Kantoren ondergaan een make-over na corona

Kantoren ondergaan een make-over na corona

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat niet alleen de manier van werken, maar ook de plaats waar we dit doen flink is veranderd. Dat meldt Metro.

De krant meldt dat na een onderzoek van Protime, een Belgische marktleider in personeelsplanning. Protime stelt dat ruim één op de zes werknemers zijn of haar kantoorruimte ingrijpend veranderd heeft zien worden.

Reden daarachter is het idee dat kantoren na de pandemie een andere functie hebben gekregen. Ze zijn inmiddels meer dan alleen een werkplaats; een plek waar mensen binnen een kantoor elkaar ontmoeten.

Minder werkplekken, meer algemene ruimte
Dat houdt in dat er minder werkplekken, maar juist meer algemene ruimtes zijn gekomen. Bijna een derde van alle ondervraagde werknemers met heringerichte kantoren geeft bijvoorbeeld aan dat hun kantoor tegenwoordig minder plaats heeft om te werken. Bij een zesde houdt dit ook in dat er gereserveerd moet worden voor een werkplek.

Huiselijkere sfeer
Een andere verandering die veel voorkomt, is de komst van een huiselijkere en gezelligere sfeer. Dat heeft vermoedelijk iets te maken met het idee dat mensen de sfeer van thuis willen neerzetten; een sfeer waarin ze afgelopen jaren toch behoorlijk vaak hebben gewerkt. Dit heeft onder meer geleid tot de komst van meer zithoekjes en planten.

Ondervraagden melden ook de komst van meer vergaderruimtes. Daarmee wordt het kantoor wat meer een plek om te brainstormen.

Hybride werken
Bovenal houden de veranderingen in dat werken op kantoor meer en meer optioneel wordt. Geeft een werknemer aan een specifieke taak beter thuis uit te kunnen voeren? Dan kan dat gewoon. Wil hij of zij liever op kantoor zijn, bijvoorbeeld om te socializen met collega’s? Dan is die ruimte er vanzelfsprekend ook.

Bron: Metro

Gerelateerde Artikelen

5 redenen waarom kantoren steeds minder waard worden

Het is een relatief nieuwe trend in de wereld van het zakelijk vastgoed: waardedalingen voor kantoren. Niet wenselijk, wél te verklaren. We geven u hieronder vijf redenen waarom dit fenomeen überhaupt bestaat. 1. Mensen werken meer thuis Het is een – voor sommigen –...

read more

Wat gaat het aanstaande kabinet doen met de huizenmarkt?

Dat de huidige situatie op de woningmarkt onhoudbaar is, moge duidelijk zijn. Het aankomende kabinet Schoof I heeft hier een eigen visie op, inclusief mogelijke oplossingen. Welke dat precies zijn, vertellen we je hieronder. 1. Nieuwe woningen Het credo van minster...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707