Nieuwe Europese regels voor flexwerkers

 

Nieuwe Europese regels voor flexwerkers

 

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een richtlijn met betrekking tot nieuwe vormen van werk. Voor u als werkgever heeft dat een aantal gevolgen. Daarvan stippen we hieronder een aantal aan. Graag neemt ons kantoor met u door welke gevolgen de nieuwe richtlijn voor u heeft.

 

Duidelijkheid

Als werkgever mag u flexwerkers, die u kort inhuurt, niet beperken in het aannemen van klussen voor andere partijen. Daarnaast moeten arbeidsvoorwaarden en taakomschrijving duidelijk zijn. Dat geldt ook voor de duur van de klus, de vergoeding en de werktijden. Wanneer een opdracht buiten de aangegeven werktijden valt, mogen flexwerkers deze zonder gevolgen weigeren.

 

Proeftijd

Wanneer u een opdracht annuleert moet dit tijdig gebeuren, anders bent u compensatie verschuldigd. Ook proeftijden zijn aan voorwaarden gebonden: niet langer dan zes maanden. Wanneer u opnieuw een overeenkomst met een flexwerker aangaat voor dezelfde functie, is een proeftijd niet opnieuw toegestaan. De EU-lidstaten zijn akkoord met de regels, die binnen drie jaar moeten worden toegepast.

 

  • Volgens een nieuwe, Europese richtlijn krijgt u als werkgever te maken met beperkingen bij het inhuren van flexwerkers.
  • Het Europees Parlement en de lidstaten zijn akkoord met de nieuwe regels, die binnen drie jaar moeten worden toegepast.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:

 

 

 

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707