De vergoedingen voor alternatieven geneeswijzen gaan omlaag: dit moet u erover weten

De vergoedingen voor alternatieven geneeswijzen gaan omlaag: dit moet u erover weten

Acupunctuur, osteopathie en homeopatische geneesmiddelen: zomaar wat voorbeelden van diensten en producten die vanaf volgend jaar minder vaak worden vergoed. Dat laat een onderzoek van Zorgwijzer.nl zien.


Volgens de website verlaagt een groot deel van de zorgverzekeraars de bedragen voor eventuele alternatieve vergoedingen. Bij andere verzekeraars wordt het zelfs helemaal niet meer mogelijk om uzelf te verzekeren voor alternatieve geneeswijzen.
Zo verlaagt OHRA de dekking voor alle pakketten. De instantie vergoedde eerst behandelingen tot en met € 750, maar dat wordt in 2021 verlaagd naar € 500. Zilveren Kruis doet hetzelfde: hier worden de vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen met € 100 verlaagd.
CZ schrapt de dekking voor alternatieve geneeswijzen zelfs compleet uit het aanvullende basispakket. Daarnaast worden de vergoedingen in het Top- en het Plus-pakket, net als bij Zilveren Kruis, met € 100 verlaagd.
Ook Nationale Nederlanden vermindert het aantal vergoedingen, door het pakket Comfort te schrappen. Daar zat een dekking tot € 1000 per jaar bij (met een maximum van € 50 per dag), maar het pakket is in 2021 dus niet langer af te sluiten.
Bij FBTO kunt u zich helemaal niet meer verzekeren voor alternatieve geneeswijzen.

Populair

De nieuwe vergoedingen zijn enigszins opmerkelijk te noemen, want een kwart van alle volwassenen hecht waarde aan alternatieve geneeswijzen. Dat laten cijfers van het CBS zien.
Ongeveer een op de tien Nederlanders maakt gebruik van de diensten van alternatieve genezers.

Premies

Al met al wordt het voor deze mensen in 2021 weinig aantrekkelijk om zichzelf nog te verzekeren voor alternatieve geneeswijzen. Zo meldt Zorgwijzer.nl dat de kosten van de behandelingen veelal niet opwegen tegen de premies. Aanvullende verzekeringen kosten verzekerden al gauw 35 tot 50 euro per maand, terwijl er slechts tot maximaal € 500 wordt vergoed.

Gerelateerde Artikelen

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707