Griffierechten kleinere vorderingen omlaag

Griffierechten kleinere vorderingen omlaag

Wanneer u als ondernemer te maken krijgt met een onbetaalde rekening van net boven de 500 euro, stapt u waarschijnlijk niet naar de rechter om uw financiële gelijk te halen wanneer u €486 aan griffierechten kwijt kunt zijn. Daarom heeft minister Sander Dekker voorgesteld de griffierechten voor vorderingen tussen €500 en €5000 te verlagen.

Wanbetalers

Wanneer Dekkers voorstel wordt geaccordeerd zal het griffierecht €306 zijn en wanneer uw onderneming geen rechtspersoon is €204. Dekker komt hiermee tegemoet aan klachten van het mkb en van deurwaarders: de huidige tarieven ontmoedigen de gang naar de rechter. Wanbetalers maken misbruik van die wetenschap.

Aantoonbare pogingen


Het griffierecht voor vorderingen boven €5000 gaat omhoog. Voor vorderingen tot €500 blijven de huidige tarieven gelden. Voor u de gang naar de rechter maakt: het is belangrijk dat u kunt aantonen welke pogingen u hebt ondernomen een vordering betaald te krijgen. Ons kantoor staat u in dit traject graag terzijde met raad en daad. U komt dan in elk geval beslagen ten ijs.

  • De huidige griffietarieven ontmoedigen de gang naar de rechter. Wanbetalers maken misbruik van die wetenschap.
  • Het is belangrijk dat u voor de rechter kunt aantonen welke pogingen u hebt ondernomen uw vordering betaald te krijgen.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat:

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707