vele functionaliteiten, binnen 1 dag. Dit is mogelijk omdat wij ruime ervaring hebben in het configureren van software op maat voor grote én kleine projecten. Denk dus bijvoorbeeld aan mobiele apps, management dashboards en Big Data toepassingen, koppeling van verschillende software (Exact Online, Multipress, Accountview) en nog veel meer!

Wil jij ook je eigen bedrijfsapp en ben je benieuwd wat Brixxs voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier en vraag vrijblijvend en gratis een intakegesprek aan!

Bent u op zoek naar een software laten maken op maat? Onze professionele ontwikkelaars kunnen u helpen bij het creëren van aangepaste software die aan al uw specifieke behoeften voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze software laten maken diensten.

Waarom maatwerk software ontwikkelen? Is standaard software niet voldoende?

Nu vraag je je misschien af waarom je niet gewoon standaard software kunt. Die mogelijkheden zijn er inderdaad, maar het nadeel is wel dat standaard apps ook veel overbodige functionaliteiten bevatten. Deze creëren verwarring en uiteindelijk is het dan toch jammer dat de app niet helemaal naar wens werkt!

Laat je maatwerk software ontwikkelen? Dan ontwerp en deel je deze precies in zoals jij dat wilt en bepaal jij welke functies erop moeten komen. Zo highlight je ook de specifieke toepassingen die jou als ondernemer zo uniek maken en behaal je op deze manier concurrentievoordeel. Ook zorgen wij er natuurlijk voor dat de interfaces zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn, waardoor de app echt een toegevoegde waarde heeft voor jouw bedrijf!

maatwerk software ontwikkelen

Wat kan Brixxs voor jouw bedrijf betekenen?

Brixxs kan een aantal dingen voor jouw bedrijf betekenen:
 
Z

Apps en software op maat

Wij maken apps en software volledig naar wens. Dit kan bijvoorbeeld een eigen bedrijfsapp zijn, waarin beveiligd videobellen en digitaal vergaderen met agenda’s, documenten, taken en verslagen slechts een aantal van de vele mogelijkheden zijn.

Z

Bedrijfssoftware en -systemen koppelen

Werkt jouw bedrijf met verschillende softwaresystemen en -pakketten, maar lijkt het jou handig om alles te koppelen aan elkaar? Ook dat kan Brixxs voor je regelen! Voorbeelden zijn: API-koppelingen of koppelingen met Exact Online, Multipress, Accountview of Snelstart. Maar wij integreren ook ERP, CRM en boekhoudsystemen, zodat dit op de lange termijn tijds- en kostenbesparend is. Je hoeft namelijk niet meer handmatig gegevens te kopiëren of over te typen van het ene systeem naar het andere!

Hoe werkt het? Software laten ontwikkelen in 3 stappen

Wij beginnen altijd met een 3 stappenplan:
 
Z

1. ’s Morgens online intakegesprek (1 uur)

Z

2. ’s Middags aan de slag met bouwen van de (web)app

Z

3. Einde van de dag oplevering van de (web)app!

Stap

01

Online intake

Na het invullen van het contactformulier op onze site, regelen we intakegesprek van een uur op een moment dat jou schikt. In dit gesprek komen jouw wensen aan bod en bespreken we hoe we dit om kunnen zetten in de app .

Stap

02

App ontwikkelen

Ga je akkoord met het plan? Dan begint het Brixxs ontwikkelteam meteen met het maken van de app! Onze software specialisten hebben al jaren ervaring met het ontwikkelen van mobiele apps, bedrijfssoftware en webapplicaties op maat. Om deze reden kunnen wij snel schakelen en jouw app binnen een mum van tijd opleveren!

Stap

03

Einde van de dag: oplevering van jouw eigen applicatie!

Wij werken hard om jouw ideeën om te zetten naar werkelijkheid binnen een dag. Aan het einde van de dag zetten we jouw maatwerk software live. Zo kun jij de app meteen gebruiken en finetunen wij de app aan de hand van jouw feedback. 

