Deze 5 verzekeringen kunnen handig zijn als u internationaal zakendoet

Deze 5 verzekeringen kunnen handig zijn als u internationaal zakendoet

We doen vijf suggesties voor verzekeringen die u mogelijk beschermen wanneer uw zakenpartners zich niet in Nederland bevinden.

1. Transportverzekering
Een verzekering die veel voorkomt bij ondernemingen die zich bijvoorbeeld in de haven bevinden. Hij beschermt u namelijk bij verlies van of schade aan goederen die tijdens het transport zijn veroorzaakt.

Het kan daarbij gaan om transport per zee, maar ook via de lucht of gewoon via de weg. Een cruciale verzekering voor iedere onderneming die producten importeert óf exporteert.

2. Aansprakelijkheidsverzekering
Een verzekering die eigenlijk altijd handig is – ook wanneer u binnen Nederland zakendoet. Hij dekt namelijk claims van derden omtrent schade of letsel die is ontstaan als gevolg van uw producten of diensten.

We onderscheiden hierbij de productaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Eerstgenoemde dekt u bij claims aan defecte producten, waar de beroepsaansprakelijkheidsverzekering hetzelfde doet voor schade veroorzaakt door professionele fouten of nalatigheid.

3. Rechtsbijstandverzekering Juridische geschillen kunnen altijd optreden, maar bij internationaal zakendoen wordt de situatie al gauw complexer dan gemiddeld. Dit omdat u hierbij ook nog eens te maken krijgt met verschillende wet- en regelgevingen. Een goede rechtsbijstandsverzekering kan u hierbij uit de brand helpen.

4. (Aanvullende) reisverzekeringen
Internationaal zakendoen houdt waarschijnlijk in dat u ook veel op reis bent. Het afsluiten van een (aanvullende) reisverzekering kan dan helpen, bijvoorbeeld bij medische kosten, ongevallen en schade aan uw bagage.

5. Politieke risicoverzekeringen
Dit is een over het algemeen iets minder bekende verzekering die desondanks erg van pas kan komen wanneer u internationaal zakendoet. Hij beschermt onder meer uw investeringen in een land waar politieke onrust heerst.

Let wel: welke verzekeringen u nodig heeft, hangt altijd van uw situatie en bedrijf. Praat met uw verzekeringsadviseur om te kijken wat voor uw geval wijsheid is.

Gerelateerde Artikelen

Autoverhuur op vakantie: welke verzekering heb ik nodig?

Het korte antwoord op deze vraag? Dat hangt af van het bedrijf waarbij u de auto huurt. Het langere antwoord? Dat vindt u hieronder. Welke verzekering moet ik minstens afsluiten? Een reis-, maar ook een autoverzekering verzekert géén schade aan een gehuurde auto. Dit...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707