Reisverzekeraars en het coronavirus: de verschillen tussen 2020 en 2021

Reisverzekeraars en het coronavirus: de verschillen tussen 2020 en 2021

Een van de door het coronavirus zwaarst getroffen vakgebieden, is de reisbranche. Grote en kleine ondernemingen zagen hun omzet verdampen toen allerlei inreisverboden resulteerde in massaal gecancelde vakanties. De situatie viel ook reisverzekeraars rauw op het dak. Vooral verzekeraars met ruime voorwaarden konden behóórlijk uitkeren. Daardoor is men voor 2021 volop aan de slag gegaan met striktere dekkingen.

Zo vallen risico’s als een verplichte quarantaine veelal niet langer onder de reisverzekering. Verzekeraars als Allianz zien het nu als een soort eigen verantwoordelijk: u gaat op vakantie – en dus neemt u dergelijke risico’s voor lief.

Dat betekent niet dat verzekeraars reizigers helemaal aan het lot overlaten. Om bij het voorbeeld van Allianz te blijven: zij hebben hun aanbod anders ingedeeld en komen nu voor de dag met een zogeheten quarantainedekking.

Deze quarantainedekking dekt bijvoorbeeld verblijfkosten wanneer u onverwachts langer op uw vakantieadres moet blijven. Ter illustratie: u raakt in Spanje besmet, waardoor u, volgens de regels van dat land, verplicht in quarantaine moet. Resultaat is dat u extra geld kwijt bent aan kosten voor accommodatie en reis. Tenzij u gebruikmaakt van een quarantainedekking. Dan wordt dit door de verzekeraar vergoed.

Kleurcodes

Overigens is het niet per definitie zo dat alle kosten vergoed worden, zelfs niet met een quarantainedekking. Dit hangt af van de verschillende kleurcodes. Een groene of gele kleurcode geeft aan dat reizen naar een land in feite veilig is. De kans is dan groot dat er inderdaad wordt uitgekeerd. Reist u echter naar een land met een oranje code? Dan worden dit soort zaken niet altijd vergoed. Het is aan de klant om dit vooraf goed te checken bij de verzekeraar in kwestie.

Gerelateerde Artikelen

Wanneer is een reisverzekering wel en niet zinvol?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: een reisverzekering is altijd zinvol. Het zijn de aanvullende verzekeringen die u wellicht wel of juist niet nodig heeft. Lees verder!  Nee – een reisverzekering is niet verplicht. Dat betekent echter niet dat zo’n...

Lees meer

Waarom energiezuinige woningen meer in trek zijn

Op zoek naar een koophuis? Dan is een woning met een goed energielabel sowieso een pre. Ook zien makelaars een extra reden om energiezuinige huizen de voorkeur te geven: ze behouden beter hun waarde.  Duurzame woningen zijn meer in trek nu energie duur is en dus...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707