Op vakantie: wat dekt een reisverzekering nu wel en niet?

Op vakantie: wat dekt een reisverzekering nu wel en niet?

De specifieke dekking van een reisverzekering hangt af van de verzekeraar in kwestie. We kunnen desondanks een aantal dingen noemen die standaard wel en standaard niet zijn meeverzekerd. Komen ze!

Dit is meestal wel verzekerd

Noodzakelijke medische kosten
Deze worden gedekt door uw basiszorgverzekering, tot het prijsniveau van de behandeling in Nederland.

Repatriëring
Het kan zijn dat er tijdens uw vakantie behoefte is aan een zogenoemde repatriëring: een vervroegde terugreis naar Nederland. Dat kan zijn vanwege medische redenen, maar ook omdat een familielid ernstig ziek is geworden.

Deze repatriëring wordt door de meeste standaard- en basisverzekeringen gedekt, hoewel de voorwaarden kunnen verschillen.

Dit wordt meestal niet verzekerd
Let op: we doelen hiermee op elementen die niet standaard worden verzekerd. Ze zijn bij de meeste verzekeraars wel degelijk af te sluiten, maar dan als onderdeel van een aanvullende verzekering óf een bij te boeken module.

Bagage
Wil je je bagage verzekeren tegen schade of diefstal? Dan moet je hiervoor meestal een aanvullende module afsluiten. De eventuele vergoeding hangt in dat geval af van de verzekeraar in kwestie.

Aanvullende, medische kosten
Een dekking voor aanvullende, medische kosten is een aanrader. Deze kosten kunnen in sommige landen, bijvoorbeeld de Verenigde Staten, behóórlijk oplopen en worden niet altijd gedekt vanuit de zorgverzekering.

Ongelukken tijdens wintersport
Voor ongelukken die tijdens de wintersport plaatsvinden, moet u meestal een aanvullende verzekering afsluiten. Schade als gevolg van skiën, snowboarden of een andere bijzondere sport wordt namelijk meestal niet gedekt.

Reisrechtsbijstand
Tot slot: reisrechtsbijstand, bijvoorbeeld juridische hulp die te maken heeft met je reis, wordt niet gedekt door de basisverzekering. U moet hiervoor een aanvullende verzekering of module afsluiten.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707