Waarom het slim is om een annuleringsverzekering (snel) af te sluiten

Waarom het slim is om een annuleringsverzekering (snel) af te sluiten

Een goede annuleringsverzekering helpt u aan een dekking wanneer uw reis onverhoopt moet worden afgebroken. Dat is bijvoorbeeld het geval als het gevolg van een ziekte of een verbroken huwelijk. U krijgt uw reissom dan (deels) terug. 
 
Zo’n annuleringsverzekering heeft als belangrijkste voordeel natúúrlijk het feit dat u uw geld – of een deel daarvan – terugkrijgt wanneer uw reis onverwachts niet doorgaat. Dat verzacht weliswaar niet het leed achter de reden van de annulering, maar het voorkomt wel financiële kopzorgen.  
 
Een reisorganisatie heeft er tenslotte niet zoveel mee te maken wanneer uw trip moet worden gecanceld. Zonder annuleringsverzekering hoeft u bij hen niet aan te kloppen voor een restitutie van de kosten. 
 
Verschillende verzekeringen 
We onderscheiden verschillende soorten annuleringsverzekeringen die allemaal andere risico’s afdekken. Sommige verzekeringen restitueren bijvoorbeeld bij overlijden van familieleden in de eerste graad (broers, zussen, et cetera), maar anderen doen dit alleen bij familieleden in de eerste graad (partners, ouders, et cetera. De ene verzekering dekt de kosten wanneer er onverwachts werkloosheid optreedt, terwijl een ander dit helemaal niet doet.  
 
Kortom: de dekkingsmogelijkheden zijn eindeloos, maar compleet afhankelijk van welke verzekering u bij welke verzekeraar afsluit. Het kan zodoende nooit kwaad om verschillende verzekeraars tegenover elkaar aan het licht te houden óf uw verzekeringsadviseur in te schakelen voor advies. 
 
Snel afsluiten 
Het is daarbij wél altijd slim om een annuleringsverzekering zo snel mogelijk na het boeken van uw reis af te sluiten. 
 
Dat heeft te maken met het feit dat veel reisverzekeraars werken met specifieke termijnen. Met andere woorden: wie zeven dagen na de boeking alsnog een verzekering afsluit, heeft hier vrij weinig aan. Dit is voor de meeste verzekeraars namelijk simpelweg te laat. 

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707