FAQ: Veel gestelde vragen over maatwerkoplossingen apps

1. Wat is maatwerksoftware en hoe wordt dit gemaakt?
Maatwerk software is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor jouw specifieke situatie. Als jouw bedrijf groeit, dan groeit de software mee. Ook bepaal jij welke functionaliteiten er in het systeem moeten komen. Overbodige functionaliteiten die in andere standaardapps aanwezig zijn, komen niet voor in jouw app en alleen de nuttige functies die op jouw bedrijf van toepassing zijn, blijven erin.

Maatwerk software ontwikkelen door Brixxs gebeurt in samenspraak met jou. Jij geeft aan wat je allemaal in een app wenst en wij maken het netjes in orde! En heb je helemaal geen idee wat er allemaal in een app moet? Dan denken wij graag met je mee en komen we samen op leuke ideeën die wij meteen in werking kunnen zetten!

2. Ben ik niet goedkoper uit met standaardsoftware?
Het klopt inderdaad dat gestandaardiseerde software qua kostprijs goedkoper is. Daar tegenover staat echter wel dat een standaardapp of -software weinig ruimte biedt voor flexibiliteit. Een aanvulling of uitbreiding van functionaliteiten is niet mogelijk, waardoor je niet optimaal van de app gebruik kunt maken. En dat is uiteraard zonde!

Bij een maatwerkapp geef je aan de softwareontwikkelaar door welke functies er veranderd moeten worden en dit wordt meteen voor je geregeld. Zo sluit de app naadloos aan op jouw wensen en dat biedt toegevoegde waarde wat niet direct in geld uit te drukken is. Software of apps die maatwerk zijn en volledig toegespeeld zijn op jouw behoefte als ondernemer, besparen op de lange termijn namelijk veel tijd en daarmee dus ook uiteindelijk geld!

4. Hoeveel budget moet ik vrijmaken?
Software laten ontwikkelen is maatwerk, dus is het haast onmogelijk om een concreet en vast bedrag te noemen. De kosten hangen namelijk van een aantal factoren af. Ten eerste is het aantal functionaliteiten natuurlijk prijsbepalend. Hoe uitgebreider een app, des te meer tijd en daarmee ook geld hier in zal zitten. Maar ook de senioriteit van het ontwikkelteam speelt een rol bij de prijsbepaling. Daarnaast maakt het uit of het IT-bedrijf Agile oftewel Lean werkt met kleine stapjes en regelmatige feedbackmomenten. Deze manier van ontwikkelen wordt veel gebruikt in de IT omdat het bewezen kosteneffectief en snel is.

Ben jij benieuwd naar het kostenplaatje voor jouw eigen bedrijfsapp? Vraag dan een offerte aan. Deze is kosteloos en vrijblijvend, maar geeft je wel een goed beeld hoeveel budget je ongeveer nodig hebt.

5. Wat zijn voorbeelden van maatwerksoftware?

Voorbeelden van maatwerksoftware zijn:

  • Webportaal. Een veelgebruikte toepassing is een klantenportaal, waarin klanten de mogelijkheid hebben om in te loggen op een persoonlijke en beveiligde pagina. Hier kunnen zij bijvoorbeeld hun gegevens inzien of informatie doorgeven of veranderen wanneer zij dat willen.
  • Koppeling meerdere systemen. Gebruik je meerdere systemen voor bijvoorbeeld de urenregistratie, verlofregistratie, algemene administratie en boekhouding? Dan kun je software laten ontwikkelen die het mogelijk maakt om alles naadloos op elkaar aan te sluiten. Veranderingen in het ene systeem worden dus automatisch doorgevoerd in alle gebruikte systemen.
  • Werkveld-specifieke apps. Ook vanuit een professioneel werkveld als accountant, notaris of adviseur is het mogelijk om een eigen app te of portaal realiseren. Dit maakt bijvoorbeeld de klantcommunicatie en informatieverzameling voor klantendossiers of andere taken een stuk efficiënter. Het is maar net welke functionaliteiten jij belangrijk vindt!
  • Koppeling CRM en ERP. Door CRM te integreren met ERP kunnen alle medewerkers van verschillende afdelingen bijvoorbeeld informatie met elkaar delen.
  • Workflow applicaties. Door workflows (bestellingen, klachtenafhandeling) op de werkvloer te automatiseren bespaar je veel tijd en geld. Echter verschillen workflows natuurlijk van bedrijf tot bedrijf, dus helpt maatwerksoftware je om deze automatisering te optimaliseren in jouw specifieke bedrijf!
  • Content Management Systeem. Een eigen website waar je makkelijk teksten en afbeeldingen kunt uploaden en aanpassen? Dan is een handig Content Management Systeem (CMS) natuurlijk onmisbaar! Door een CMS op maat te laten ontwikkelen, werk je in een digitale omgeving die helemaal toegespitst is op jouw behoefte en heb je niet te maken met overbodige functionaliteiten die je toch niet gebruikt.

