Autoverhuur op vakantie: welke verzekering heb ik nodig?

Autoverhuur op vakantie: welke verzekering heb ik nodig?

Het korte antwoord op deze vraag? Dat hangt af van het bedrijf waarbij u de auto huurt. Het langere antwoord? Dat vindt u hieronder.

Welke verzekering moet ik minstens afsluiten?
Een reis-, maar ook een autoverzekering verzekert géén schade aan een gehuurde auto. Dit vereist een aparte verzekering die u tijdens het huren van een auto op vakantie moet afsluiten.

Het goede nieuws is dat deze verzekering meestal is inbegrepen bij de autohuur. Het gaat dan veelal om een standaardverzekering die is te vergelijken met een WA-verzekering. Dat is handig, want die verzekering is in heel Europa verplicht.

We zeggen meestal omdat deze verzekering niet altijd is inbegrepen bij de totaalprijs. Check daarom altijd goed de voorwaarden of dit daadwerkelijk het geval is.

Let op: buiten Europa kennen ze de term WA-verzekering niet. Hij wordt hier aangeduid met de term Third Party Insurance (TPI).

Welke aanvullingen heb ik nodig?
De WA-verzekering, of de Third Party Insurance, dekt schade aan andermans auto, maar niet aan uw huurauto. U heeft hier een cascoverzekering voor nodig. Deze is bij de meeste verhuurbedrijven optioneel bij te boeken, hoewel hij soms eveneens is inbegrepen bij de totaalprijs.

De cascoverzekering heet buiten Europa de Collision Damage Waver (CDW). Controleer de polisvoorwaarden ook op de aanwezigheid van de CDW en let daarbij specifiek op welke bedragen worden vergoed. Dit verschilt per aanbieder.

Het is ook slim om te kijken wat er precies wordt gedekt. Sommige bedrijven dekken bijvoorbeeld geen schade aan uw ruiten of uw dak. Het kan zijn dat u hier een aparte verzekering voor moet afsluiten. Wilt u dat niet? Ga dan voor een verhuurbedrijf met een zogenoemde all-in-formule.

Gerelateerde Artikelen

5 redenen waarom kantoren steeds minder waard worden

Het is een relatief nieuwe trend in de wereld van het zakelijk vastgoed: waardedalingen voor kantoren. Niet wenselijk, wél te verklaren. We geven u hieronder vijf redenen waarom dit fenomeen überhaupt bestaat. 1. Mensen werken meer thuis Het is een – voor sommigen –...

read more

Wat gaat het aanstaande kabinet doen met de huizenmarkt?

Dat de huidige situatie op de woningmarkt onhoudbaar is, moge duidelijk zijn. Het aankomende kabinet Schoof I heeft hier een eigen visie op, inclusief mogelijke oplossingen. Welke dat precies zijn, vertellen we je hieronder. 1. Nieuwe woningen Het credo van minster...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707