Maatwerk software draagt bij aan succes van ondernemers
Tegenwoordig zijn (web)apps niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dit geldt natuurlijk ook in het leven van een ondernemer! Echter heb je als ondernemer nog specifieke eisen voor een app.
Een aantal voorbeelden:
Bedrijfsprocessen automatiseren
Extra online services aanbieden op je webpagina
Ter promotie van jouw bedrijf/merk
Een eigen bedrijfsapp moet daarnaast ook uniek en toegespitst zijn op jou als ondernemer. Misschien heb je zelf al een goed idee om de werkzaamheden van jou of je klant te vergemakkelijken. Brixxs helpt je om dit idee om te zetten naar een concrete app, volledig op maat gemaakt!
Onze specialisten ontwikkelen web apps, met vele functionaliteiten, binnen 1 dag. Dit is mogelijk omdat wij ruime ervaring hebben in het configureren van software op maat voor grote én kleine projecten. Denk dus bijvoorbeeld aan mobiele apps, management dashboards en Big Data toepassingen, koppeling van verschillende software (Exact Online, Multipress, Accountview) en nog veel meer!
Wil jij ook je eigen bedrijfsapp en ben je benieuwd wat Brixxs voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier en vraag vrijblijvend en gratis een intakegesprek aan!
Waarom maatwerk software ontwikkelen? Is standaard software niet voldoende?
Laat je maatwerk software ontwikkelen? Dan ontwerp en deel je deze precies in zoals jij dat wilt en bepaal jij welke functies erop moeten komen. Zo highlight je ook de specifieke toepassingen die jou als ondernemer zo uniek maken en behaal je op deze manier concurrentievoordeel. Ook zorgen wij er natuurlijk voor dat de interfaces zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn, waardoor de app echt een toegevoegde waarde heeft voor jouw bedrijf!
Wat kan Brixxs voor jouw bedrijf betekenen?
Apps en software op maat
Wij maken apps en software volledig naar wens. Dit kan bijvoorbeeld een eigen bedrijfsapp zijn, waarin beveiligd videobellen en digitaal vergaderen met agenda’s, documenten, taken en verslagen slechts een aantal van de vele mogelijkheden zijn.
Bedrijfssoftware en -systemen koppelen
Werkt jouw bedrijf met verschillende softwaresystemen en -pakketten, maar lijkt het jou handig om alles te koppelen aan elkaar? Ook dat kan Brixxs voor je regelen! Voorbeelden zijn: API-koppelingen of koppelingen met Exact Online, Multipress, Accountview of Snelstart. Maar wij integreren ook ERP, CRM en boekhoudsystemen, zodat dit op de lange termijn tijds- en kostenbesparend is. Je hoeft namelijk niet meer handmatig gegevens te kopiëren of over te typen van het ene systeem naar het andere!
Hoe werkt het? Software laten ontwikkelen in 3 stappen
1. ’s Morgens online intakegesprek (1 uur)
2. ’s Middags aan de slag met bouwen van de (web)app
3. Einde van de dag oplevering van de (web)app!
Stap
01
Online intake
Stap
02
App ontwikkelen
Ga je akkoord met het plan? Dan begint het Brixxs ontwikkelteam meteen met het maken van de app! Onze software specialisten hebben al jaren ervaring met het ontwikkelen van mobiele apps, bedrijfssoftware en webapplicaties op maat. Om deze reden kunnen wij snel schakelen en jouw app binnen een mum van tijd opleveren!
Stap
03
Einde van de dag: oplevering van jouw eigen applicatie!
Wij werken hard om jouw ideeën om te zetten naar werkelijkheid binnen een dag. Aan het einde van de dag zetten we jouw maatwerk software live. Zo kun jij de app meteen gebruiken en finetunen wij de app aan de hand van jouw feedback.
