Een veel gestelde vraag betreft Whereby en videobellen


Is WhereBy beeldbellen veilig?

WhereBy is als video conferencing tool niet ontwikkeld voor de zorgmarkt. WhereBy biedt een gratis variant en een betaalde mogelijkheid om met groepen te beeldbellen.

 

WhereBy heeft geen certificeringen die aantonen dat zij op een goede en veilige wijze met data omgaan. Dit is een minpunt voor het gebruik tussen zorgverlener en cliënt. De verwerkersovereenkomst staat bij voorbaat gepubliceerd op de website en deze laat ruimte over voor organisaties om afspraken te maken die passen bij het soort data dat er verwerkt wordt.

WhereBy toont onvoldoende aan dat ze daarbij de nodige maatregelen kunnen treffen die passen bij de gevoelige zorggegevens die in een gesprek tussen zorgverlener en cliënt gedeeld worden. WhereBy toont onvoldoende aan dat ze voldoen aan de richtlijnen die gesteld worden in Nederlandse wet- en regelgeving voor het verwerken van bijzondere persoonsgegevens. Dat wil niet zeggen dat WhereBy een onveilige oplossing is.

Het advies is daarom om WhereBy in eerste instantie niet te gebruiken voor het contact tussen zorgverlener en cliënt. Het is geen quick win oplossing, die snel passend te maken is voor de zorg. Wanneer je als organisatie al gebruik maakt van WhereBy voor andere doeleinden, is het aan te raden om in overleg te treden met de leverancier om samen te bepalen welke maatregelen er getroffen kunnen worden.

Bron : Is WhereBy beeldbellen veilig? …

Beveiligd videobellen

Merk in beeld en leadgeneratie


Videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp

  Geen browser problematiek
  Gebruik Apple devices zonder problemen
  Uitnodiging email bevat link naar jouw eigen app download zodat er meer appgebruikers ontstaan
  Mogelijkheid om je merk te tonen in het video scherm

Veel gestelde vragen over videobellen

Ja, de Brixxs videobellen functionaliteit is schaalbaar en ingesteld op intensief gebruik.

Ja, het is mogelijk om beeldbeluitnodigen en herinneringen te sturen voor een video meeting. Dit kan via native push berichten voor mobiel en uiteraard ook via e mail.

ISO 27001 en NEN 7510 certificering is zeker belangrijk voor kantoren en instellingen die videobellen om aandacht te besteden aan informatiebeveiliging hiervan. Wanneer videodienst providers servers ook buiten de EU gebruiken is het van belang om een goede afweging te maken rondom risico’s. Een lokale partner met een persoonlijk contact geeft een beter beeld dan een internationale videobellen leverancier.

Voor de gebruikers van de browser-app: mogelijk moet je de camera toegang in je browser aanzetten om het apparaat te gebruiken. Je krijgt een handige pop-up zodra Discord problemen denkt aan te voelen. Klik simpelweg op de ‘Toestaan’-knop die omhoog komt, en je bent er helemaal klaar voor.

Ondanks het feit dat het gratis beschikbaar is op zowel iOS als Android, zit Google Hangouts vol met zorgen over privacy en veiligheid. … Dit betekent dat ze alleen gecodeerd zijn tussen uw apparaat en de servers van Google.

Iedereen met een Google-account kan een videovergadering maken, tot 100 deelnemers uitnodigen en tot 60 minuten per vergadering vergaderen.

Nee, je kunt Microsoft Teams zelf niet opzetten.Microsoft Teams is namelijk geen self-hosted oplossing.

Met Skype kan je in totaal met 50 mensen tegelijk videobellen en de app is beschikbaar voor bijna alle besturingssystemen en apparaten. De Skype app is te downloaden op de website van Skype of in de appstore van je telefoon of tablet. De kwaliteit van videobellen met Skype is goed, je kan wel alleen mensen bellen die ook een Sskype account hebben en de app hebben gedownload. Ook kan je je scherm delen tijdens het bellen.

Als we videobellen doen we dit vooral mobiel, met als groot voordeel dat je dat met al je apparaten kunt doen, dus smartphone, tablet, pc enzovoort. Een van de apps die je hiervoor kunt gebruiken, is het alom bekende Skype.Met Skypen wordt dan ook videobellen/ beeldbellen bedoelt

Microsoft Teams biedt veel vrijheid om als organisatie zelf zaken te configureren. Dit is het grote voordeel en de grote uitdaging van Teams. Als organisatie moet je zelf de omgeving dusdanig configureren dat deze compliant is aan de lokale wet- en regelgeving. Wanneer je al bezig bent met deze implementatie en kennis en begrip hebt van de vertaling naar Nederlandse wet- en regelgeving, kun je dit relatief snel goed inrichten. Wanneer je hier nog niets in gedaan hebt, is dit behoorlijk veel werk en is het niet aan te raden om Teams nu op zeer korte termijn in te zetten voor beeldbellen. De configuratie hiervan bevindt zich op verschillende plekken in de admin portal van Office 365 en vraagt de nodige tijd en kennis.