Drie handige verzekeringen voor startende zzp’ers

Drie handige verzekeringen voor startende zzp’ers

Bent u binnenkort de trotse eigenaar van uw eigen eenmanszaak? Gefeliciteerd! Tip van ons: vergeet uw verzekeringen niet. We raden u in ieder geval déze drie varianten aan.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel de AVB genoemd: de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

Dat geeft ook meteen aan waarvoor deze verzekering u dekt: aansprakelijkheid.

Stel – u morst koffie over de laptop van een klant, waarna hij of zij deze niet meer kan gebruiken. Of iemand struikelt in uw kantoor en breekt daarbij een been.

In beide gevallen kan het slachtoffer u aansprakelijk houden voor de geleden schade. En dat kan aardig in de kosten lopen…

…tenzij u een AVB heeft. Deze dekt u tegen schade die op zo’n manier wordt veroorzaakt. Kan handig zijn.

2. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Een AVB is iets anders dan een BAV: een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt u namelijk bij fouten die u beroepsmatig maakt.

Voorbeeld: u stelt, als juridisch adviseur, een rapport voor een klant op waarin enkele fouten staan – met alle gevolgen van dien. Of u maakt een webshop die niet naar behoren werkt, waardoor de klant omzet misloopt.

Ook in deze gevallen kan de klant u hiervoor verantwoordelijk houden en, in een uiterst geval, een geldbedrag eisen. Een BAV dekt u tegen (financiële) schade die voortkomt uit een beroepsfout.

3. Rechtsbijstandverzekering
We willen u tot slot nog even wijzen op de rechtsbijstandsverzekering. Dit is een handige dekking wanneer u tegen juridische problemen aanloopt. Zo’n verzekering dekt namelijk de kosten die u maakt voor juridisch advies – of voor een advocaat.

‘Maar ik kom toch nooit in zo’n situatie terecht?’ Vergis u niet! U kunt zomaar tegen een niet-betalende klant aanlopen. Als dat uitmondt in een rechtszaak, bent u op deze manier in ieder geval gedekt als u juridische ondersteuning nodig heeft.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707