FAQ: Veel gestelde vragen over maatwerkoplossingen apps
1. Wat is maatwerksoftware en hoe wordt dit gemaakt?
Maatwerk software ontwikkelen door Brixxs gebeurt in samenspraak met jou. Jij geeft aan wat je allemaal in een app wenst en wij maken het netjes in orde! En heb je helemaal geen idee wat er allemaal in een app moet? Dan denken wij graag met je mee en komen we samen op leuke ideeën die wij meteen in werking kunnen zetten!
2. Ben ik niet goedkoper uit met standaardsoftware?
Bij een maatwerkapp geef je aan de softwareontwikkelaar door welke functies er veranderd moeten worden en dit wordt meteen voor je geregeld. Zo sluit de app naadloos aan op jouw wensen en dat biedt toegevoegde waarde wat niet direct in geld uit te drukken is. Software of apps die maatwerk zijn en volledig toegespeeld zijn op jouw behoefte als ondernemer, besparen op de lange termijn namelijk veel tijd en daarmee dus ook uiteindelijk geld!
4. Hoeveel budget moet ik vrijmaken?
Ben jij benieuwd naar het kostenplaatje voor jouw eigen bedrijfsapp? Vraag dan een offerte aan. Deze is kosteloos en vrijblijvend, maar geeft je wel een goed beeld hoeveel budget je ongeveer nodig hebt.
5. Wat zijn voorbeelden van maatwerksoftware?
Voorbeelden van maatwerksoftware zijn:
- Webportaal. Een veelgebruikte toepassing is een klantenportaal, waarin klanten de mogelijkheid hebben om in te loggen op een persoonlijke en beveiligde pagina. Hier kunnen zij bijvoorbeeld hun gegevens inzien of informatie doorgeven of veranderen wanneer zij dat willen.
- Koppeling meerdere systemen. Gebruik je meerdere systemen voor bijvoorbeeld de urenregistratie, verlofregistratie, algemene administratie en boekhouding? Dan kun je software laten ontwikkelen die het mogelijk maakt om alles naadloos op elkaar aan te sluiten. Veranderingen in het ene systeem worden dus automatisch doorgevoerd in alle gebruikte systemen.
- Werkveld-specifieke apps. Ook vanuit een professioneel werkveld als accountant, notaris of adviseur is het mogelijk om een eigen app te of portaal realiseren. Dit maakt bijvoorbeeld de klantcommunicatie en informatieverzameling voor klantendossiers of andere taken een stuk efficiënter. Het is maar net welke functionaliteiten jij belangrijk vindt!
- Koppeling CRM en ERP. Door CRM te integreren met ERP kunnen alle medewerkers van verschillende afdelingen bijvoorbeeld informatie met elkaar delen.
- Workflow applicaties. Door workflows (bestellingen, klachtenafhandeling) op de werkvloer te automatiseren bespaar je veel tijd en geld. Echter verschillen workflows natuurlijk van bedrijf tot bedrijf, dus helpt maatwerksoftware je om deze automatisering te optimaliseren in jouw specifieke bedrijf!
- Content Management Systeem. Een eigen website waar je makkelijk teksten en afbeeldingen kunt uploaden en aanpassen? Dan is een handig Content Management Systeem (CMS) natuurlijk onmisbaar! Door een CMS op maat te laten ontwikkelen, werk je in een digitale omgeving die helemaal toegespitst is op jouw behoefte en heb je niet te maken met overbodige functionaliteiten die je toch niet gebruikt.
De bovengenoemde voorbeelden zijn slechts een aantal van de vele mogelijkheden op het gebied van maatwerksoftware. Staat jouw toepassing hier niet bij, maar heb je wel een globaal idee over jouw eigen bedrijfsapp? Neem dan gerust contact op met Brixxs via het contactformulier. Wij brainstormen graag met je mee om jouw idee werkelijkheid te laten worden!
6. Is het ook mogelijk om bestaande maatwerksoftware te herbouwen?
7. Zijn er ook risico’s als ik een app laat ontwikkelen?
Maatwerksoftware bevat een aantal risico’s, maar dat is met standaardsoftware ook zo. De vraag moet eigenlijk ook niet zijn of er risico’s zijn, want die zullen er sowieso altijd zijn. Het is belangrijker om je af te vragen hoe men met deze risico’s omgaat.
