Snel de beste CRM specialisten voor jouw project vinden?


Waar kan ik een CRM specialist per direct inhuren?

Brixxs regelt de inzet van een CRM specialist op basis van jouw project requirements, zodat je geen tijd kwijt bent met het zoeken naar expertise, de aansturing, het beoordelen van de kwaliteit en de administratieve afhandeling.

Wat doen we voor je?

  • Werk samen met Brixxs en stop met de zoektocht naar een CRM specialist.
  • Brixxs regelt de inzet van CRM specialisten op basis van jouw project requirements zodat je geen tijd kwijt bent met het zoeken naar expertise, de aansturing, het beoordelen van de kwaliteit en de administratieve afhandeling.
  • Maak een definitie van je projectrequirements, geef aan voor welke onderdelen je de CRM specialist nodig hebt en zoek contact door het invullen van het onderstaande formulier.
  • Brixxs zal de opdracht tot een succes maken waarbij je alleen contact hoeft te hebben met onze Brixxs IT professionals.

Zoek niet verder naar een CRM specialist!

Wat is een CRM specialist?

Een CRM specialist is iemand die advies geeft aan bedrijven en organisaties ten aanzien van CRM software. CRM staat voor Customer Relationship Management. Naast het adviseren met betrekking tot de keuze voor een CRM systeem, helpt de CRM specialist ook bij het uitvoering inzake de invoering en toepassing van relatiebeheersystemen. De CRM specialist kan veel voor bedrijven betekenen op het gebied van klantrelatiebeheer. De klant wordt als uitgangspunt genomen voor een optimale strategie. De diensten van de CRM specialist kunnen ervoor zorgen dat een bedrijf haar concurrentiepositie sterk ziet verbeteren door zich op de behoefte van de klant te richten. Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf goed op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van CRM.

Wat kost het om een CRM specialist in te huren?

Het tarief van een CRM specialist hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het niveau, expertise en ervaring van de specialist. Op basis van jouw wensen zijn wij in staat om een inschatting af te geven. Deel je project wensen via het contactformulier en we maken een afspraak via videobellen om je wensen door te spreken. Nadat we gedegen hebben gekeken naar je vraagstuk, kunnen we ook een inschatting afgeven.

Waarom CRM specialisten inhuren?

Brixxs regelt voor jou CRM specialisten op basis van jouw project requirements zodat je geen tijd kwijt bent met het zoeken naar expertise, de aansturing, het beoordelen van de kwaliteit en de administratieve afhandeling.

Kan ik voor het inzetten van een CRM specialist ook specifiek voor ons geldende afspraken maken?

Ja, we kunnen afwijken van een standaard werkwijze en de CRM specialist hierop laten aansluiten. Dus ook ten aanzien van de afspraken hoeft u zelf niets te regelen.

Als ik een CRM consultant ga inzetten hoe is de privacy van gevoelige informatie geregeld?

Wij hanteren een privacy beleid en standaarden zoals ISO 27001 om zonder risico’s de CRM consultant in te kunnen zetten.

FAQ – Veel gestelde vragen over CRM specialisten

Leveren jullie CRM specialisten een hoge kwaliteit?

Door onze kwaliteitsstandaarden worden de werkzaamheden van onze CRM specialisten kritisch beoordeeld.

Hoe garanderen jullie het succes van het inzetten van een CRM specialist?

De dienstverlening van de CRM specialist wordt gebaseerd op vastgestelde requirements. Deze requirements vormen de basis voor de dienstverlening, maar worden ook gebruikt om de kwaliteit van het werk door ons te laten beoordelen. Dus de kwaliteitscontrole voeren wij ook voor je uit.

Kan ik ook een CRM specialist inhuren zonder dat er sprake is van een contract termijn?

Ja, het is zelfs mogelijk om CRM specialisten in te huren voor 1 dag, dus het inhuren van een CRM specialist is super flexibel.

Wat gebeurt er als de CRM consultant ziek wordt?

Als de CRM consultant ziek wordt, dan zullen wij zorgen voor overdracht naar een andere CRM consultant.

Kan ik naast het inhuren van CRM specialisten ook software producten inkopen?

Ja, dat kan om dat we naast CRM specialisten ook allerlei softwareoplossingen leveren.

Ik weet nog niet precies wat de CRM specialist moet doen. Kunnen jullie mij helpen om dat concreet uit te werken?

Ja, wij kunnen helpen om de requirements helder te krijgen voor de CRM specialist. Onze consultants zijn goed getraind in het goed beschrijven van de opdracht voor de CRM specialist.

Kan ik zelf de CRM specialist aansturen?

Je kunt zelf de CRM specialist aansturen, maar dat doen wij graag voor je. Het is belangrijk om hier vooraf goede afspraken over te maken want het inrichten van de regie is cruciaal voor een succesvolle samenwerking. Op elkaars stoel gaan zitten levert uiteindelijk niet een model op waarin je elkaar versterkt.

Heb ik invloed bij het selecteren van een CRM specialist?

Nee, in principe zetten we zelf een CRM specialist in. Wij beoordelen de kwaliteit in het licht van de requirements. Als je niet tevreden bent over het resultaat, dan gaan we in gesprek en kan het zijn dat we een andere CRM specialist gaan inzetten.

Kunnen de tarieven voor de inzet van een CRM consultant lager worden als we langer van de CRM expertise gebruik maken?

Ja, uiteraard kunnen we dan afspraken maken over lagere tarieven voor de inzet van een CRM consultant.

Als ik een CRM specialist inhuur en ik wil tijdelijk een maand geen gebruik maken van de expertise, kan dat dan?

Ja, dat kan, echter zullen wij wel moeten kijken naar de planning om te zien of de CRM specialist dan weer direct beschikbaar is. Indien dit niet het geval is, dan zullen in overleg bepalen of een andere CRM specialist ingezet kan worden.

Kunnen jullie bij het inhuren van een CRM specialist ook meehelpen om de juiste architectuur voor outsourcing tot stand te brengen?

Ja, wij kunnen rondom de inzet van een CRM specialist een gezamenlijk proces ontwikkelen, waarin we aandacht zullen hebben voor een efficiënte samenwerking en zelfs slimme cloudapplicaties om efficiënt samen te werken.

Is het mogelijk om de ingehuurde CRM specialist ook in te zetten bij onze klanten?

Ja, dat kan, echter zullen we wel goed moeten kijken hoe effectief de informatiestromen moeten worden ingericht.