Wijzigingen in kleineondernemersregeling

 

De kleineondernemersregeling (KOR) gaat veranderen. De verandering maakt deel uit van het Belastingplan van het huidige kabinet: een en ander moet noch door de Tweede en Eerste Kamer worden goedgekeurd. De nieuwe regels zijn gebaseerd op omzet en gaan naar verwachting in op 1 januari 2020.

 

Aangifteverplichting


De huidige KOR houdt in dat u recht hebt op belastingvermindering – of helemaal geen btw hoeft af te dragen – wanneer in één jaar het btw-bedrag onder € 1.883 btw blijft. Zoals gesteld zijn de nieuwe regels gebaseerd op omzet. Met minder dan € 20.000 per jaar kunt u kiezen voor btw-vrijstelling. Daarmee vervalt dus uw aangifteverplichting. De nieuwe KOR gaat ook gelden voor stichtingen, verenigingen en BV’s.

 

Verstandige keuze?


Geen aangifteverplichting: dit scheelt uiteraard papierwerk. Daar staat een nadeel tegenover: de btw, die aan u berekend wordt over kosten en investeringen, kunt u niet langer meer aftrekken. Wat is voor u een verstandige keuze? Ons kantoor denkt graag met u mee. We kunnen dan meteen eens bekijken of uw huidige rechtsvorm voor u de juiste is (eventueel met het oog op de toekomst) en welke andere mogelijkheden er zijn.  

  • Met minder dan € 20.000 omzet per jaar kunt u kiezen voor btw-vrijstelling.
  • Btw, die aan u wordt berekend over kosten en investeringen, kunt u dan niet langer aftrekken.

 

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707