Een aantal risico’s van maatwerksoftware zijn:
- Kost veel tijd en geld.
- Ondersteuning bij fouten/errors is minder goed.
- Lastig om te voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent security en privacy.
Kost veel tijd en geld.
Dit risico is makkelijk te verkleinen door een transparante en heldere offerte aan te vragen. Het helpt als je al een idee hebt van wat jij verwacht van een app. Op basis van jouw wensen kan de softwareontwikkelaar berekenen hoeveel het zal kosten om dit te realiseren. Daarnaast is het ook goed om met een ontwikkelaar in zee te gaan die regelmatige feedback van jou vraagt en deze ook snel weet te verwerken. Op deze manier houd je het ontwikkelproces namelijk ook een beetje in de gaten en kun je tijdig aangeven als iets je niet bevalt!
Ondersteuning is minder goed.
Het is een fabeltje dat de ondersteuning bij maatwerksoftware minder goed zou zijn in vergelijking met standaardsoftware. Bij maatwerk werkt men op kleine schaal en zijn eventuele aanpassingen en foutjes met een belletje of mailtje al opgelost, omdat de ontwikkelaar al snel weet waar deze fouten precies zitten. Bij standaard software hang je daarentegen soms uren met de algemene klantenservice aan de telefoon!
Wet- en regelgeving omtrent security en privacy
Het ontwikkelteam van Brixxs is goed op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving omtrent security en privacy. Er zit dan ook een adviseur in het team die hierin gespecialiseerd is. Alle projecten worden nagekeken of deze voldoen aan de huidige wet- en regelgeving, voordat we deze afleveren aan jou!
Om risico’s toch zoveel mogelijk te beperken, is het aan te raden om alleen met betrouwbare en ervaren ontwikkelteams in zee te gaan. Brixxs heeft een vast ingewerkt team met ruime ervaring in het bouwen van maatwerksoftware. Natuurlijk zijn wij ons ook bewust van de bovengenoemde risico’s en doen wij er alles aan om deze zo klein mogelijk te houden. Ook werkt Brixxs met “No cure, no pay”. Ben jij aan het einde van de dag niet tevreden met de conceptversie van de app? Dan hoef je niets te betalen.
Brixxs is niet voor niets ISO 9001, ISO 27001 én NEN 7510 gecertificeerd. Je bent bij ons dus in goede handen!
8. Hoelang duurt het voordat mijn app klaar is?
Brixxs heeft een hoge ontwikkelsnelheid. Wij organiseren ’s morgens een kennismakingsgesprek met jou, waarin jij al jouw wensen voor een app laat weten. Vervolgens gaan de software engineers meteen aan de slag met het ontwikkelen van jouw app, zodat er aan het einde van de dag een minimal viable product op is geleverd. Deze test jij samen met ons testteam en aan de hand van jouw feedback hebben we binnen no time een volledig werkende app.
Software op maat laten maken? 10 tips voor een succesvol ontwikkeltraject!
1. Planning = key!
Uit ervaring merken wij dat klanten wel vaak al een globaal idee hebben van hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien. Echter komen ze er achteraf nog achter dat de software toch niet erg gebruiksvriendelijk is en dat de functionaliteiten onvoldoende passen bij het bedrijf. Neem daarom ruim de tijd om alles op te schrijven wat jij belangrijk vindt!
2. Betrek eindgebruikers zo vroeg mogelijk
3. Breng werkprocessen in kaart
Breng daarom alle werkprocessen van de organisatie in kaart. Software die analoog wordt gemodelleerd, zal uiteindelijk veel intuïtiever, efficiënter en daarmee ook gebruiksvriendelijker werken. Neem in het voortraject daarom vooral de tijd om op papier te zetten welke processen van toepassing zijn in de organisatie. Inventariseer bij de werknemers met wat voor werkprocessen zij bezig zijn en noteer alles!
