Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Nieuwe auto gekocht? We nemen u mee langs een aantal puntjes van aandacht wanneer u de verplichte autoverzekering afsluit.

1. Kies de juiste dekking
Een autoverzekering met WA-dekking is verplicht. Dit is echter de meest basale variant die alleen schade bij de tegenpartij dekt.

Wilt u ook schade aan uw eigen voertuig verzekeren? Kijk dan naar een verzekering met beperkt casco of volledig casco, beter bekend als allrisk. Een verzekering met beperkt casco vergoedt meestal de helft van uw schade, waar u bij allrisk tegen alle schade bent verzekerd. 

Wij adviseren over het algemeen: hoe duurder of nieuwer de auto, hoe verstandiger het is om ook eigen schade te verzekeren.

2. Overweeg een inzittendenverzekering
Een inzittendenverzekering is bij de meeste verzekeraars de belangrijkste add-on. Hierbij zijn u en uw medepassagiers, voor een klein bedrag per maand, verzekerd bij ongevallen. Ook wanneer er geen schuldige kan worden aangewezen.

Een handige optie die wij u kunnen aanraden!

3. Denk na over pechhulp
Pechhulp is doorgaans niet inbegrepen bij uw autoverzekering. Deze kunt u optioneel afsluiten en dat is mogelijk de moeite waard. Zo voorkomt u dat u bij pech moet betalen voor een sleepwagen, om maar wat te noemen.

4. Denk na over pechhulp in het buitenland
Deze dekking is eventueel aan te vullen met een verzekering bij pech in het buitenland. Slim wanneer u verwacht buitenlandse trips te maken!

5. Kies optioneel voor een rechtsbijstandsverzekering
Het zal u maar gebeuren: een aanrijding waarbij u en uw tegenpartij niet kunnen beslissen over de schuldvraag. Dit kan, in het ergste geval, leiden tot een rechtszaak – met alle gevolgen én kosten van dien.

Een rechtsbijstandsverzekering helpt u deze vaak hoge kosten te vergoeden.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707