De aanvullende zorgverzekering wordt steeds populairder

De aanvullende zorgverzekering wordt steeds populairder

Het is een schril contrast met de voorgaande jaren, maar verzekeraars merken op dat meer en meer mensen kiezen voor het aanvullend verzekerd zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de organisatie Vektis.

De afgelopen jaren zagen verzekeraars – soort van – lijdzaam toe hoe het aantal aanvullende verzekeringen alsmaar daalde. Dat lijkt nu tot een halt te komen. Vektis meldt namelijk dat ongeveer 85 procent van alle Nederlanders momenteel zo’n verzekering heeft. Dat is meer dan vorig jaar, waar het percentage bleef steken rond de 83 procent. Het populairst zijn verzekeringen voor de tandarts en de fysiotherapeut.

Coronacrisis

Vermoed wordt dat de huidige pandemie daar een rol in speelt. Volgens Vektis heeft het coronavirus er, al dan niet onbedoeld, voor gezorgd dat er meer aandacht is voor zorg in het algemeen. Dat leidde er mogelijk toe dat vele mensen zich hebben gebogen over hun verzekeringen. Qua zorg heeft dat uitgemond in een vermeerdering van aanvullende verzekeringen.

Het is bovendien niet per definitie zo dat basisverzekeringen mensen ook daadwerkelijk verzekeren voor de gevolgen van corona. Ter illustratie: wie door het coronavirus behoefte heeft aan fysiotherapie, krijgt de kosten daarvoor enkel vergoed wanneer de verwijzing vier maanden na het ziektebeeld is afgegeven. De kans is aanwezig dat een aanvullende verzekering dit wél doet, waarna mensen zich tamelijk massaal voor een aanvullende dekking hebben aangemeld.

Overschrijvingen

Een andere wijziging in het verzekeringslandschap die mogelijk is te koppelen aan het coronavirus, is het aantal overstappingen. Aan het begin van het jaar zijn ongeveer 1,7 miljoen Nederlanders van verzekering geswitcht. Sommigen veranderden daarbij zelfs van verzekeraar, bijvoorbeeld van Menzis naar Zilveren Kruis.

Vektis ziet ook dat minder Nederlanders gaan voor een collectieve verzekering. Dit percentage nam dit jaar af: van 63,5 naar 61,6 procent.

Gerelateerde Artikelen

De voordelen van low code en no code

Ontwikkelingen op de werkvloer gaan tegenwoordig extreem snel, en twee termen die heel vaak rondgeslingerd worden als het om deze ontwikkelingen gaat zijn low code en no code. Deze twee worden vaak gezien als de sleutel tot succes in het moderne bedrijfsleven. Er...

Lees meer

Artificial Intelligence en haar grote voordelen

  Artificial Intelligence is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort op allerlei gebieden. Het is in het leven geroepen om het menselijk leven makkelijker te maken en het is al snel uitgegroeid tot één van de grootste technologieën die wij op aarde...

Lees meer

Verzekeren tegen ransomware-aanvallen: kan dat?

Digitale aanvallen door middel van ransomware zijn helaas orde van de dag binnen het bedrijfsleven. Het is dan ook een tamelijk lucratieve handel voor cybercriminelen. Niet zelden leveren dit soort aanvallen hen initieel tonnen op. Ransom-aanvallen worden mede...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707