De aanvullende zorgverzekering wordt steeds populairder

De aanvullende zorgverzekering wordt steeds populairder

Het is een schril contrast met de voorgaande jaren, maar verzekeraars merken op dat meer en meer mensen kiezen voor het aanvullend verzekerd zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de organisatie Vektis.

De afgelopen jaren zagen verzekeraars – soort van – lijdzaam toe hoe het aantal aanvullende verzekeringen alsmaar daalde. Dat lijkt nu tot een halt te komen. Vektis meldt namelijk dat ongeveer 85 procent van alle Nederlanders momenteel zo’n verzekering heeft. Dat is meer dan vorig jaar, waar het percentage bleef steken rond de 83 procent. Het populairst zijn verzekeringen voor de tandarts en de fysiotherapeut.

Coronacrisis

Vermoed wordt dat de huidige pandemie daar een rol in speelt. Volgens Vektis heeft het coronavirus er, al dan niet onbedoeld, voor gezorgd dat er meer aandacht is voor zorg in het algemeen. Dat leidde er mogelijk toe dat vele mensen zich hebben gebogen over hun verzekeringen. Qua zorg heeft dat uitgemond in een vermeerdering van aanvullende verzekeringen.

Het is bovendien niet per definitie zo dat basisverzekeringen mensen ook daadwerkelijk verzekeren voor de gevolgen van corona. Ter illustratie: wie door het coronavirus behoefte heeft aan fysiotherapie, krijgt de kosten daarvoor enkel vergoed wanneer de verwijzing vier maanden na het ziektebeeld is afgegeven. De kans is aanwezig dat een aanvullende verzekering dit wél doet, waarna mensen zich tamelijk massaal voor een aanvullende dekking hebben aangemeld.

Overschrijvingen

Een andere wijziging in het verzekeringslandschap die mogelijk is te koppelen aan het coronavirus, is het aantal overstappingen. Aan het begin van het jaar zijn ongeveer 1,7 miljoen Nederlanders van verzekering geswitcht. Sommigen veranderden daarbij zelfs van verzekeraar, bijvoorbeeld van Menzis naar Zilveren Kruis.

Vektis ziet ook dat minder Nederlanders gaan voor een collectieve verzekering. Dit percentage nam dit jaar af: van 63,5 naar 61,6 procent.

Gerelateerde Artikelen

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Studenten en energiecompensatie: hoe zit het precies?

Veel Nederlanders ontvangen twee keer €190 aan energiecompensatie. Studenten lijken echter massaal buiten de boot te vallen. We leggen u hieronder uit wat er speelt.  Krijgen studenten een energiecompensatie? Iedere Nederlander ontvangt in de maanden november en...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707