Kans op fiscale controle in mkb niet groot

Kans op fiscale controle in mkb niet groot

Om te beginnen: met dit bericht wil ons kantoor u geenszins op verkeerde ideeën brengen en u uitnodigen een loopje met de regels te nemen. Integendeel: de kans op fiscale controle in het mkb was weliswaar in 2019 niet groot, maar áls u controle krijgt, kunt u maar beter uw zaakjes op orde hebben. Ons kantoor staat voor u klaar.

Steekproeven


De cijfers met betrekking tot vorig jaar: in de middensector werd 2,5% van de bedrijven onderzocht. In het kleinbedrijf ging het om 0,4%. De Belastingdienst gebruikt selectie- en risicomodellen als uitgangspunt. Daarnaast worden aselecte steekproeven gedaan.

Boetes

De Belastingdienst is nog steeds hard bezig met het werven van mensen. Hieruit kunt u afleiden dat de kans op controle toe gaat nemen. Wanneer bij controle blijkt dat u in de fout bent gegaan, bewust of onbewust, kan de financiële schade aanzienlijk zijn. Boetes liggen immers op de loer.

  • In 2019 was de kans op fiscale controle in het mkb niet bijzonder groot.
  • De Belastingdienst werft nog steeds mensen, dus de kans op controle gaat toenemen.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat. Ook staat ons kantoor voor u klaar om samen met u de gevolgen van het coronavirus voor uw onderneming in kaart te brengen, aan de hand van de actuele situatie.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707