Woonlastenverzekering

 

Hoe betaalt u uw woonlasten als een deel van uw inkomen wegvalt?

De woningmarkt is overspannen, dus er zijn veel mensen die snel een huis willen kopen en daarbij hun hypotheek met maximale hoogte willen afsluiten. De vraag hoe de maandlasten betaald kunnen blijven worden als een deel van het inkomen wegvalt, blijft dan vaak onbeantwoord.

 

Inventariseren van uw toekomst

Natuurlijk zijn er genoeg afwegingen te maken bij het kopen van een huis. Voor u over financiën nadenkt, is het verstandig om eerst het leven zelf te analyseren. Waar ziet u zichzelf over vijf jaar? Wilt u in het huis waar u nu woont of wilt wonen ook oud worden? Moet het huis een deel van uw pensioenvoorziening worden? Allemaal vragen die invloed hebben op uw toekomstige financiële plaatje. Als u deze zaken op een rij zet, kunt u voor dilemma’s komen te staan. ‘Leveren we een stukje inkomen in voor het vervullen van onze kinderwens?’ Is bijvoorbeeld een vaak voorkomend bespreekpunt. Als u deze punten in kaart heeft en een koers heeft bepaald, weet u hoe u uw financiële plaatje voor de toekomst moet kleuren.

 

Inkomenszekerheid

Natuurlijk gaat u dan inkomenszekerheid creëren. Wellicht moet de droom van een eigen zaak nog even in de slaapkamer blijven, omdat een baan meer zekerheid biedt. Toch kan er ook als u alles voorbereid hebt en de inkomenszekerheid maximaal is, iets gebeuren waardoor u uw woonlasten ineens niet meer kunt betalen. Dit zijn vaak de minder mooie aspecten van het leven zoals ziekte of verlies van uw baan. Uiteraard wilt u zich dan vol op die zaken focussen en geen extra financiële zorgen.

 

De woonlastenverzekering

Op zo’n moment komt de woonlastenverzekering van pas. Deze zorgt voor een inkomen (of aanvulling daarop, bijvoorbeeld als u al een basisinkomen uit een uitkering krijgt). Afhankelijk van het soort dekking en de te betalen premie neemt deze verzekering de verplichte woonlasten over als u daar door onvoorziene omstandigheden zelf niet meer toe in staat bent. Woonlastenverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten, dus een goed advies is belangrijk.

 

Wij adviseren u dan ook:

  • Een reëel plaatje van uw woonlasten te maken op basis van belangrijke gebeurtenissen die u in de toekomst voorziet en de daarbij behorende inkomenszekerheid te creëren;
  • Een goede woonlastenverzekering af te sluiten die ervoor zorgt dat u ook tijdens de moeilijke momenten van het leven geen financiële zorgen over uw vaste lasten hoeft te hebben.

 

We helpen u graag als u met ons uw financiële plaatje en juiste verzekeringen wilt bespreken. Natuurlijk kunt u contact opnemen om uw verzekeringen en woonlasten te bespreken. We zijn benieuwd hoe uw financiële toekomst eruit ziet en adviseren u graag passend. Neemt u contact met ons op voor een afspraak?

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707