Kinderwens? Let op uw zorgverzekering!

Kinderwens? Let op uw zorgverzekering!

Wilt u zwanger worden? Let dan goed op uw zorgverzekering. Een kinderwens heeft namelijk mogelijke gevolgen voor uw eigen bijdrages.

Allereerst willen we u gerust stellen. Een groot deel van de kosten die rondom een zwangerschap worden gemaakt, worden vergoed vanuit het basispakket.

Voorbeelden van zaken die gewóón worden vergoed: 

  • Kosten voor de huisarts 
  • De echo’s na twaalf en twintig weken 
  • Eventueel laboratoriumonderzoek 
  • Verloskundige zorg 
  • Een eventuele thuisbevalling 

Wanneer betaal ik een eigen bijdrage?
Niet alle kosten worden echter vergoed. Een ziekenhuisbevalling en de kraamzorg zijn voorbeelden van kosten waarvoor u een deel zelf moet betalen.

Ziekenhuisbevalling
Neem nu een ziekenhuisbevalling. De kosten hiervan liggen rond de €600, waarvan een zorgverzekeraar slechts €236 vergoed. De rest moet u dus zelf betalen.

Kraamzorg
Dit geldt ook voor kraamzorg. De eigen bijdrage hiervoor bedraagt €19 per kind per dag én €19 per moeder per dag. Een geboorte in een kraam- of geboortehotel kost €4,80 per uur.

Let wel: deze eigen bijdrage komt te vervallen bij medische noodgevallen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een keizersnede, maar ook bij de komst van een tweeling.

Kan ik mezelf hier tegen verzekeren?
Wil je deze kosten niet maken? Kies dan voor een aanvullende verzekering. Dit zorgt ervoor dat u géén eigen bijdrage hoeft te betalen – ook niet voor een ziekenhuisbevalling en de kraamzorg.

Verschillende zorgverzekeringen bieden zo’n aanvullende verzekering. Schakel een verzekeringsadviseur in als u advies wilt over welke verzekering het beste bij u past.

Welke dekkingen komen nog meer van pas?
We onderscheiden tot slot nog een aantal andere vergoedingen die u mogelijk dekken tegen onverwachte kosten. Voorbeelden daarvan zijn dekkingen voor fysiotherapie en dieetadviezen – voor een gezonde voeding gedurende uw zwangerschap.

Let op: bekkenfysiotherapie en dieetadviezen worden ook deels vergoed via de basisverzekering. U betaalt dus ook hiervoor eigen risico.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707