Annulering reis tijdens mogelijke tweede coronagolf meestal niet gedekt

Annulering reis tijdens mogelijke tweede coronagolf meestal niet gedekt


Verzekeraars hebben de annuleringsdekking van reisverzekeringen aangepast, zodat een eventuele tweede uitbraak van het coronavirus niet gedekt is. Bent u van plan een reis te boeken? Dan is dat iets om rekening mee te houden. Onderzoeksbureau MoneyView deed onderzoek en vergeleek de polissen van annuleringsverzekeringen bij de grote verzekeraars in Nederland. Enkele verzekeringsmaatschappijen boden sowieso al geen dekking in geval van een epidemie of pandemie.

Corona niet meer gezien als onvoorziene omstandigheid

Een eventuele tweede coronagolf is niet gedekt door de annuleringsverzekering, omdat een verzekering bedoeld is voor onvoorziene omstandigheden. Het coronavirus is zo’n drie maanden na de uitbraak in Nederland en de rest van Europa inmiddels geen onvoorziene omstandigheid meer. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste verzekeraars de datum 12 of 17 maart 2020 aanhouden als grens. Voor die datum vielen de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus nog wel onder de noemer onvoorzien. Kosten van voor 12 of 17 maart 2020 worden daarom nog wel vergoed. Inmiddels hebben alle grote verzekeraars hun voorwaarden aangepast.

Zelf besmet met het coronavirus? Wel annuleringsdekking

Een uitzondering op de nieuwe voorwaarden geldt wanneer u zelf onverhoopt met het coronavirus besmet raakt. In dat geval is de annuleringsdekking bij de meeste verzekeraars namelijk nog wel van toepassing. Sommige verzekeraars verlangen dan een doktersverklaring. Bij enkele verzekeraars dient er bovendien sprake te zijn van ernstige klachten, zoals een ziekenhuisopname of longontsteking. Het in quarantaine zitten is bij verzekeringsmaatschappijen meestal geen verzekerde gebeurtenis.

Uitzonderingen

Verliest u als gevolg van het coronavirus uw vaste baan? Dan is dat bij de meeste annuleringsverzekeringen een geldige reden van annuleren. Als u wordt ontslagen en een tijdelijke baan heeft, dan is dat niet altijd het geval. Kortom, controleer altijd de voorwaarden en dekkingen in verschillende situaties wanneer u een reis boekt en daarbij een annuleringsverzekering afsluit. De annuleringsdekking verschilt namelijk per maatschappij, product en periode.

Beveiligd videobellen

Niets downloaden, niets installeren en geschikt voor alle apparaten

Inclusief beveiligd digitaal vergaderen met agenda’s, documenten, taken en verslagen

Gebruiken in gepersonaliseerde mobiele bedrijfsapp met native push voor uitnodigingen en herinnering

Gerelateerde Artikelen

Eten op kosten van de zaak: in hoeverre is het aftrekbaar?

Eten op kosten van de zaak: in hoeverre is het aftrekbaar? Een lunch tijdens een reguliere werkdag. Een etentje met een klant of opdrachtgever. Het aantal potten filterkoffie voor het kantoorpersoneel dat er werkelijk doorheen vliegt. Voor een ondernemer zijn eten en...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707

Gerelateerde vragen over ontslag en voorwaarden

Als er terecht ontslag op staande voet heeft plaatsgevonden heeft de werknemer geen recht op een WW-uitkering. Als later blijkt dat het ontslag op staande voet onterecht is gegeven, dan kan de werknemer waarschijnlijk wel weer voor een WW-uitkering in aanmerking komen.

Een werkgever mag zonder toestemming van het UWV of een kantonrechter besluiten om een werknemer op staande voet te ontslaan. Een rechter kan, op verzoek van de ontslagen werknemer, achteraf toetsen of het ontslag op staande voet terecht gegeven is. Als het niet terecht blijkt te zijn, heeft de werknemer in principe recht op doorbetaling van loon (met terugwerkende kracht) en/of een forse ontslagvergoeding.

Dit kan niet zomaar gedaan worden. Er zijn hier strenge regels voor waarbij sprake moet zijn van een dwingende regel. Dit houdt in dat alleen in uitzonderingssituaties en bij ernstige gedragingen ontslag op staande voet gegeven mag worden. Voorbeelden hiervan zijn diefstal, verduistering of het bedreigen van de werkgever of collega’s. Ook het (herhaald) overtreden van veiligheidsinstructies en het schenden van geheimhouding kan leiden tot ontslag op staande voet.

  n

 • n
   n

  • Halve dagen zijn altijd remote en niet op locatie
  • n

  n

 • n

n

  n

 • n
   n

  • Er wordt gefactureerd voor een hele dag, ook als het consult vroegtijdig wordt afgebroken
  • n

  n

 • n

n

  n

 • n
   n

  • Indien u binnen 3 werkdagen voor het consult annuleert, worden de kosten voor het consult volledig in rekening gebracht.
  • n

  n

 • n

In artikel 14 van de voorwaarden staat alles uitgelegd over de beschikbaarheid van Exact Online.

Je kunt hieronder gratis een voorbeeld (2) bezwaarschrift ontslag document in Word downloaden.

Je kunt hieronder gratis een voorbeeld brief ontslag bevestiging document in Word downloaden.

Laatst toegevoegde vragen en antwoorden

Brixxs kan je helpen om voor ING Intermediairs een API koppeling te bouwen. Met ING Intermediairs staat je eigen relatiemanager altijd voor je klaar en heb je toegang tot je persoonlijke portal voor inzicht en overzicht. Ook deelt ING Intermediairs regelmatig relevante en inspirerende informatie en artikelen en organiseren ze online seminars en evenementen waarmee je je kennis en kunde verder vergroot.

Brixxs kan je helpen om voor SBR Portal een API koppeling te bouwen. SBR is de nationale standaard voor digitale uitwisseling van bedrijfsmatige rapportages, zoals belastingaangifte en jaarrekening. KVKl is één van de gebruikers van deze methode. SBR kun je ook inzetten voor rapportages aan onder meer de Belastingdienst, het Centraal Bureau voor de Statistiek en diverse banken.

Brixxs kan je helpen om voor SDU Commentaar Arbeidsrecht een API koppeling te bouwen. Sdu Commentaar Arbeidsrecht thematisch is een unieke uitgave: online toegang tot een actuele website, met 47 arbeidsrechtelijke thema’s geschreven door 57 gezaghebbende auteurs die meer dan ruim 400 wetsartikelen hebben becommentarieerd, die 365 dagen per jaar actueel online beschikbaar zijn.