Geen overdrachtsbelasting bij bedrijfsopvolgingWanneer u uw vastgoed-BV binnen uw familie overdraagt aan de volgende generatie, dan kunt u gebruik maken van de BOR (de bedrijfsopvolgingsregeling, die voorziet in faciliteiten voor inkomstenbelasting en schenkbelasting). Enige tijd bleef onduidelijk of vrijstelling van overdrachtsbelasting behoort tot deze faciliteiten. De Hoge Raad heeft onlangs de knoop doorgehakt: het antwoord is ja, mits.

 

Volledige toelichting


We hebben hier niet de bedoeling alle voorwaarden uiteen te zetten (ons kantoor staat uiteraard voor u klaar voor een volledige toelichting), maar we nemen een en ander in kort bestek door. Een van de vereisten is dat de bedrijfsopvolger een direct familielid is (of met die persoon getrouwd).

 

Materiële onderneming


Ook moet sprake zijn van een zogeheten materiële onderneming: dat wil zeggen een duurzame organisatie van kapitaal en arbeid, gericht op deelname aan het maatschappelijk productieproces en met winst maken als doel. Daarnaast moet de over te dragen onderneming worden voortgezet.

 

  • Om in aanmerking te komen voor vrijstelling van overdrachtsbelasting bij het overdragen van een vastgoed-BV geldt een aantal voorwaarden.
  • Een van de vereisten is dat de bedrijfsopvolger een direct familielid is (of met die persoon getrouwd).

 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:

Gerelateerde Artikelen

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Studenten en energiecompensatie: hoe zit het precies?

Veel Nederlanders ontvangen twee keer €190 aan energiecompensatie. Studenten lijken echter massaal buiten de boot te vallen. We leggen u hieronder uit wat er speelt.  Krijgen studenten een energiecompensatie? Iedere Nederlander ontvangt in de maanden november en...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707