Coronavirus: dit moet u weten over de drie bekendste verzekeringen

Coronavirus: dit moet u weten over de drie bekendste verzekeringen


In deze tijden van crisis doen veel mensen een beroep op verzekeringen. Daarbij doemen nogal wat vragen op. Vergoedt mijn zorgverzekering een COVID-19 behandeling? Is mijn reisverzekering nog van kracht bij reizen naar oranje gebieden? En kan ik als zzp’er een beroep doen op mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering tijdens een verplichte quarantaineperiode? Hieronder vindt u een kort antwoord op de meest prangende vragen.

Zorgverzekeringen

Een zorgverzekering is misschien wel de meest besproken verzekering tijdens de huidige pandemie. Daar horen ook veel zorgen bij, maar die zijn niet nodig: de basisverzekering vergoedt de reguliere zorg voor de behandeling van COVID-19. Let er wel op dat deze kosten mogelijk eerst worden verrekend met het eigen risico.
Dat geldt ook voor behandelingen die in het buitenland plaatsvinden. U kunt uw behandeling in een veilig gebied (met een groene of gele kleurcode) uit uw basisverzekering betalen.
Dat geldt overigens ook voor gebieden die een negatief reisadvies (met een oranje of rode kleurcode) hebben. We adviseren echter wel met klem om niet naar deze landen te reizen, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Bekijk www.nederlandwereldwijd.nl voor een actueel overzicht van deze kleurcodes.

Reisverzekeringen

Een reisverzekering doet niet veel tijdens een pandemie als deze. Epidemieën zijn uitgesloten en dat betekent onder meer dat u geen geld terugkrijgt bij een mogelijke annulering. Neem in plaats daarvan contact op met uw reisorganisator.
Bent u al in het buitenland en krijgt dit land een oranje of rode code? Dan bent u wél verzekerd voor de kosten van een vervroegde terugreis, maar dit vervalt zodra u langer dan nodig blijft. Met andere woorden: u moet direct naar huis.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt zzp’ers die ziek worden. COVID-19 is geen uitzondering. De verzekering biedt echter géén dekking wanneer u om preventieve redenen in quarantaine moet.

Gerelateerde Artikelen

Voor déze verzekeringen betaalt u mogelijk teveel

De autoverzekering en de reisverzekeringen zijn voorbeelden van verzekeringen waarvoor u mogelijk een teveel aan premie betaalt. We leggen u hieronder uit waarom én bij welke varianten dit nog meer het geval is. Autoverzekeringen De autoverzekering staat op nummer één...

Lees meer

Kantoren ondergaan een make-over na corona

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat niet alleen de manier van werken, maar ook de plaats waar we dit doen flink is veranderd. Dat meldt Metro. De krant meldt dat na een onderzoek van Protime, een Belgische marktleider in personeelsplanning. Protime stelt dat ruim één...

Lees meer

De afkoeling van de huizenmarkt zet door: hoe kan dat?

Volgens recente cijfers van de makelaarsvereniging NVM daalden de huizenprijzen in het derde kwartaal opnieuw. Makelaars stellen dan ook dat de markt op een keerpunt staat. De gemiddelde huizenprijs is in het derde kwartaal met 5,8% gedaald ten opzichte van het...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707