Klimaatregelen vervoer

Klimaatregelen vervoer

Sinds 1 januari 2020 is er fiscaal het een en ander veranderd met betrekking tot de fiets van de zaak. Werkgevers kunnen werknemers hiervan nu makkelijker laten profiteren. Ook als kleine ondernemer en/of zzp’er kunt u gebruik maken van de regeling. Voor de precieze voorwaarden kunt u bij ons kantoor terecht.

Bijtelling


Een fiets van de zaak betekent dat uw werkgever voor u een (elektrische) fiets koopt, die u onbeperkt privé kunt gebruiken. Meestal neemt de werkgever ook de kosten van onderhoud en reparatie op zich, maar een eigen bijdrage kan worden gevraagd. Daarnaast krijgt u te maken met een bijtelling: jaarlijks 7% over de complete consumentenadviesprijs, inclusief btw.

Elektrische auto


Uw werkgever kan beslissen de bijtelling op zich te nemen, door gebruik te maken van de vrije ruimte in de werkkostenregeling. Overigens krijgt iedere particuliere koper van een nieuwe elektrische auto met ingang van 1 juli €4000 subsidie. Voor gebruikte exemplaren is het €2000. Natuurlijk zijn hieraan voorwaarden verbonden.
Ons kantoor informeert u graag.

  • Tegen een bijtelling en eventuele eigen bijdrage fietst u woon-werk en privé onbeperkt, al of niet elektrisch.
  • Via de vrije ruimte in de werkkostenregeling kan uw werkgever de bijtelling op zich nemen. 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

 

Gerelateerde Artikelen

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest. 1. Een WA-verzekering is...

Lees meer

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707