4. Wat zijn de noodzakelijke en gewenste functionaliteiten?
5. Breng de hardware in kaart
6. Meetbare ROI van de software
7. Neem de toekomst mee in je planning
8. Plan kennismakingsgesprekken in met softwareontwikkelaars
9. Open communicatie
10. Offertes & Functioneel Ontwerp
In het verlengde van FO’s is het ook van belang dat je naar een duidelijke offerte vraagt. De offerte moet gespecificeerd zijn en een omschrijving bevatten waar de genoemde bedragen op gebaseerd zijn. Daarnaast moet een offerte transparant zijn, zodat het duidelijk is wat je voor dit prijskaartje kunt verwachten. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf!
Heb je een vraag?
Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707
Veel gestelde vragen over maatwerk software ontwikkeling
De kosten om een API koppeling te bouwen zijn afhankelijk van een aantal factoren.
- De hoeveelheid aan systemen die aan elkaar gekoppeld moeten worden.
- Aanwezigheid van bestaand API’s of is het maatwerk en is deze bestaande API koppeling direct bruikbaar.
- De complexiteit van de API, moeten er alleen gegevens van A naar B worden gestuurd of zijn er meerdere richtingen benodigd.
API koppelingen worden gemaakt door ontwikkelaars met API-tools met een bestaande of een zelfontworpen API, maken ze dan de koppeling tussen systemen zodat deze met elkaar kunnen communiceren.
De betekenis van de afkortingh API is Application Programming Interface. Een API maakt het mogelijk om andere software/systemen en platformen toegang tot het systeem te verlenen. Met deze toegang kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en de gegevens uitwisselen
Brixxs kan je helpen om voor ING Intermediairs een API koppeling te bouwen. Met ING Intermediairs staat je eigen relatiemanager altijd voor je klaar en heb je toegang tot je persoonlijke portal voor inzicht en overzicht. Ook deelt ING Intermediairs regelmatig relevante en inspirerende informatie en artikelen en organiseren ze online seminars en evenementen waarmee je je kennis en kunde verder vergroot.
Brixxs kan je helpen om voor SBR Portal een API koppeling te bouwen. SBR is de nationale standaard voor digitale uitwisseling van bedrijfsmatige rapportages, zoals belastingaangifte en jaarrekening. KVKl is één van de gebruikers van deze methode. SBR kun je ook inzetten voor rapportages aan onder meer de Belastingdienst, het Centraal Bureau voor de Statistiek en diverse banken.
Brixxs kan je helpen om voor Reeleezee Onlineportaal een API koppeling te bouwen. Reeleezee is een succesvolle Nederlandse aanbieder van online boekhouden, factureren en urenregistratie voor starters, ZZP’ers, MKB-ondernemers en hun accountants.
Brixxs kan je helpen om voor Recranet een API koppeling te bouwen. Recranet is dé online specialist van de reis- en recreatiebranche. Sinds 2009 ontwerpen en ontwikkelen wij websites en online marketingcampagnes voor campings, verhuurbedrijven, vakantieparken, hotels en andere recreatieve en toeristische bedrijven.
Brixxs kan je helpen om voor Praktijkopleiding NBA een API koppeling te bouwen. Om accountant te worden, moet je naast een theoretische opleiding ook de praktijkopleiding volgen. De Praktijkopleiding tot registeraccountant (RA) duurt nominaal drie jaar. Hoe lang je opleiding duurt hangt af van je eigen ontwikkeling.
Brixxs kan je helpen om voor Rabobank Intermediair een API koppeling te bouwen. Rabobank voor intermediairs. Meer mogelijk maken voor klanten. Daarbij vinden zij dat de klant zelf moet kunnen bepalen waar ze hun financiële zaken regelen. Online, bij één van de lokale Rabobank kantoren, of bij jou, een tussenpersoon.