Vuurwerkschade: wat is wel en niet verzekerd?

Vuurwerkschade: wat is wel en niet verzekerd?

Het is u vast niet ontgaan dat de Nieuwjaarsnacht in Nederland er weer eentje vol onrust was. Veel van die onrust wordt – direct of indirect – veroorzaakt door vuurwerk. De roep op een algemeen verbod zwelt daardoor andermaal aan.

In die discussie gaan we ons niet mengen, maar we willen u wel laten weten wat er, in het onverhoopte geval van vuurwerkschade aan uw woning, auto óf ledematen, wel en niet wordt gedekt door de verzekering. Lees verder!

Dit wordt er wél verzekerd

Schade aan uw woning
Vuurwerkschade aan uw woning wordt verzekerd door middel van de opstalverzekering. Weet u wie degene is die de schade heeft veroorzaakt? Dan kunt u zich eventueel ook wenden tot de aansprakelijkheidsverzekering (AVP).

Dit geldt ook voor schade aan alle spullen die zich in uw huis bevinden, al wordt dit dan weer vergoed door de inboedelverzekering.

Persoonlijk letsel
Persoonlijk letsel dat wordt veroorzaakt door vuurwerk wordt vanzelfsprekend vergoed door uw zorgverzekering, met uitzondering van het eigen risico.

Hert kan zijn dat een aanvullende ongevallenverzekering u hierbij een bedrag uitkeert, afhankelijk van het type letsel. De hoogtes van deze bedragen verschillen per verzekeraar.

Dit wordt er soms verzekerd

Schade aan uw auto
Heeft u vuurwerkschade aan uw auto – iets dat rond de jaarwisseling helaas behoorlijk veel voorkomt? Dan ligt het aan het type verzekering of dit wel of niet wordt vergoed.

Een allriskverzekering of een beperkt cascoverzekering dekken dit wel, hoewel dat dan wel ten koste gaat van uw schadevrije jaren.

U draait echter zelf voor de schade op wanneer u alleen een WA-autoverzekering heeft.

Bron: Consumentenbond

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707