Een bedrijfspand kopen zónder hulp van een bank: kan dat?

Een bedrijfspand kopen zónder hulp van een bank: kan dat?

De bank – of een andere kredietverstrekker – is voor veel ondernemers dé startplaats wanneer ze overwegen een bedrijfspand te kopen. Sommigen doen het al dan niet noodgedwongen zónder de tussenkomst van een bank. Waar moet u, in dat geval, rekening mee houden?

Banken zijn niet altijd even happig op het verstrekken van zakelijke hypotheken. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer uw onderneming net uit de startblokken schiet. U heeft dan nog niet voldoende jaarcijfers om aan uw kredietverstrekker te overleggen. Het resultaat: de bank wil (nog) niet met u in zee.

In dat geval loont het om te kijken naar alternatieven voor de financiering van het pand in kwestie. Want ja: het is mogelijk om een bedrijfspand te kopen zonder inmenging van een bank.

Crowdfunding
Een van de manieren om dit te doen, is aan de hand van crowdfunding. Dat begrip kent u misschien alleen van goede doelen, maar verschillende platforms kunnen u ook helpen geld op te halen voor uw bedrijfspand. Zo’n platform brengt u dan in contact met een mogelijke investeerder.

Business angels
Het is ook mogelijk om samen te werken met een zogenoemde business angel. Dat is een ondernemer die investeert in startups die volgens hem of haar een grote kans van slagen heeft. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van geld voor een bedrijfspand.

Het verschil tussen een business angel en crowdfunding is dat u hierbij in zee gaat met één persoon, maar ook dat er geen tussenkomst is van een platform.

Vrienden of familie
En natuurlijk is het mogelijk om vrienden of familie om hulp te vragen. Dat doet u dan aan de hand van een zogenoemde onderhandse lening.

Let wel dat het daarbij slim is om alles zwart op wit vast te leggen, ondanks dat u de partner in kwestie goed kent.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707