De bovengenoemde voorbeelden zijn slechts een aantal van de vele mogelijkheden op het gebied van maatwerksoftware. Staat jouw toepassing hier niet bij, maar heb je wel een globaal idee over jouw eigen bedrijfsapp? Neem dan gerust contact op met Brixxs via het contactformulier. Wij brainstormen graag met je mee om jouw idee werkelijkheid te laten worden!

6. Is het ook mogelijk om bestaande maatwerksoftware te herbouwen?
Natuurlijk! Geen verzoek is ons te gek. Brixxs werkt zowel met ontwikkeltrajecten als verbetertrajecten en we zijn daar enorm flexibel in. Wij denken graag met je mee hoe bestaande maatwerksoftware verbeterd kan worden.
7. Zijn er ook risico’s als ik een app laat ontwikkelen?

Maatwerksoftware bevat een aantal risico’s, maar dat is met standaardsoftware ook zo. De vraag moet eigenlijk ook niet zijn of er risico’s zijn, want die zullen er sowieso altijd zijn. Het is belangrijker om je af te vragen hoe men met deze risico’s omgaat.

Een aantal risico’s van maatwerksoftware zijn:

  1. Kost veel tijd en geld.
  2. Ondersteuning bij fouten/errors is minder goed.
  3. Lastig om te voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent security en privacy.

Kost veel tijd en geld.

Dit risico is makkelijk te verkleinen door een transparante en heldere offerte aan te vragen. Het helpt als je al een idee hebt van wat jij verwacht van een app. Op basis van jouw wensen kan de softwareontwikkelaar berekenen hoeveel het zal kosten om dit te realiseren. Daarnaast is het ook goed om met een ontwikkelaar in zee te gaan die regelmatige feedback van jou vraagt en deze ook snel weet te verwerken. Op deze manier houd je het ontwikkelproces namelijk ook een beetje in de gaten en kun je tijdig aangeven als iets je niet bevalt!

Ondersteuning is minder goed.

Het is een fabeltje dat de ondersteuning bij maatwerksoftware minder goed zou zijn in vergelijking met standaardsoftware. Bij maatwerk werkt men op kleine schaal en zijn eventuele aanpassingen en foutjes met een belletje of mailtje al opgelost, omdat de ontwikkelaar al snel weet waar deze fouten precies zitten. Bij standaard software hang je daarentegen soms uren met de algemene klantenservice aan de telefoon!

Wet- en regelgeving omtrent security en privacy

Het ontwikkelteam van Brixxs is goed op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving omtrent security en privacy. Er zit dan ook een adviseur in het team die hierin gespecialiseerd is. Alle projecten worden nagekeken of deze voldoen aan de huidige wet- en regelgeving, voordat we deze afleveren aan jou!

Om risico’s toch zoveel mogelijk te beperken, is het aan te raden om alleen met betrouwbare en ervaren ontwikkelteams in zee te gaan. Brixxs heeft een vast ingewerkt team met ruime ervaring in het bouwen van maatwerksoftware. Natuurlijk zijn wij ons ook bewust van de bovengenoemde risico’s en doen wij er alles aan om deze zo klein mogelijk te houden. Ook werkt Brixxs met “No cure, no pay”. Ben jij aan het einde van de dag niet tevreden met de conceptversie van de app? Dan hoef je niets te betalen.

Brixxs is niet voor niets ISO 9001, ISO 27001 én NEN 7510 gecertificeerd. Je bent bij ons dus in goede handen!

