Zzp’er in de zorg: aan déze verzekeringen moet u denken

Zzp’er in de zorg: aan déze verzekeringen moet u denken

Zzp’ers weten dat er een aantal verzekeringen bestaan die voor hen wellicht interessant zijn. Maar voor zzp’ers in de zorg gelden andere regels.

We willen daarmee niet zeggen dat bepaalde verzekeringen voor hen niet relevant zijn. Sterker nog: juist zzp’ers in de zorg moeten het afsluiten van bijvoorbeeld de beroepsaansprakelijkheidsverzekering écht overwegen. Ze lopen namelijk vaak méér risico dan de gemiddelde zelfstandige.

Daarnaast kan een opdrachtgever het zzp’ers in de zorg zelfs verplichten om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Maar dat terzijde.

De verzekeringen die we zzp’ers in de zorg met klem adviseren, zijn:

· De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

· De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen dekken verzekerden tegen fouten die beroepshalve worden gemaakt. Het is een slimme verzekering om af te sluiten, hoewel het risico op zulke fouten per beroep behoorlijk verschilt.

We bedoelen – een klant van een grafisch vormgever maakt weinig kans op lichamelijk letsel als gevolg van een verkeerde opmaak van een brochure…

In de zorgwereld ligt dit echter anders. De toediening van de verkeerde medicijnen kan desastreus uitpakken. Daarom is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering een absolute aanrader.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Deze verzekering steekt net iets anders in elkaar. Hij dekt verzekerden tegen fouten die tijdens werk worden gemaakt.

‘Is dat iets anders dan?’

Zeker. Het gaat hierbij bijvoorbeeld situaties op het werk die verkeerd aflopen. Denk aan ondernemers die in de thuiszorg werken en cliënten die struikelen over uw handtas – om maar wat te noemen.

Deze verzekering dekt u tegen schade die uit zo’n situatie voorkomt. Let er hierbij wél op dat de verzekering in kwestie een zogenoemde opzicht-dekking heeft. Ongelukjes zoals hierboven geschetst worden namelijk alleen gedekt wanneer er sprake is van zo’n clausule.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707