Zakelijke balletjes kunnen duur zijn

Zakelijke balletjes kunnen duur zijn

Stel: u bent directeur, met een auto van de zaak, en u wordt lid van een golfclub om met zakenrelaties een balletje te slaan. De kilometers die u rijdt naar en van de golfclub beschouwt u niet als privé. Ook al niet omdat u slechts met zakenrelaties golft. U kunt dat ook aantonen: alle afspraken staan in uw agenda. Maar is de belastinginspecteur het hiermee eens?

Bijtelling

Onlangs kwam een dergelijke kwestie voor het Gerechtshof Den Bosch. De directeur in kwestie was in één kalenderjaar 79 keer naar en van de club gereden en zag die kilometers als zakelijk. De inspecteur zag de kilometers als privé, waardoor de auto niet buiten de bijtelling viel. Het Hof was het ten dele met de inspecteur eens.

Fiscale surprises


Volgens cijfers van de golfbranche beoefent een golfer zijn sport gemiddeld 17 keer per jaar. Daarom beschouwde het Hof 17 rondjes plus kilometers als privé. Daardoor viel de auto alsnog buiten de bijtelling. Ons kantoor kan ervoor zorgen dat u verschoond blijft van fiscale surprises. Wij staan voor u klaar.

  • Het kan zo zijn dat de belastinginspecteur met u van opvatting verschilt over wat zakelijk is en wat privé.
  • Wilt u zeker zijn van uw zaak, schakel dan ons kantoor in.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest. 1. Een WA-verzekering is...

Lees meer

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707