Waarom online verzekeringen vergelijken eigenlijk altijd een goed idee is

Waarom online verzekeringen vergelijken eigenlijk altijd een goed idee is

Schade aan uw voertuig, diefstal van uw smartphone, een reis naar een tropisch oord… U kunt het zo gek niet verzinnen of u kunt het verzekeren. Het is weliswaar een cliché, maar de ene verzekering is daarbij de ander niet. Alle aanbieders hebben zo hun eigen kenmerken en unieke features. En mede daarom is online vergelijken altijd een goed idee.

Maar eerst – waarom zou u uzelf überhaupt voor iets willen verzekeren?

Dat heeft te maken met een stukje veiligheid. Als u een prijzige smartphone heeft aangeschaft, wilt u natuurlijk niet dat deze verloren gaat na één val. Een verzekering zorgt er dan voor dat u het toestel (geheel) vergoed krijgt.

Hetzelfde geldt voor een reis waarvoor u misschien wel lang heeft gespaard. Een annuleringsverzekering kan u dan helpen wanneer deze reis onverhoopt niet kan doorgaan. Via een financiële teruggave, om precies te zijn.

Verzekeringen vergelijken

Verzekeringen afsluiten doen mensen dus vanwege de financiële zekerheid die dit met zich meebrengt. Maar nogmaals – Verzekering A steekt héél anders in elkaar dan Verzekering B. Om het bij het voorbeeld van de smartphone te houden: Verzekering A dekt misschien tachtig procent van de oorspronkelijke kosten van het gevallen toestel, terwijl Verzekering B wellicht de volle mep teruggeeft.

Het loont daarom om ze tegenover elkaar aan het licht te houden. Het is namelijk niet per definitie zo dat Verzekering A ook goedkoper is dan Verzekering B, ondanks dat deze minder dekking geeft.

Daarnaast werken sommige verzekeraars met pakketten die meer verzekeren – naast uw smartphone ook uw laptop, bijvoorbeeld. Maar misschien heeft u helemaal geen laptop. Dan oogt zo’n pakket misschien aantrekkelijk, maar is dit in wezen ook weer niet handig.

Verzekeringsadviseurs

Naast online vergelijken is het ook mogelijk om hiervoor een verzekeringsadviseur te benaderen. Deze kent alle ins-and-outs en zorgt ervoor dat u écht en verzekering op maat heeft.

Gerelateerde Artikelen

AVB versus BAV: wat zijn de verschillen?

Het zijn twee termen die nogal op elkaar lijken: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen ze behóórlijk van elkaar. We gaan hieronder in op deze verschillen – én op welke variant u voor uw bedrijf nodig heeft. Wat...

Lees meer

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707