De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: wanneer moet ik deze afsluiten?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: wanneer moet ik deze afsluiten?

Het is een mooi woord voor tijdens een potje Scrabble: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Méér dan dat is het natuurlijk een mogelijk handige tool voor ieder bedrijf dat gedekt wil zijn wanneer er onverhoopt schade wordt veroorzaakt. Of dat zogenoemde AVB ook voor u van waarde kan zijn? We nemen het hieronder met u door.

Het kan u zomaar overkomen: schade die namens uw bedrijf is toegebracht aan een ander persoon of diens spullen. Of schade die is veroorzaakt door een product dat uw bedrijf heeft gemaakt. In dat geval is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering handig. Deze beschermt u namelijk tegen de financiële gevolgen van dit soort schade.

Verzekeringen voor iedereen
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is zoiets niet alleen weggelegd voor grote bedrijven. De AVB is er voor grote bedrijven met miljoenen aan omzet, maar ook voor mkb’ers en zelfs zzp’ers.

In alle gevallen dekken ze schade die tijdens bedrijfsactiviteiten is veroorzaakt. Sommige verzekeringen dekken zelfs de schade die vóór de ingang van de verzekering is veroorzaakt; zolang u daar niet van op de hoogte was.

Het loont daarom altijd om naar een AVB te kijken – ongeacht het beroep dat u uitoefent.

Schade buiten de dekking
Ondanks dat een AVB dus veel kan vergoeden, zijn er ook voorbeelden van schade die buiten dit pakket vallen. Dat is bovenal – enigszins vanzelfsprekend – de schade die met opzet wordt veroorzaakt. Daaronder valt echter ook schade die plaatsvindt omdat u uzelf niet aan bepaalde overheidsregels houdt.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is daarnaast specifiek bedoeld voor schade toegebracht aan iemand anders of diens bedrijf. Voor schade aan uzelf of uw organisatie bestaan andere verzekeringen.

Tot slot wordt ook schade veroorzaakt door voertuigen, inclusief drones en vaartuigen, mééstal niet vergoed. Deze zijn wellicht wel te dekken met behulp van een ander soort verzekering. Vraag uw verzekeringsadviseur om advies.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707