Steun voor zzp’er alleen nog na partnertoets

Steun voor zzp’er alleen nog na partnertoets


Zoals verwacht heeft het kabinet Rutte in het tweede corona-steunpakket strengere voorwaarden gesteld aan zzp’ers om voor de Tozo-regeling in aanmerking te komen. Met ingang van juni is er alleen nog steun voor zzp’ers die niet kunnen terugvallen op het inkomen van hun partner.

Inkomen sterk gedaald


Wanneer u zzp’er bent en uw inkomen is sterk gedaald ten gevolge van de coronacrisis, dan kunt u met ingang van juni alleen nog steun bij de gemeente aanvragen wanneer u verklaart dat uw partner onvoldoende inkomen heeft om op terug te vallen. Wanneer u daarover jokt, kan de steun teruggevorderd worden.

Financiële moeilijkheden


Er is veel kritiek op de partnertoets, omdat in brede kring wordt verwacht dat steun hierdoor trager tot stand zal komen. Wanneer u zzp’er bent en financiële moeilijkheden dreigen of zijn actueel, dan staat ons kantoor klaar om samen met u te bekijken hoe de nood te lenigen valt.

  • U kunt als zzp’er per 1 juni alleen nog een beroep op steun doen na een partnertoets.
  • Wanneer u jokt over het inkomen van uw partner, kan de steun teruggevorderd worden.

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707