Geen overdrachtsbelasting bij bedrijfsopvolgingWanneer u uw vastgoed-BV binnen uw familie overdraagt aan de volgende generatie, dan kunt u gebruik maken van de BOR (de bedrijfsopvolgingsregeling, die voorziet in faciliteiten voor inkomstenbelasting en schenkbelasting). Enige tijd bleef onduidelijk of vrijstelling van overdrachtsbelasting behoort tot deze faciliteiten. De Hoge Raad heeft onlangs de knoop doorgehakt: het antwoord is ja, mits.

 

Volledige toelichting


We hebben hier niet de bedoeling alle voorwaarden uiteen te zetten (ons kantoor staat uiteraard voor u klaar voor een volledige toelichting), maar we nemen een en ander in kort bestek door. Een van de vereisten is dat de bedrijfsopvolger een direct familielid is (of met die persoon getrouwd).

 

Materiële onderneming


Ook moet sprake zijn van een zogeheten materiële onderneming: dat wil zeggen een duurzame organisatie van kapitaal en arbeid, gericht op deelname aan het maatschappelijk productieproces en met winst maken als doel. Daarnaast moet de over te dragen onderneming worden voortgezet.

 

  • Om in aanmerking te komen voor vrijstelling van overdrachtsbelasting bij het overdragen van een vastgoed-BV geldt een aantal voorwaarden.
  • Een van de vereisten is dat de bedrijfsopvolger een direct familielid is (of met die persoon getrouwd).

 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:

Gerelateerde Artikelen

Artificial Intelligence en haar grote voordelen

  Artificial Intelligence is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort op allerlei gebieden. Het is in het leven geroepen om het menselijk leven makkelijker te maken en het is al snel uitgegroeid tot één van de grootste technologieën die wij op aarde...

Lees meer

Verzekeren tegen ransomware-aanvallen: kan dat?

Digitale aanvallen door middel van ransomware zijn helaas orde van de dag binnen het bedrijfsleven. Het is dan ook een tamelijk lucratieve handel voor cybercriminelen. Niet zelden leveren dit soort aanvallen hen initieel tonnen op. Ransom-aanvallen worden mede...

Lees meer

Aantal verzekeringen stijgt in coronatijd: hoe kan dat?

Een recente melding van verschillende Nederlandse verzekeraars: het aantal verzekering is tijdens de pandemie fors gestegen. De oorzaak daarvan wordt onder meer gezocht in een verhoogd bewustzijn onder klanten. Dat de coronaperiode een onzekere tijd is, is nogal een...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707