Pensioenkorting compenseren

 

Pensioenkorting compenseren

 

Diverse fondsen hebben aangekondigd binnen afzienbare termijn te moeten gaan korten op pensioenuitkeringen. Hoe dat uitpakt voor u, als u (binnenkort) pensioengerechtigd bent, hangt uiteraard af van de hoogte van de korting. Wanneer u een eigen woning hebt, zijn er manieren om voor meer geld te zorgen. Ons kantoor neemt graag uw persoonlijke situatie met u door. We stippen hieronder een paar opties aan.

 

Rentelasten

Wanneer u overwaarde hebt op uw huis is een krediethypotheek de voordeligste en flexibelste mogelijkheid. U neemt alleen geld op als u het nodig hebt. Een aflossingsvrije hypotheek kan ook, maar deze vorm heeft meer nadelen. In beide gevallen zal de bank beoordelen of u de rentelasten kunt dragen.

 

Levensloopbestendig

Wanneer u weinig inkomsten hebt, is een opeethypotheek het overwegen waard.  Verkopen en terughuren van uw woning kan ook, maar is duur. Wanneer u uw woning levensloopbestendig wilt maken en/of verduurzamen kunt u de overwaarde van uw woning gebruiken via de Blijverslening en Verzilverlening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

 

  • Bij overwaarde van uw huis en voldoende inkomen is een krediethypotheek een goede mogelijkheid.
  • Bij weinig inkomsten is een opeethypotheek het overwegen waard.

 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707