Annulering reis tijdens mogelijke tweede coronagolf meestal niet gedekt

Annulering reis tijdens mogelijke tweede coronagolf meestal niet gedekt


Verzekeraars hebben de annuleringsdekking van reisverzekeringen aangepast, zodat een eventuele tweede uitbraak van het coronavirus niet gedekt is. Bent u van plan een reis te boeken? Dan is dat iets om rekening mee te houden. Onderzoeksbureau MoneyView deed onderzoek en vergeleek de polissen van annuleringsverzekeringen bij de grote verzekeraars in Nederland. Enkele verzekeringsmaatschappijen boden sowieso al geen dekking in geval van een epidemie of pandemie.

Corona niet meer gezien als onvoorziene omstandigheid

Een eventuele tweede coronagolf is niet gedekt door de annuleringsverzekering, omdat een verzekering bedoeld is voor onvoorziene omstandigheden. Het coronavirus is zo’n drie maanden na de uitbraak in Nederland en de rest van Europa inmiddels geen onvoorziene omstandigheid meer. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste verzekeraars de datum 12 of 17 maart 2020 aanhouden als grens. Voor die datum vielen de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus nog wel onder de noemer onvoorzien. Kosten van voor 12 of 17 maart 2020 worden daarom nog wel vergoed. Inmiddels hebben alle grote verzekeraars hun voorwaarden aangepast.

Zelf besmet met het coronavirus? Wel annuleringsdekking

Een uitzondering op de nieuwe voorwaarden geldt wanneer u zelf onverhoopt met het coronavirus besmet raakt. In dat geval is de annuleringsdekking bij de meeste verzekeraars namelijk nog wel van toepassing. Sommige verzekeraars verlangen dan een doktersverklaring. Bij enkele verzekeraars dient er bovendien sprake te zijn van ernstige klachten, zoals een ziekenhuisopname of longontsteking. Het in quarantaine zitten is bij verzekeringsmaatschappijen meestal geen verzekerde gebeurtenis.

Uitzonderingen

Verliest u als gevolg van het coronavirus uw vaste baan? Dan is dat bij de meeste annuleringsverzekeringen een geldige reden van annuleren. Als u wordt ontslagen en een tijdelijke baan heeft, dan is dat niet altijd het geval. Kortom, controleer altijd de voorwaarden en dekkingen in verschillende situaties wanneer u een reis boekt en daarbij een annuleringsverzekering afsluit. De annuleringsdekking verschilt namelijk per maatschappij, product en periode.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707