Brexit: anticiperen op resultaat onderhandelingen

Brexit: anticiperen op resultaat onderhandelingen

Zoals u weet, is op 31 januari 2020 het Verengd Koninkrijk formeel uit de Europese Unie getreden. Onderhandelingen over de nieuwe relatie tussen de EU en het VK zijn aan de gang en een overgangsperiode is van kracht. De Britse premier Johnson wil er op 31 december van dit jaar uit zijn, maar de overgangsperiode kan met twee jaar worden verlengd.

Verwachting

Tijdens de overgangsperiode blijft het huidige recht gelden voor relaties tussen EU-leden en het VK. In brede kringen is de verwachting dat er eind dit jaar geen akkoord zal zijn, maar wanneer uw bedrijf zaken doet met of in het VK is het desondanks tijd te anticiperen op de toekomstige situatie, voor zover mogelijk. Ons kantoor adviseert u graag over de manier waarop u dat het beste kunt doen.

Zeker

Na de overgangsperiode is de Brexit pas echt een feit. Wat er precies verandert, zal duidelijk zijn na de onderhandelingen, of het mislukken ervan. Wat betreft bijvoorbeeld vergunningen, wederzijdse heffingen, aangifteverplichtingen, in- en uitvoerbeperkingen en leningen zal er zeker het een en ander veranderen.

  • In de nieuwe relatie tussen de EU en het VK zal er wat betreft btw- en douane-gerelateerde zaken zeker het een en ander veranderen.
  • Het is nu tijd om zoveel mogelijk te anticiperen op veranderingen, om nare verrassingen voor te zijn.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat. Ook staat ons kantoor voor u klaar om samen met u de gevolgen van het coronavirus voor uw bedrijf in kaart te brengen, aan de hand van de actuele situatie.  

Gerelateerde Artikelen

Voor déze verzekeringen betaalt u mogelijk teveel

De autoverzekering en de reisverzekeringen zijn voorbeelden van verzekeringen waarvoor u mogelijk een teveel aan premie betaalt. We leggen u hieronder uit waarom én bij welke varianten dit nog meer het geval is. Autoverzekeringen De autoverzekering staat op nummer één...

Lees meer

Kantoren ondergaan een make-over na corona

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat niet alleen de manier van werken, maar ook de plaats waar we dit doen flink is veranderd. Dat meldt Metro. De krant meldt dat na een onderzoek van Protime, een Belgische marktleider in personeelsplanning. Protime stelt dat ruim één...

Lees meer

De afkoeling van de huizenmarkt zet door: hoe kan dat?

Volgens recente cijfers van de makelaarsvereniging NVM daalden de huizenprijzen in het derde kwartaal opnieuw. Makelaars stellen dan ook dat de markt op een keerpunt staat. De gemiddelde huizenprijs is in het derde kwartaal met 5,8% gedaald ten opzichte van het...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707