Zakelijke balletjes kunnen duur zijn

Zakelijke balletjes kunnen duur zijn

Stel: u bent directeur, met een auto van de zaak, en u wordt lid van een golfclub om met zakenrelaties een balletje te slaan. De kilometers die u rijdt naar en van de golfclub beschouwt u niet als privé. Ook al niet omdat u slechts met zakenrelaties golft. U kunt dat ook aantonen: alle afspraken staan in uw agenda. Maar is de belastinginspecteur het hiermee eens?

Bijtelling

Onlangs kwam een dergelijke kwestie voor het Gerechtshof Den Bosch. De directeur in kwestie was in één kalenderjaar 79 keer naar en van de club gereden en zag die kilometers als zakelijk. De inspecteur zag de kilometers als privé, waardoor de auto niet buiten de bijtelling viel. Het Hof was het ten dele met de inspecteur eens.

Fiscale surprises


Volgens cijfers van de golfbranche beoefent een golfer zijn sport gemiddeld 17 keer per jaar. Daarom beschouwde het Hof 17 rondjes plus kilometers als privé. Daardoor viel de auto alsnog buiten de bijtelling. Ons kantoor kan ervoor zorgen dat u verschoond blijft van fiscale surprises. Wij staan voor u klaar.

  • Het kan zo zijn dat de belastinginspecteur met u van opvatting verschilt over wat zakelijk is en wat privé.
  • Wilt u zeker zijn van uw zaak, schakel dan ons kantoor in.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Wanneer is een reisverzekering wel en niet zinvol?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: een reisverzekering is altijd zinvol. Het zijn de aanvullende verzekeringen die u wellicht wel of juist niet nodig heeft. Lees verder!  Nee – een reisverzekering is niet verplicht. Dat betekent echter niet dat zo’n...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707