Woonverzekeringen kunnen voor veel Nederlanders aanzienlijk goedkoper

Woonverzekeringen kunnen voor veel Nederlanders aanzienlijk goedkoper


Hoewel het vaak loont om elk jaar op zoek te gaan naar de beste en meest voordelige woonverzekering, blijkt uit onderzoek van Allianz Direct dat Nederlanders maar weinig overstappen. Uit de resultaten blijkt ook dat veel mensen niet precies weten wat ze elke maand betalen aan kosten voor verzekeringen. Maar liefst 40 procent van de respondenten weet het helemaal niet, een derde weet het ongeveer. Een op de vijf mensen weet wel precies hoeveel er elke maand aan diverse verzekeringen wordt uitgegeven.

Ouderen bijna 30 jaar vaste klant

Notarissen binnen het personen- en familierecht merken vooral dat cliënten op leeftijd prijs stellen op een goed testament. Ook neemt het aantal telefoontjes waarin cliënten vragen of alles goed geregeld is toe. In lopende zaken willen cliënten het proces graag versnellen en hun dossier afronden. Doorgaans duurt het opstellen van een testament tot zes weken. Het aantal spoedaanvragen neemt toe. Vooral 65-plussers zijn erg trouw. Zij blijven maar liefst 29 jaar vaste klant bij een woonverzekeraar. Volwassenen tussen 18 en 34 jaar blijven gemiddeld slechts vijf jaar klant bij dezelfde verzekeraar. Hoe ouder iemand is, des te trouwer hij of zij aan zijn verzekeraar is. De gemiddelde Nederlander blijkt ongeveer 16 jaar bij dezelfde verzekeraar te blijven. Daarbij is 60 procent van de mensen nog nooit overgestapt van opstal-, inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering.

Redenen om over te stappen

De reden om wél over te stappen van woonverzekering is vooral een betere prijs-kwaliteitverhouding. Ook vindt men de prijzen bij de huidige verzekeraar vaak te duur worden. Ook een verhuizing vormt voor een vijfde van de gevallen voor een overstap. Tot slot zijn samenwonen of ontevredenheid over de geboden service nog twee redenen.

Woningeigenaar kan ruim 70 euro per jaar besparen

Het vergelijken van opstal- en inboedelverzekeringen kan veel voordeel opleveren. Gemiddeld kan een verzekerde zo’n 15 procent besparen op de jaarpremie voor diverse woonverzekeringen. Op dit moment betalen mensen met een huurwoning ongeveer 20 euro per maand aan woonverzekeringen. Wie in het bezit is van een koopwoning, betaalt ongeveer 40 euro per maand. Door te vergelijken en over te stappen bespaart een gemiddelde woningeigenaar ruim 70 euro per jaar voor een vergelijkbare woonverzekering. Er kan nog meer worden bespaard door kritisch te kijken naar de gewenste dekkingen.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707