Ondernemers zijn ontevreden over de huidige politiek: dit zijn de redenen

Ondernemers zijn ontevreden over de huidige politiek: dit zijn de redenen

Onder bedrijven heerst momenteel onvrede over de manier waarop ons land wordt bestuurd. En dat zeggen wij niet. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van een groot onderzoek onder honderden respondenten.

Tijdens deze studie, een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW, zijn ruim dertienhonderd ondernemers gevraagd naar hun ervaringen met het huidige kabinet. Daaruit blijkt dat zo’n 70% vindt dat de politiek niet of nauwelijks naar hen om kijkt.

Zorgelijke punten zijn onder meer de toenemende regeldruk. De ondervraagden geven in grote getale aan dat regels vaak onnavolgbaar en onhaalbaar zijn.

Elektrische bestelbussen
Als voorbeeld wordt een nieuwe regeling rondom elektrische bestelbussen aangehaald. Deze regeling moet ervoor zorgen dat er straks alleen nog maar elektrische bedrijfswagens rijden.

Hoewel dat misschien klinkt als een nobel streven, is dit volgens de ondervraagden totaal niet haalbaar. Er is momenteel sprake van onvoldoende laadcapaciteit en de mogelijkheden tot aanvraag van subsidies voor dit soort bussen zijn beperkt.

Onvoldoende
Het resultaat van het onderzoek is dat het demissionaire kabinet door zestig procent van de ondervraagden met een onvoldoende wordt beoordeeld. Ze zien teveel knelpunten en maken zich bovendien zorgen over het anti-ondernemerssentiment dat volgens hen leeft binnen de maatschappij.

Oplossingen
Een mogelijke oplossing voor de huidige situatie moet volgens de ondernemers worden gezocht in meer duidelijkheid en meer daadkracht. Dat is volgens diezelfde ondervraagden echter geen garantie op succes. Een meerderheid van hen geeft namelijk ook aan geen vertrouwen te hebben in het gegeven dat de huidige problemen met het nieuwe kabinet wél worden opgelost.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707