Zó kunt u besparen op de wegenbelasting

Zó kunt u besparen op de wegenbelasting


Nee – rijden wordt er niet goedkoper op. Over de benzineprijzen is genoeg gezegd en geschreven, maar vaak gaan er ook de nodige euro’s naar de almachtige wegenbelasting. Het voordeel? In tegenstelling tot de benzineprijzen heeft u hier invloed op. We delen een aantal tips waarmee u kunt besparen op de wegenbelasting.

1. Kies voor een kleinere auto

Een lichte, kleinere auto is namelijk niet alleen zuiniger: een verschil in kilo’s helpt u ook tijdens het besparen op de wegenbelasting. Daarbij moet u er natuurlijk wél opletten dat de nieuwe auto niet alsnog prijziger is dan de grotere variant.

2. Ga voor een elektrische auto

Of een hybride auto – kan ook. Feit is namelijk dat u voor een elektrische wagen tot 2025 géén wegenbelasting betaalt. Een hybride met een lage uitstoot is eveneens goedkoper: u betaalt hier de helft.

3. Neem een oldtimer

Nu denkt u misschien – een oldtimer? Zijn dat juist niet onzuinige auto’s? Dat kan zo zijn, maar de aanschaf van zo’n klassieker heeft ook voordelen. U betaalt namelijk minder wegenbelasting. Dit omdat de fiscus verwacht dat u een oldtimer minder snel de weg op meeneemt.

4. Ga verhuizen

Dit is voor de meeste lezers waarschijnlijk geen reële tip. Maar mocht het toeval zo zijn dat u écht aan het kijken bent naar een nieuwe woning: het kan lonen om van provincie te switchen. In sommige provincies is de wegenbelasting namelijk lager. En de verschillen zijn niet misselijk. Ter illustratie: het percentage van de landelijke wegenbelasting ligt in Groningen op 94,4, maar in Noord-Holland op 67,9 procent.

Gerelateerde Artikelen

De inkomstenbelasting als zzp’er: hoe werkt het?

Sommige zzp’ers schrikken er behoorlijk van: na jarenlang géén inkomstenbelasting te hebben betaald, krijgen ze opeens die blauwe envelop die hen verplicht even een paar duizend euro aan IB af te tikken. Hoe dit kan – en al het andere omtrent de inkomstenbelasting van...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707