8. Hoelang duurt het voordat mijn app klaar is?

Brixxs heeft een hoge ontwikkelsnelheid. Wij organiseren ’s morgens een kennismakingsgesprek met jou, waarin jij al jouw wensen voor een app laat weten. Vervolgens gaan de software engineers meteen aan de slag met het ontwikkelen van jouw app, zodat er aan het einde van de dag een minimal viable product op is geleverd. Deze test jij samen met ons testteam en aan de hand van jouw feedback hebben we binnen no time een volledig werkende app.

Software op maat laten maken? 10 tips voor een succesvol ontwikkeltraject!

Tenslotte geven we hieronder nog 10 tips voor het succesvol aangaan van een ontwikkeltraject van jouw eigen bedrijfssoftware of mobiele app!
 
Z

1. Planning = key!

Om te beginnen is doelgericht te werk gaan heel belangrijk. Kijk daarom goed naar de huidige bedrijfsprocessen en formuleer een aantal doelstellingen in het kader van software op maat.

Uit ervaring merken wij dat klanten wel vaak al een globaal idee hebben van hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien. Echter komen ze er achteraf nog achter dat de software toch niet erg gebruiksvriendelijk is en dat de functionaliteiten onvoldoende passen bij het bedrijf. Neem daarom ruim de tijd om alles op te schrijven wat jij belangrijk vindt!

Z

2. Betrek eindgebruikers zo vroeg mogelijk

In het verlengde van onze eerste tip volgt een tweede belangrijke tip: betrek de eindgebruikers! Zij zitten immers dagelijks midden in de processen en weten goed wat wel en niet werkt. Door de eindgebruikers al vanaf een vroeg stadium in het ontwikkeltraject, voorkom je ook dat er tegen verandering wordt verzet. Dit laatste gebeurt vaak als er plotselinge alteraties binnen het bedrijf plaatsvinden, zoals het introduceren van een nieuwe app!
Z

3. Breng werkprocessen in kaart

Software op maat moet ervoor zorgen dat bedrijfsprocessen vereenvoudigd en/of geautomatiseerd worden. Dit bespaart op den duur weer veel tijd en daarmee ook geld!

Breng daarom alle werkprocessen van de organisatie in kaart. Software die analoog wordt gemodelleerd, zal uiteindelijk veel intuïtiever, efficiënter en daarmee ook gebruiksvriendelijker werken. Neem in het voortraject daarom vooral de tijd om op papier te zetten welke processen van toepassing zijn in de organisatie. Inventariseer bij de werknemers met wat voor werkprocessen zij bezig zijn en noteer alles!

Z

4. Wat zijn de noodzakelijke en gewenste functionaliteiten?

Noteer daarnaast ook wat de verwachtingen zijn. Hoe ziet de ideale webapplicatie of bedrijfssoftware eruit voor het bedrijf? Welke noodzakelijke en wenselijke functionaliteiten moet de nieuwe bedrijfsapp absoluut hebben?
Z

5. Breng de hardware in kaart

Kijk ook goed naar de hardware binnen het bedrijf. Denk dus bijvoorbeeld aan computers, laptops, tablets, smartphones of andere mobiele devices. Werkt men voornamelijk op kantoor of is men ook regelmatig onderweg? Bij dat laatste is het uiteraard van belang dat je te allen tijde bij de bedrijfsgegevens kan komen. In dat geval is het dan ook vanzelfsprekend om voor web based software en/of een cloud omgeving te kiezen!
Z

6. Meetbare ROI van de software

Het is belangrijk dat je de Return of Investment (ROI) van de software meetbaar maakt. Wij raden aan om niet aan een ontwikkeltraject te beginnen als je deze ROI niet kunt meten! Als het vanaf het begin al onduidelijk is of de software op maat zichzelf terug kan verdienen, dan is de conclusie vaak dat dit uiteindelijk ook niet het geval is.
Z

7. Neem de toekomst mee in je planning

Hoe ziet de toekomst van het bedrijf eruit? Toekomstplannen zijn belangrijk om mee te nemen in het ontwikkeltraject, want zo kan de software ook meegroeien met de organisatie! Denk dus niet alleen na over de doelstellingen voor de software of app zelf, maar ook voor het bedrijf als geheel. Op welke manier vervult de software of app op maat een rol in de toekomst?
Z

