Wat is een duurzame zorgverzekeraar?

Wat is een duurzame zorgverzekeraar?

Termen als groen en duurzaam: u wordt er tegenwoordig mee om uw oren geslagen. Dat is zonde, want daarmee verliezen deze begrippen nogal hun waarde – en dat terwijl deze kreten enorm waardevol zijn. We leggen u hieronder uit wat een échte duurzame zorgverzekeraar is en welke partijen aan deze omschrijving voldoen.

We hoeven het u waarschijnlijk niet uit te leggen dat het milieu momenteel niet in een opperbeste staat verkeert. Dat wordt mede veroorzaakt door schadelijke uitstoot die het proces van onder meer ontbossing aanzienlijk versnellen…

Schadelijke beleggingen
Wat dat te maken heeft met verzekeraars? Simpel: zij beleggen de premie die u maandelijks betaalt in verschillende projecten. Sommige verzekeraars doen dat in dingen die het milieu doorlopend verslechteren, bijvoorbeeld in projecten waarbij kolen zijn betrokken.

Een verzekeraar die dit niet doet, is een duurzame zorgverzekeraar. Dit type verzekeraar houdt bij zijn beleggingen ook rekening met de natuur en de klimaatverandering – en dat niet alleen. Ze kijken ook naar mensenrechten en dierenwelzijn.

Daadwerkelijke duurzaamheid
Het probleem is echter dat veel partijen te pas en te onpas roepen dat ze groen en verantwoord bezig zijn. Deze termen zijn helaas modewoorden geworden. Hoe weet je nu welke verzekeraar écht duurzaam is.

Nou – daar hebben we de Eerlijke Verzekeringswijzer voor. Een ranglijst met daarin de verzekeraars die daadwerkelijk investeren in groene projecten.

Daarin prijkt de naam a.s.r. bovenaan. Deze partij promoot zichzelf als dé duurzame optie en is dat ook daadwerkelijk.

De Eerlijke Verzekeringswijzer bevat ook namen die het op sommige terreinen goed doen, maar op andere gebieden iets minder. Achmea let bijvoorbeeld goed op groene investeringen, maar kijkt iets minder naar het dierenwelzijn. VGZ kan op het gebied van klimaatverandering verbeteren.

Tot slot zijn er ook partijen die onvoldoende investeren in duurzame projecten. Voorbeelden van twijfelachtige namen zijn CZ, Menzis, DSW en ZLM.

Check de Eerlijke Verzekeringswijzer voor alle scores!

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707