Bijstandsregeling voor ondernemers gewijzigd

Bijstandsregeling voor ondernemers gewijzigd

Het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (BBZ) is per 1 januari van dit jaar op een aantal punten gewijzigd. Het BBZ is bedoeld voor ondernemers met financiële problemen en voor mensen die een onderneming beginnen vanuit een uitkering. De instroom van oudere ondernemers wordt beperkt. Wanneer u al gebruikmaakt van de regeling verandert er niets.

Geboren voor 1 januari 1960

Als oudere ondernemer komt u voor de regeling in aanmerking wanneer u geboren bent voor 1 januari 1960. U kunt deze hulp aanvragen bij de gemeente waarin u woont. Bij het toewijzen wordt onder andere gekeken naar uw eigen vermogen. Dat vermogen bestaat, kort door de bocht, uit al uw bezittingen minus uw schulden. Er wordt ook gekeken naar het vermogen van uw fiscale partner.

Mogelijkheden

Ons kantoor staat voor u klaar om samen met u de balans op te maken en eens goed te kijken naar de mogelijkheden die de huidige regelgeving biedt. Ook kunnen we gezamenlijk eens doornemen of u in aanmerking komt voor subsidies, toeslagen en kortingen. Op dit terrein blijven jaarlijks vele miljoenen op de staatsplank liggen.

  • Bij het toewijzen van bijstand voor zelfstandigen wordt onder andere gekeken naar uw eigen vermogen.
  • Er wordt ook gekeken naar het vermogen van uw fiscale partner en minderjarige kinderen.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Wanneer is een reisverzekering wel en niet zinvol?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: een reisverzekering is altijd zinvol. Het zijn de aanvullende verzekeringen die u wellicht wel of juist niet nodig heeft. Lees verder!  Nee – een reisverzekering is niet verplicht. Dat betekent echter niet dat zo’n...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707