Belastingdienst: sectorgericht toezicht op inhuren zzp’ers

Belastingdienst: sectorgericht toezicht op inhuren zzp’ers

Bij ziekenhuizen, zelfstandige klinieken en grotere bouwprojecten begint de Belastingdienst met toezicht op zzp-wetgeving. De dienst handhaaft beperkt – voorlopig tot 1 januari 2021 – maar kan correctieverplichtingen, naheffingen en boetes opleggen, na zorgvuldige afweging. Later begint de dienst hiermee ook in andere sectoren.

Samenwerking


Om zorgvuldigheid in het algemeen te betrachten wil de Belastingdienst samenwerken met brancheverenigingen, koepelorganisaties en arbeidsbemiddelaars. Deze sectorbrede werkwijze moet voorkomen dat toezicht en handhaving de arbeidsmarkt verstoren.

Nieuwe wetgeving

De Belastingdienst begint met de zorg en de bouw, omdat deze branches veel moeite hebben met het vinden van werknemers en zich daarom min of meer noodgedwongen bedienen van zzp’ers. Er ontstaan dan al snel arbeidsrelaties die feitelijk dienstbetrekkingen zijn. Het wachten is op nieuwe wetgeving voor het inhuren van zelfstandigen.

  • In de zorg en in de bouw ontstaan met zzp’ers snel arbeidsrelaties die in feite dienstbetrekkingen zijn.
  • Hoe gaat u het beste om met de huidige regelgeving? Ons kantoor adviseert u graag.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707