Extra kosten voor thuiswerken kunnen deels door de werkgever worden vergoed

Extra kosten voor thuiswerken kunnen deels door de werkgever worden vergoed


De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we massaal zijn gaan thuiswerken. Op deze manier moet verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk worden voorkomen. Naast veel praktische voordelen, zoals geen reistijd en minder files, brengt het thuiswerken wel extra kosten met zich mee. Denk hierbij voornamelijk aan een hoger elektriciteitsverbruik, kosten voor verwarming (gas), koffie en thee, wc-papier, maar ook de afschrijving van het extra gebruik van een bureau en stoel.

Extra kosten per maand

Het Nibud maakte een berekening van de concrete extra kosten op maand- en jaarbasis die het thuiswerken voor een gemiddelde werknemer met zich meebrengt. Een werknemer die vijf dagen per week, acht uur per dag werkt, is maandelijks ruim 40 euro extra kwijt. Het Nibud komt op een bedrag van in totaal € 43,30 per maand. Op jaarbasis komt dat neer op ruim 500 euro aan extra kosten. Deze kosten zou de werknemer niet maken wanneer hij op zijn of haar werkplek aan het werk zou zijn. De kosten zijn dan vanzelfsprekend voor rekening van de werkgever. In de berekening heeft het Nibud overigens geen rekening gehouden met kosten voor computerapparatuur of reis- en telefoonkosten.

Vergoeding voor extra kosten thuiswerken

Het Nibud adviseert mensen die door de gevolgen van de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus (meer) thuiswerken, om met hun werkgever te overleggen. Werkgevers kunnen bepaalde kosten namelijk onbelast vergoeden via de werkkostenregeling (WKR). De extra kosten zijn voor werkgevers namelijk niet aftrekbaar in hun belastingaangifte.

Verhoging van vrije ruimte WKR

De vergoeding voor thuiswerken en bijbehorende extra kosten vallen in de vrije ruimte van de WKR. Deze vrije ruimte is vanwege de coronacrisis door de Nederlandse overheid verhoogd naar 3 procent. Voor de uitbraak van het coronavirus lag deze maximale vrije ruimte nog op 1,7 procent. De 3 procent heeft betrekking op de eerste 400.000 euro loonsom van de werkgever. Daarnaast biedt het inzetten van eventueel niet gebruikt WKR-budget mogelijk meer ruimte.

Gerelateerde Artikelen

0% btw op groenten en fruit: gaat het eraan komen?

De btw op groenten en fruit is al jarenlang het onderwerp van gesprek tijdens verschillende, politieke debatten. Deze werd, tot ontzetting van velen, in 2019 verhoogd: van zes naar negen procent. Twee jaar later is er echter ineens sprake van een totale verdwijning...

Lees meer

Zorgtoeslag 2022: zo vraagt u het aan

Sommige verzekerden hebben wettelijk recht op zorgtoeslag. Of u daarvoor óók in aanmerking komt? Lees ons artikel en vind uw antwoord. De term zorgtoeslag verwijst naar een bijdrage die de overheid doet in de kosten voor uw zorgverzekering. Dat kan bijvoorbeeld nodig...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707