8. Plan kennismakingsgesprekken in met softwareontwikkelaars

Ga niet zomaar met de eerste de beste softwareontwikkelaar in zee, maar plan eerst kennismakingsgesprekken in. Vraag tijdens zo’n gesprek ook naar hun portfolio, recente projecten en stel kritische vragen! Doe dit eventueel met meerdere ontwikkelaars en vergelijk ze met elkaar. Aangezien jullie samen een intensieve samenwerkingstraject tegenmoet gaan, is het wel belangrijk dat je een bewuste keuze maakt en voor een ontwikkelaar kiest die bij jou past.
Z

9. Open communicatie

Communiceren is natuurlijk erg belangrijk als je zo intensief samenwerkt. Een valkuil van (slechte) communicatie is dat er aannames worden gemaakt. Dit geldt niet alleen voor jou als afnemer van maatwerkapplicaties, maar ook voor de ontwikkelaar. Streef daarom altijd naar een open communicatiestijl en voel je vrij om alles te benoemen, ook als deze negatief zijn. Het helpt al enorm als je een helder beeld hebt van wat jouw wensen zijn en dit concreet op papier hebt staan.
Z

10. Offertes & Functioneel Ontwerp

Tenslotte wil je al vrij vroeg in het ontwikkeltraject al enige vorm van zekerheid en inzicht hebben van wat je kunt verwachten. Daarom raden wij aan om samen te werken met ontwikkelaars die een duidelijk Functioneel Ontwerp (oftewel FO) voor kunnen leggen. Dit geeft jou een zekerder gevoel over het uiteindelijke eindresultaat.

In het verlengde van FO’s is het ook van belang dat je naar een duidelijke offerte vraagt. De offerte moet gespecificeerd zijn en een omschrijving bevatten waar de genoemde bedragen op gebaseerd zijn. Daarnaast moet een offerte transparant zijn, zodat het duidelijk is wat je voor dit prijskaartje kunt verwachten. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf!

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707

Veel gestelde vragen over maatwerk software ontwikkeling

Het ontwikkelen van een eigen bedrijfsapp op Apple (IOS) en Google (Android) kan een dure aangelegenheid zijn. Afhankelijk van de wensen liggen de kosten gemiddeld tussen de 1000 en 30.000 euro. Vaak wordt het app onderhoud onderschat. Zo kan het zijn dat de app bijgewerkt moet worden omdat bijv. Apple een nieuwe IOS versie uitbrengt. Daarnaast betaal je voor een developer account. Een Google developer account kost zo’n 25 dollar per jaar en een developer account bij Apple kost 99 dollar.

Met een eigen bedrijfsapp heb je een betere marketing en klantenbinding. De Social media kanalen kunnen ook als verzamelplek worden gezien in de eigen mobiele app. Omdat mobiele apps makkelijk zijn in het gebruik, geven de klanten vaak de voorkeur aan een app in plaats van een website. Daarnaast heb je de mogelijkheid om push berichten te versturen. Deze worden sneller gelezen vergeleken met e mailberichten.

Een native app is speciaal ontworpen voor 1 platform in de eigen ontwikkeltaal. Voor Android (Google) is dat Java en voor IOS (Apple) is dat Swift. Hierdoor zijn de native apps gebruiksvriendelijker, door deze volledig gebruik maken van de native elementen van de telefoon (denk aan geheugen, (design)standaards en mobiel specifieke functionaliteiten).

Een hybride app is een web app met een native laag. Deze hybride app is een combinatie tussen een web en een native app. Hybride apps download je uit de App store (Apple) of Google play store. De hybride app kan er voor de gebruiker hetzelfde uitzien als een native app.

Een PWA (Progressive Web Apps) is een website die zich gedraagt als een mobiele app en is gebouwd met de veelgebruikte web technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript. De bezoeker van je website hoeft dus niets te downloaden voor de ultieme mobiele ervaring. Progressive Web Apps werken op elk platform als de browser aan de standaarden voldoet.

Een PWA (Progressive Web App) kent een aantal voordelen:

Een cross-platform mobiele app is ontwikkeld in één programmeertaal en kan gebruikt worden voor zowel Android als IOS.
In tegenstelling tot web apps zijn cross-platform apps wel beschikbaar in de app store (IOS) en Google Play store en worden dus als daadwerkelijke app gedownload.