63% meer tijd vrij maken?

Veilige, snelle en AVG-proof klantcommunicatieplatform voor accountants en boekhouders

Gratis live

WEBINAR

Een veel gestelde vraag betreft aangifte, partner en Nextens


Heb ik gegevens van de partner nodig voor de aangifte in Nextens?

In de aangifte van de ene partner moeten ook enkele gegevens van de andere worden vermeld, zoals de posten die deeluitgaven van het drempelinkomen.

Sommige vragen moet ‘gezamenlijk” worden aangegeven, met op het eind een afsplitsing van het ‘aandeel van de aangever’, zoals de eigen woning en box 3.

Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om de bezittingen van box 3 van de partner niet in de aangifte van de aangever te vermelden. Het is ook niet mogelijk om het heffingsvrije bedrag van de partner af te zetten in de aangifte van de aangever.

Als u niet beschikt over de gegevens van de partner is de enige oplossing om dan het heffingsvrije bedrag van de partner als overig inkomen p.m. op te nemen. Heel netjes is dat natuurlijk niet.

Als u wel beschikt over de box 3 gegevens van de partner, maar die partner wil de details ervan niet openbaar maken aan de aangever, kunt u het afdrukken van de specificaties van de box 3 bezittingen van de partner af zetten op het scherm Aanslagen/Box 3 verdeling.

Bron : Heb ik gegevens van de …

Automatiseren en digitale ondertekening


Nextens koppeling met Brixxs Office Portaal

  Automatisch versturen van aangiften vanuit Nextens naar het Officeportaal
  Goedkeuren van de aangiften vanuit je eigen white labeled mobiele Accountant App
  Statussen worden automatisch verstuurd naar Nextens
  Maandelijks automatisch relevante nieuwsberichten in jouw huisstijl naar al je ondernemers via native-push
Digitaal rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal archief van documenten voor de ondernemer
Beveiligd communiceren
Beveiligd videobellen

Merk in beeld en leadgeneratie


Videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp

  Geen browser problematiek
  Gebruik Apple devices zonder problemen
  Uitnodiging email bevat link naar jouw eigen app download zodat er meer appgebruikers ontstaan
  Mogelijkheid om je merk te tonen in het video scherm

Veel gestelde vragen over Nextens

Inloggen bij Elsevier Nextens gaat als volgt

Hier kunt bij Nextens inloggen met uw Nextens gebruikersnaam en wachtwoord

Nextens heeft namelijk een eigen veilig inlogsysteem. Waarmee u dus vanaf elke plek via een internetverbinding bij uw gegevens kan.

Ja, het is mogelijk om de output van de aangifte uit Nextens te bewerken in een Editor. Dit is voor de meeste onderdelen binnen Nextens tegenwoordig mogelijk.

Als u gebruik maakt van de Nextens desktop software (BasWin, CasWin, VpbWin, BtwWin) kunt u veel gegevens van die programma’s overzetten naar Nextens. Bij bulk migratie wordt een export gemaakt van uw offline klanten hun aangiften en SBA’s, die daarna kan worden overgezet naar Nextens.

Om aangiften via Nextens te versturen dient u te beschikken over een PKIoverheid services server certificaat. Bij alle Logius-diensten heeft u een digitaal certificaat van PKIoverheid nodig. Dit waarborgt de betrouwbaarheid van informatie-uitwisseling via e-mail en websites op basis van Nederlandse wetgeving. Meer informatie over het PKI-certificaat kunt u vinden op de website van Logius.

Nextens BtwWin is een uitgebreide versie van het BTW Programma. Met BtwWin kunt u ICP-gegevens importeren én per ICT-opgave tot 10.000 intracommunautaire leveringen en diensten invullen. Daarnaast kunt u met het Refund Programma geld vanuit de refund regeling via de Nederlandse Belastingdienst terugvragen van de in een ander EU-land afgedragen omzetbelasting.

Laad meer